.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 23:47:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 14:01:30 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
Umiem liczyć luz z w zawieszeniu jest. Za chwile rozrząd i pewnie turbo. Rozumiem że jesteście przekonani ze w Łodzi nikt nic nie umie i nic nie zrobi ale ja uważam trochę inaczej i oby więcej uczciwych ludzi z taką wiedzą.

daleki jestem od wydawania opini o warsztacie, z ktorego uslug nigdy nie korzystalem. Jedynie pokusilem sie o stwierdzenie ze podoba mi sie lista (zaznacze: w pozytywnym sensie) poniewaz dales auto na przeglad i wypisali chyba wszystko co mogli (lacznie z pierdolami) wiec jak rozumiem: bardzo solidnie wykonali Twoje zlecenie. Zupelnie przy okazji: jezeli mialbys tarcze do wymiany to chyba znalazlyby sie na liscie... bardziej niz 'niesprawny stycznik drzwi kierowcy' - stad moje podejrzenie ze przesadzasz...

audimaniak1 napisał(a):
Pojechałbym może gdzieś tam gdzieś tam rozebrali by mi silnik wydałbym 5000 na naprawę a zwracam uwagę że jest to jedna czwarta wartości auta. Przy okazji naprawili by mi zawieszenie za 3000 zł bo dobre części kosztują a czytałem na temat zawieszenia trochę. No i wartość mojego auta wzrosła by o 8000 zł

a rozrzad wymieniales ?!?!? ;) jezeli nie to dojdzie jeszcze z 2000...

audimaniak1 napisał(a):
Więc wiecie co ? Ja mam to w nosie i zrobię tak. Zrobimy te diagnostykę z Meszrumem bo bardzo chętnie go poznam. Potem wystawię to moje auto na sprzedaż i poproszę was o pomoc w znalezieniu czegoś lepszego. I jak już się znajdzie to lepsze odwiedzę jeszcze raz firmę Lotus z prośbą o ocenę.

Szanuje Twoja decyzje i pozostaje mi zyczyc Ci powodzenia w poszukiwaniach.
Pewnie nie trzeba Ci sugerowac abys odwiedzil firme Lotus przed zakupem a nie juz po... moze warto rowniez podjechac do ASO i zweryfikowac historie auta (ja placilem za taka frajde 200 PLN).

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 15:44:11 
Użytkownik

Tarcze to już moja prywatna diagnoza :) Trzęsie kierownicą przy hamowaniu. Przegląd na który byłem odbył się wyłącznie na podnośniku z tego powodu pewnie nie ma na liście tarcz.

Pasek rozrządu mam chyba do wymiany więc jak widzicie następne koszty bez sensu. Jeździ się w miarę fajnie takim 2.5 TDI ale uważam że dla kogoś takiego jak ja to 1.9 wystarczy. Moje auto spala 13 litrów oleju napędowego po mieście więc żadna to oszczędność względem benzyny nawet. A doświadczenie uczy że utrzymanie takiego diesla to koszmar.

Jeśli chodzi o sprawę sprawdzenia przebiegu w ASO to w Łodzi nie chcą podać takich informacji, nie powiedzą bez względu czy chcesz zapłacić czy nie. Mówią że fabryka nie chce się angażować w relacje sprzedający - kupujący. Wiem bo chciałem sprawdzić moje Audi.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 16:10:49 
Użytkownik

Pali za duzo, chyba, ze robisz sprinty od swiatel do swiatel.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 16:23:05 
Użytkownik

Sprawdzałem quattro tiptronic tak pali 13 litrów to jest norma dla tego auta. Dodatkowo specyfika Łodzi , konstrukcja naszego miasta jest na zasadzie stop and go. Brum brum stop brum brum stop ...

W Łodzi nawet hybryda przestałą by jeździć bo akumulator by się rozładował przez brak załączenia silnika spalinowego. :)

A tak poważnie tak palą te auta , jeszcze jak widzisz mój nie domaga trochę to to tamto jest nie tak ... Wole zdecydowanie 1.9 TDI , znajomy jeździ i mieści się w siedmiu litrach po mieście. Pisałem do niego maila z pytaniem ile płaci za rzrzady i tego typu sprawy. Dzień do nocy :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 18:03:28 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
Sprawdzałem quattro tiptronic tak pali 13 litrów to jest norma dla tego auta. Dodatkowo specyfika Łodzi , konstrukcja naszego miasta jest na zasadzie stop and go. Brum brum stop brum brum stop ...

W Łodzi nawet hybryda przestałą by jeździć bo akumulator by się rozładował przez brak załączenia silnika spalinowego. :)

A tak poważnie tak palą te auta , jeszcze jak widzisz mój nie domaga trochę to to tamto jest nie tak ... Wole zdecydowanie 1.9 TDI , znajomy jeździ i mieści się w siedmiu litrach po mieście. Pisałem do niego maila z pytaniem ile płaci za rzrzady i tego typu sprawy. Dzień do nocy :)

powiem ze fajna masz ta konfiguracje auta - szkoda tylko ze trzeba by nieco dolozyc aby przywrocic je do pelnej sprawnosci.
Samochod masz powaznie zaniedbany, zdrowy cieszyl by Cie zdecydowanie bardziej (niz 1.9 ....)
Takie spalanie to ja mam w aucie <> 250 kg ciezszym (2.5 tdi + quattro + tiptronic), A4 z cala pewnoscia spalilby mniej (oczywiscie zdrowy) - dane od uzytkownikow takowych z A4klub - do 11 w miescie (przy normalnej jezdzie, lecz mozna sie w 10 zmiescic)

Jedno musze przyznac: pierwsze zderzenie z 2.5 v6 TDI bywa bolesne..... (sam to przezylem).

Ale co do reszty to Cie nie rozumiem -
klocki (20 - 40 tys km)
tarcze (100 tys km)
oleje, filtry (10 - 15 tys km)
olej w skrzyni (tiptronic i tak jest niezly bo co 100 tys, moja poprzednia co 60..)
rozrzad co 100 tys km
zawieszenie (40 - 150 tys km)
*

jezeli kupisz inne auto (powiedzmy ze masz to wszystko ok) - to co ? po 40 tys (zakladajac najgorszy scenariusz - jazda po najwiekszych dziurach i z luboscia wybieranie najwiekszych z nich) sprzedasz go bo zawieszenie do wymiany ? (no powiedzmy ze dla jakiejs czesci osob to 5 lat jazdy - dla innych niecaly rok - nie wiem jak Ty.)

* wszystkie te dane prosze traktowac jako przyblizone :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 18:34:44 
Użytkownik

tx -didi

Nie wiem jak wychodzi Twoje auto ze spalaniem skoro fabryka podaje 13 litrów w cyklu miejskim :) Tylko wiesz mówmy Tiptronic i quattro .. Bo ja mam taki wydruk danych Audi i wiem ze przednio napędowa manualna 2.5 TDI spala 7 po miescie. Ale już automat spala 10 litrów , a znów autoamt quattro 13. Nie wiem chyba że Twój sposób poruszania się po mieście nie przewiduje zatrzymywania się.

A teraz drugie auto. Moim zdaniem kupowanie Audi 2.5 TDi takie jak moje jest mniej opłacalne niż jazda taxi po mieście. :) Oczywiście wiem frajda z jazdy itd, ale nie chcę frajdy że będę musiał kupić pompę wtryskową czy pół silnika czy może trochę skrzyni biegów. Przyjmijmy ze średnio wydaje dziennie na taxi 20 zł x 366 dni w roku = 7320 zł To powiem wam Panowie że jak doliczę do tego paliwo i te wszystkie wałki pompki to codziennie jadę innym autem.. A na wakacje samochód z wypożyczalni.. :)

To tak pół żartem pół serio ale myślę że wiecie co mam na myśli ..

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 18:53:00 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
tx -didi
Nie wiem jak wychodzi Twoje auto ze spalaniem skoro fabryka podaje 13 litrów w cyklu miejskim :) Tylko wiesz mówmy Tiptronic i quattro .. Bo ja mam taki wydruk danych Audi i wiem ze przednio napędowa manualna 2.5 TDI spala 7 po miescie. Ale już automat spala 10 litrów , a znów autoamt quattro 13. Nie wiem chyba że Twój sposób poruszania się po mieście nie przewiduje zatrzymywania się. .

mam dane fabryczne dla mojego - podane 12.7 po miescie (2.5 tdi + automat + quattro) i ten samochod z grubsza tyle pali. W gigantycznych korkach popoludniowych w Krakowie dochodzil do 15 l. Poznym wieczorem (zawsze jakis ruch jest + swiatla) to 10,5 .Zaden ze mnie Holowczyc ale emerytem tez nie jestem. Nigdy, na caly zbiornik, nie mialem sredniej (tylko miasto) > 14, ale tez nigdy ponizej 11 nie zszedlem.... i nigdy nie bylem na kursie eco-driving (czy cos takiego)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 19:00:32 
Użytkownik

Czyli się zgadza wszystko bo 13 litrów nie odbiega w jakiś szczególny sposób od normy. Tak czy tak uważam że to nie jest auto dla mnie.. Podobało mi się bo nawigacja bo skórzana tapicerka itd. ale nie wszystko złoto co się świeci.

Szukamy Audi ale 1.9 TDI i z małym przebiegiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 19:10:11 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
Czyli się zgadza wszystko bo 13 litrów nie odbiega w jakiś szczególny sposób od normy.

tak.... w A8

audimaniak1 napisał(a):
Tak czy tak uważam że to nie jest auto dla mnie.. Podobało mi się bo nawigacja bo skórzana tapicerka itd. ale nie wszystko złoto co się świeci.

czyli ma wszystko co potrzeba + 2.5 tdi :D

audimaniak1 napisał(a):
Szukamy Audi ale 1.9 TDI i z małym przebiegiem :)

czyli duzo krecony? ...
:)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 19:17:54 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C7 3.0 TDI 245 KM
Masakra. Kolego ty szukasz chyba 10 letniej używki z 10tyś przebiegu. Może i jest sporo do zrobienia ale to są materiały eksploatacyjne więc trzeba się było liczyć z tym że to nie nowe auto. Nic wiecznie nie jeździ. Sprzedasz i kupisz następne używane czy już nowe. Ja polecam markę TATA. Ostatnio się ogłaszają, że nowe już od 23 tysi.

Pozdrawiam.

Audi 80

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 19:34:55 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):

Bo ja mam taki wydruk danych Audi i wiem ze przednio napędowa manualna 2.5 TDI spala 7 po miescie. Ale już automat spala 10 litrów , a znów autoamt quattro 13.

Hmm powiem prawdę, że jeszcze nie spotkałem 2.5 Tdi nawet w manualu, które po mieście spala 7 litrów.Ten wynik nie jest możliwy.Moje AFB z manualem pali w granicach 9.5-10.5 Te 7 litrów po mieście to spali 1.9 Tdi, ale nie V6 diesel.

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 19:54:06 
Użytkownik

Novac napisał(a):
Masakra. Kolego ty szukasz chyba 10 letniej używki z 10tyś przebiegu. Może i jest sporo do zrobienia ale to są materiały eksploatacyjne więc trzeba się było liczyć z tym że to nie nowe auto. Nic wiecznie nie jeździ. Sprzedasz i kupisz następne używane czy już nowe. Ja polecam markę TATA. Ostatnio się ogłaszają, że nowe już od 23 tysi.

Pozdrawiam.

Kolego Novac nie rozumiecie mojej ideologi :) Niczego nie szukam , staram się tylko głośno myśleć jak i to czynie. Z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca się jeździć 2.5 TDI bo bardziej się opłaca jeździć taxi :)

A tak naprawdę jak mam wybierać spośród takich rupieci jakim się obecnie zaprawiłem to robię tak:

Przeglądam oferty salonów aut z rocznika 2008 i z pewnością coś znajduje.
Powiedzmy że auto jest za 100 000 zł nowe w salonie z gwarancją i przebiegiem dwa kilometry. Zakładam że tym autem przejadę 30 000 km rocznie. Będzie to diesle 1.9 TDI lub 2.0 TDIi spali jakąś połowę tego co obecnie pali moje auto więc oszczędzam na 100 km około 7 litrów niech będzie 6. :)

Czyli robiąc 30 000 km moim super A4 2.5 TDI spalam 4200 litrów paliwa rocznie. Tu koszt przejechania 30 000 wynsi 4200 x 3.6 =15 120 zł

Będąc posiadaczem nowego Passata 1.9 TDI poweidzmy przejeżdzam 30 000 km na 2400 litrach oleju napędowego, Czyli 2400 x 3.6 =8640 zł

Różnica między starym Audi które wymaga milona części i napraw a nowym Passatem wynosi w przypadku 30 000 km rocznie 6480 zł

Oszćzedzam więc 6480 zł rocznie i tym samym 540 zł miesięcznie

Na samym paliwie !!!

Jeśli wezmę remont złomu 5000 wałeczki + rozrząd 2000 + zawiesznie 3000

To znaczy że wydam 10 000żł na te durne naprawy auta które i tak jest złomem i tak.

10 000 zł nie wydane na głupią naprawe dzile [przez 12

Miesiećznie mam 833 żł w kieszeniu

Co to oznacza ?

Oznacza to że na rożnicy w spalaniu zaoszczedzam 540zł miesięcznie i nie naprawiaąc złomu 833 zł

Czyli 833 zł + 540 = 1373 zł

Tak więc moim zdaniem mamy ratę krędytową lub leasingową

Jeżdzimy nowym autem z salonu na gwarancji i na całym świecie w każdym serwisie naprawią nam samochód gratis.

Mając podremontowane A4 2.5 TDI czekamy aż wybuchnie bomba typu skrzynia biegów , typu turbo , a mozę wtrsykiwacz może coś tam jeszcze..

Może jestem audimaniakiem alę nie aż tak głupim chyba :)

Myślę Panowie że często kosztują was stare auta więcej niż nowe salonowe nieżłe maszyny :)

Albert Einsteein mawiał:
Nieskończone są dwie rzeczy wszchświat i głupota ludzka. Co do pierwszego nie jestem jednak pewien.

Tak więć jego myśą płentuje zakup mojego 2.5 TDI

P.S
pozdrowienia dla "tata" :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 20:13:32 
Użytkownik

nie do końca jest tak, jak napisałeś.

w mojej bliskiej rodzinie jest obecnie 14 sztuk Audi wyprodukowanych w latach 98-07. część z tych samochodów w chwili ich nabycia legitymowała się przebiegami ponad 280 000km. mimo to, nie zdarzyło się, by po zakupie konieczne było wykonanie czegokolwiek więcej ponad wymianę oleju/rozrządu. pamiętać przy tym należy, że samochody te kosztowały, mimo przebiegów grubo przekraczających 200 000km, o 30-50% więcej, aniżeli ich odpowiedniki [model/rok] na rynku krajowym z przebiegami rzędu 70 000 - 140 000km.

jeżeli nabyłbyś swoje AKE za cenę ok. 30 000 - 35 000 PLN [zakładając nabycie w D po kursie € 3.80 PLN], to wierz mi, pokochałbyś swoją decyzję.
...a tak - by cieszyć się normalnym autem, zmuszony byłbyś/jesteś wyrównać do tej kwoty.

na przyszłość pamiętaj najważniejsze: okazje wśród Audi/BMW nie występują - jest tanio, gdyż jest tego powód pod postacią stanu samochodu.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 20:25:54 
Użytkownik

Ale ja udowadniam że już na samym zużyciu paliwa nie opłaca mi się jeździć starym trupem i to że nie jest mnie stać na to auto ...

Czytałem że nowe silniki mają rozrządy na 170 000 km , przeglądy robi się co 30 000 km i za to jest odpowiedzialny producent.

Co do tych okazji lub nie . Jeśli kupisz auto za 35 000 tym bardziej 40 000 to zmniejsza się różnica w stosunku ceny nowego auta. Więc i rata wypada mniejsza. Okazji to myślę że nie ma bo ktoś kto zainwestuje tak duże pieniądze w auto ( w naprawy ) nie sprzeda go czyniąc prezent jak sądzę. Do sprzedania więc są truposze w większości co zapętla tą teorie.

Chcę tylko przypomnieć jeszcze że moje obliczenia dotyczą mojej sytuacji. Auta które dużo pali i które wymaga nakładów. Moja sytacja w mojej ocenie jest jasna. Uderza w interes małych warsztatów które żerują na takich autach ale ekonomicznie uważam mam racje.

Bez dziadowania ,poszukiwania części , wysyłania ich gdzieć do regeneracji , wożenia aut a gdy się coś rozsypie wołania kolegi z linką holowniczą.

N

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 21:36:02 
Użytkownik

na marginesie należy dodać, że wybrałeś praktycznie najdroższy w utrzymaniu silnik montowany w B6 [może z wyjątkiem 4.2 montowanym w S4/RS4].
2.5TDI to droga opcja pod kątem utrzymania. dużo droższa od jakiejkolwiek benzyny.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 21:44:58 
Użytkownik

Auto: A8 D3 4.2 MPI
widze audimaniak ze ty to takie madre jajo jestes (bez obrazy) kupiles parcha za grosze i nie dziw sie ze wymaga doinwestowania kasy i to nie malej jak by nie patrzec to jest audi a nie fiacik czy inne gowno kalkulator to chyba w glowie masz i przeliczasz a tak wogule to wspolczuje osobie ktora naciagniesz na ta swoja kupe zlomu chyba ze uprzedzisz ze to i to jest do roboty przy 1.9 tez sie zdziwisz jak kupisz zaniedbany egzemplarz ot co tyle mam do powiedzenia czytajac ten temat :!: :!: :!:

Obrazek

audi a3 1.9 tdi ahf jest
bmw e46 330d 204 ps byla :)
bmw e46 320d 150 ps byla
audi a6 c5 avant quattro 2.5 tdi ake bylo
suzuki gsxr 1000 k3 175 ps ponad 300 km/h smiga:):) 0-200 km/h 7 sek :P
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6h8e2jv3-c
tak to daje ognia :):

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 21:58:32 
Użytkownik

badyl napisał(a):
widze audimaniak ze ty to takie madre jajo jestes (bez obrazy) kupiles parcha za grosze i nie dziw sie ze wymaga doinwestowania kasy i to nie malej jak by nie patrzec to jest audi a nie fiacik czy inne gowno kalkulator to chyba w glowie masz i przeliczasz a tak wogule to wspolczuje osobie ktora naciagniesz na ta swoja kupe zlomu chyba ze uprzedzisz ze to i to jest do roboty przy 1.9 tez sie zdziwisz jak kupisz zaniedbany egzemplarz ot co tyle mam do powiedzenia czytajac ten temat :!: :!: :!:

Badylu ... Przeczytaj jeszcze raz ale ze zrozumieniem :) Chyba że przedstawiasz stowarzyszenie warsztatów niezależnych to wtedy rozumiem irytacje ..

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 22:19:01 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
Przeczytaj jeszcze raz ale ze zrozumieniem :) Chyba że przedstawiasz stowarzyszenie warsztatów niezależnych to wtedy rozumiem irytacje ..

A Ty przeczytaj ze zrozumieniem ten post: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 3&start=72

Bazując na tym co sam napisałeś w tym wątku w mojej opinii kupiłeś zaniedbanego i zajeżdżonego przez poprzedniego właściciela trupa z przekręconym licznikiem. Stąd długa i kosztowna lista podzespołów auta do naprawy/wymiany.

A lista powyższa byłaby krótsza gdyby usterki były usuwane na bieżąco i "w zarodku".

To jest sedno problemu a nie wiek auta jako taki.

Koszty utrzymania auta to nie tylko paliwo i wymiany oleju. Jeszcze musimy podgonić nasze PKB do poziomu UE by było to oczywistością w społecznej świadomości - "posiadanie auta kosztuje ale na auto mimo wszystko po prostu stać"

----------

A nawiązując do Twoich kalkulacji: brałeś pod uwagę koszty serwisowania nowego auta w ASO? (części i robocizna). Koniecznego by zachować gwarancję producenta? Odnosząc je do części "pierwszy montaż" kupionych poza ASO i kosztów robocizny poza ASO?

Jak myślisz, czy KIA dokłada do interesu oferując 5 czy 7 lat gwarancji na wybrane modele? Wątpię :diabel:

Pozdrawiam
:peace:

Moja A4 B6 2.5 V6 TDi Quattro BDH:
http://public.fotki.com/and777rew/
http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b6/b6 ... 376.0.html

quattrocat
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 22:41:59 
Użytkownik

Ja uważam że udowodniłem już namacalnie że nasze społeczeństwo porusza się samochodami na które ich nie stać. Sam jestem tego przykładem.

Udowodniłem też że można jeździć autem niższej klasy takim jak Passat nowy z salonu z mniejszym silnikiem. Jest to typowo matematyczne wliczenie. Poku

Myślę drodzy Panowie że najgłośniej krzyczącym w tej sprawie otworzyłem oczy na sprawę lub działam wbrew ich interesowi bo tego nie wiem.

Form jak forum , dyskusja rozważania . Głośnie przemyślenia .

I słowo do PKB. Myślę że to nasze PKB musi być wysokie skoro kupujemy samochody za 5000 Euro a wydajemy na naprawę 3000 Euro..

A jeśli ja jestem odosobnionym przypadkiem i tylko ja jeżdzę złomem , to skąd u was wszystkich gotowa odpowiedz na to że to tyle kosztuje tamto tyle i wychodzi 10 000 ... Albo jesteście hipokrytami albo brzydko mówiąc źle doradzacie kolegą z forum.

Opdowiem za wasi myślę zę jes tak . Pisze to jako ekonomista. Przychodzi tu taka postać jak jak ... Na pewno zdaża się to często . Robicie mu diagnostykę gratis po koleżeńsku. Następnie pod wrażeniem wiedzy ma szanse skoczyć do warszawy na drobną naprawę ,tam dostaje w kieszeń wałki rozrządu i ma je wysłać do Pana Świątka .

U pana Świątka wyda 1200 żł to nie wiele .. Zapłaci za transport 200 w obie strony . Mechanicy jak słyszę biorą super tanio bo to warszawa 1500 za usługe .. :) Wydął 2700 ale nie do końca zdaje sobie z tego sprawę

Do tego dzwigienki dupenki nastepny 1000 czy ileś ...

Potem tylko się okaże że zawieszenie ma słabe i okazyjnie zrobią za 3000 zł + plus wymiana i pewnie bez faktury bo nikt tu o niej nie wspomniał

Aleee co najważniejsze panowie klijent będzie pod wrażeniem bo nigdy to auto tak nie jechało wspaniale ...

To że się zepsuje skrzynia biegów za miesiąc gdzie fora są pełne wylatującego oleju między silnikiem a skrzynia to inna sprawa . Zawsze wskażecie dobrego fachowca na przykład SSSERWIS który został opisany przez warszawiaka. Pięc razy miał do nich jechać 300 lub 400 km w końcy zmienił skrzynie na manualną

CZYTAM PANOWIE I ANALIZUJE ...

Jeśli ktoś ma wyobrażenie umie liczyć zrozumie dlaczego na zachodzie te samochody są masowo wyprzedawane.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2009 23:04:11 
Użytkownik

ja kolego nie narzekam i mojej v6 to juz nigdy nie oddam. a ty tu dobrze trafiles ale nie potrafisz docenic pomocnej reki chlopakow z forum :/

Ostatnio edytowano 18.lut.2009 23:36:11 przez mariusz888, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1