adisiwy napisał(a):
Do tych punktów dodam jeszcze jeden

jeśli każdy z nas omijałby giełdy i inne używane części z daleka to ilość kradzieży by spadła!! (popyt - podaż czy jakoś tam)
Racja spadlo by zapotrzebowanie i byloby mniej kradziezy, ale nawiezli tyle aut, ze sa akurat potrzebne takie rozne czesci. Wiec to automatycznie dziala. Poprzywozili pouszkadzane, porysowane, wiec jada na gielde zeby auto potem ladnie wygladalo. Zlodzieje zas maja robote, bo nieudaczniki nie umieja nic innego w zyciu robic. No nie ma ludzi swietych, ale z tymi kradziezami to juz przesada ! Wazne jest zeby zabezpieczyc dobrze takie oswietlenie, aby nie mozna bylo nawet srubokreta wlozyc i probowac tego oderwac, zeby sie nie dalo nawet koparka wyrwac

No wiadomo nie zostawiac auta w podejrzanych wyludnionych miejscach.
PS. Na gieldzie w Gliwicach bylem kiedys dawno i zesmy sobie z kolega wyglupiali sie. Patrze a tu stoi bordowe Audi Cabrio na masce kocyk a na kocyku

cala maska wylozona odbiornikami radiowymi i innymi urzadzeniami GPS i Climatronic.

No to kolega mowi o moje radio !!! na caly glos , wlasnie takie mialem, ale mi ukradli spod domu !!

a goscie ktorzy sprzedawali te cieple radyjka malo zawalu nie dostali. My oczywiscie bezczelnie w smiech

No i co kto z nich by nas ruszyl, bali sie nas jak ognia
Pytam sie potem ludzi o swiatla od A6 94 rok te na klape razem z blenda. No kurde nikt nie ma. Juz mialem dosc pytam sie ostatniego goscia a on mowi ze poszuka. szuka i nie znalazl. Ja patrze a tu lapmy od najnowszego Mercedesa SL bixenony

a wtedy akurat byla premiera w Polsce pare dni wczesniej, a tu taki ZONK. Ja mowie panie co pan nie masz lamp do starej A6 ?, a do najnowszego SL'a masz pan lampy czyli do modelu, ktory ledwo co jezdzi w Niemczech. Gosciu mowi no kurde beda za tydzien

a do SL juz kupil wczesniej. No ale potem znalazlem takie lampy od A6. Mam zamiar je zamontowac do B4.