.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.kwi.2025 11:19:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2004 19:43:06 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
wniosek jest taki, że trzeba dbać o swoje autko bo halogeny i migacze nie rosną na ulicy...

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2004 22:56:46 
Klubowicz

UFOtm napisał(a):
-> do zabicia nie byl bym zdolny, pewnie podobnie jak reszta z was, ale morde obic mozna zlodziejowi...

-> Co do klejenia to moze to i dobry sposob ale czy ja wiem...jak nie zabiora swiatel to rozpieprza pol samochodu albo lakiernik sie nie wyrobi co tydzien fure malowac.

-> jak bysmy wszyscy zastosowali taki myk z obijaniem ryjow w sposobie na wabia to albo by przestali ruszac audice albo w ogole by zrezygnowali z kradziezy po 2 razach polamane raczki i nozki :P

-> ja narazie starcilem lusterko i kolpaki - wiec moze rozwiazaniem jest mieszkac na pipiduwie :(

Do tych punktów dodam jeszcze jeden
-> jeśli każdy z nas omijałby giełdy i inne używane części z daleka to ilość kradzieży by spadła!! (popyt - podaż czy jakoś tam)

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2004 23:14:48 
Użytkownik

Dokladnie kradziakow nie kupowac ale i tak wiekszosc wli "zaoszczędzić" niz kupic normalne części...

A kradna bo sie nie boją mnie dziś w nocy obrobili niunie i co policja powiedziala ze nawet jak kogos zlapia to co oni moga mu zrobic, więziena przepełnione więc trzeba ich puścić. Coraz bardziej sie zastanwaiam czy policja sie do czegos przydaje.

A co do mocowania halogenow to chyba tak jak juz wiekszosc powiedziala jak nie uda się mu ukraść to gdzieś swoją złość wyładuje i to zapene nie na drzewie.

Ja to bym sprzelal bez pytania ale u nas nalezy zlodziejowi najlepiej powiedziec co gdzie jest i przypadkiem go nie obrazić bo nas jeszcze poda do sądu ehh.

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2004 23:18:10 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
adisiwy napisał(a):
Do tych punktów dodam jeszcze jeden
-> jeśli każdy z nas omijałby giełdy i inne używane części z daleka to ilość kradzieży by spadła!! (popyt - podaż czy jakoś tam)

Racja spadlo by zapotrzebowanie i byloby mniej kradziezy, ale nawiezli tyle aut, ze sa akurat potrzebne takie rozne czesci. Wiec to automatycznie dziala. Poprzywozili pouszkadzane, porysowane, wiec jada na gielde zeby auto potem ladnie wygladalo. Zlodzieje zas maja robote, bo nieudaczniki nie umieja nic innego w zyciu robic. No nie ma ludzi swietych, ale z tymi kradziezami to juz przesada ! Wazne jest zeby zabezpieczyc dobrze takie oswietlenie, aby nie mozna bylo nawet srubokreta wlozyc i probowac tego oderwac, zeby sie nie dalo nawet koparka wyrwac :P ;) No wiadomo nie zostawiac auta w podejrzanych wyludnionych miejscach. :diabel:

PS. Na gieldzie w Gliwicach bylem kiedys dawno i zesmy sobie z kolega wyglupiali sie. Patrze a tu stoi bordowe Audi Cabrio na masce kocyk a na kocyku :) cala maska wylozona odbiornikami radiowymi i innymi urzadzeniami GPS i Climatronic. :galy: No to kolega mowi o moje radio !!! na caly glos , wlasnie takie mialem, ale mi ukradli spod domu !! :diabel: a goscie ktorzy sprzedawali te cieple radyjka malo zawalu nie dostali. My oczywiscie bezczelnie w smiech :D No i co kto z nich by nas ruszyl, bali sie nas jak ognia :P
Pytam sie potem ludzi o swiatla od A6 94 rok te na klape razem z blenda. No kurde nikt nie ma. Juz mialem dosc pytam sie ostatniego goscia a on mowi ze poszuka. szuka i nie znalazl. Ja patrze a tu lapmy od najnowszego Mercedesa SL bixenony :galy: a wtedy akurat byla premiera w Polsce pare dni wczesniej, a tu taki ZONK. Ja mowie panie co pan nie masz lamp do starej A6 ?, a do najnowszego SL'a masz pan lampy czyli do modelu, ktory ledwo co jezdzi w Niemczech. Gosciu mowi no kurde beda za tydzien :D a do SL juz kupil wczesniej. No ale potem znalazlem takie lampy od A6. Mam zamiar je zamontowac do B4.

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2004 17:02:25 
Użytkownik

A podłączyc te halogenki pod 220 V, że jak zlodziej tylo sie ich dotknie to go prąd popieści to sie mu odechce http://haker.nie-spamuj.eu/ hehe :D

Ostatnio edytowano 14.maja.2015 13:29:50 przez Mic, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2004 18:02:28 
Klubowicz

Mic napisał(a):
A podłączyc te halogenki pod 220 V, że jak zlodziej tylo sie ich dotknie to go prąd popieści to sie mu odechce hehe :D

rownie dobrze mozna podpiac pod halogeny/kierunki zapalniki granatow recznych albo min przeciwczolgowych ktore beda pod maska zamiast silnika :/
mic - skad bedziesz mial 220 V (teraz w sumie to juz 230) :?:

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2004 18:08:00 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
Mic napisał(a):
A podłączyc te halogenki pod 220 V, że jak zlodziej tylo sie ich dotknie to go prąd popieści to sie mu odechce: http://karne.pl/kradziez.html hehe :D

rownie dobrze mozna podpiac pod halogeny/kierunki zapalniki granatow recznych albo min przeciwczolgowych ktore beda pod maska zamiast silnika :/
mic - skad bedziesz mial 220 V (teraz w sumie to juz 230) :?:

Oczywiście żartowałem, nie bierz tego na powaznie, chociaż można wozic ze sobą agregat jak ktos lubi :P pozdro

Ostatnio edytowano 14.maja.2015 13:28:10 przez Mic, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2004 21:24:25 
Użytkownik

w sumie jak by zrobic takie zabezpieczenie typu paralizator ze jak odkreci to zrobic tak aby kabli musial dtknac aby je odlaczyc a na nich poscic jakies ekrany przez ktore plynal by wlasnie prad

albo elektro zawor zamontowac ktory by wypuszcal gaz paralizujacy na delikwenta ktory odczepi halogen oczywiscie gdzies pod maska dac jakis wlacznik i wylacznik moze tego typu zabezpieczenia dadza rade :)

ja osbiscie bede obecnie cos takiego robil :)

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2004 21:33:07 
Klubowicz

Ber napisał(a):
w sumie jak by zrobic takie zabezpieczenie typu paralizator ze jak odkreci to zrobic tak aby kabli musial dtknac aby je odlaczyc a na nich poscic jakies ekrany przez ktore plynal by wlasnie prad

albo elektro zawor zamontowac ktory by wypuszcal gaz paralizujacy na delikwenta ktory odczepi halogen oczywiscie gdzies pod maska dac jakis wlacznik i wylacznik moze tego typu zabezpieczenia dadza rade :)

ja osbiscie bede obecnie cos takiego robil :)

informuj nas na biezaco o postepach w pracy :):

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2004 22:21:06 
Użytkownik

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2004 00:20:29 
Użytkownik

Ber napisał(a):
Dokladnie kradziakow nie kupowac ale i tak wiekszosc wli "zaoszczędzić" niz kupic normalne części...

już widzę jak lecisz po ASO po lampkie... :P

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2004 02:07:57 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
a ja mysle ze nity mogły by sie całkiem sprawdzić przy pierwszej konfrontacji, przynajmniej nie ułatwiłoby to zadania :): :peace:

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 09:40:25 
Użytkownik

Witam ja właśnie nosze sie z zamiarem zmiany listew z przodu w zderzaku na listwy z otworami na halogenki i kierunki.Halogenki wiem ze mozna kupić ale kierunków białych w zderzak? Co do zabezpieczen halogenów- a wiec tak jak wiadomo mocuje sie je na śruby ale nawet jeśli sa nity to i tak mozna zamienic na śruby.Nastepnie kupujemy wyłącznik krańcowy i mocujemy do halogena lub w zderzak-gdy wkrecimy srubke odpowiedniej długości w halogen koniec sruby wyłączy wyłącznik krancowy.I teraz kwestia tego kto chce gdzie podłączyć sygnalizacje czy do klaksonu czy do syrenki alarmowej.Ja osobiście dam przez przekażnik do klaksonu ,że jesli któremus by sie spodobały moje halogenki przy odkrecaniu załączy sygnał.:)Oczywiście tak skonfiguruje przekażnik ,że jeśli raz odkreci to nawet po wkreceniu i tak bedzie wyło,wyłączyć bedzie mozna jedynie z kabiny:) Co wy na to:) ???

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 13:40:22 
Użytkownik

Ja miałem problem nie tylko z halogenami, ale tez z wkładami lusterek i kołpakami. Ratunkiem było oznakowanie pojazdu przez spacjalistę z SOMERW.
Numery są piaskowane, więc usunąć je jest bardzo trudno. A na zlodzieja działają odstraszająco - bo nie powie już Policji że tą część kupił na giełdzie! ;-)
Od tego momentu mam spokój, ale na jak długo w tym złodziejskim kraju ..... ?

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 16:17:03 
Użytkownik

Hej co do lusterek..... lusterka a raczej jego kłady można zabezpieczyć również- pociągnąć cieniutki przewodzik ,który jest przymocowany do wkładu<nawiercić malutenki otworek w jednym z haczyków i przeciągnać przewód> jeśli któś bedzie próbował wyciągnać wkład przerwie przewód i włączy alarm.A wkład najlepiej przykleić na poxipol:)

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 18:34:55 
Użytkownik

UFOtm napisał(a):
->
-> jak bysmy wszyscy zastosowali taki myk z obijaniem ryjow w sposobie na wabia to albo by przestali ruszac audice albo w ogole by zrezygnowali z kradziezy po 2 razach polamane raczki i nozki :P
:(

Jakbyśmy tak robili to 1/3 mężczyzn (zakładam że kobiety nie kradną,...) chodziłaby z obita twarzą

:D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 19:33:19 
Użytkownik

Ale by sie nauczyli ze cudzego sie nie bierze.......a swoja droga szkoda ,że unas nie jest tak jak w USA -bron bez ograniczeń wtedy podejrzewam mało który by sie odważył na kradziez cudzego mienia:)No i na ulicach jak kogoś by napadnieto ludzie inaczej by reagowali:)Ale byśmy zaoszczedzili na wydatkach policjantów byłoby o połowe mniej:)bo po co tylu gliniarzy jak każda sprawe by sie zakończyło na miejscu:)

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 19:54:15 
Użytkownik

flex napisał(a):
Ale by sie nauczyli ze cudzego sie nie bierze.......a swoja droga szkoda ,że unas nie jest tak jak w USA -bron bez ograniczeń wtedy podejrzewam mało który by sie odważył na kradziez cudzego mienia:)No i na ulicach jak kogoś by napadnieto ludzie inaczej by reagowali:)Ale byśmy zaoszczedzili na wydatkach policjantów byłoby o połowe mniej:)bo po co tylu gliniarzy jak każda sprawe by sie zakończyło na miejscu:)

taa i by dzieciaki w szkołach robiły to co w Stanach. Już wystarczy, że przyszło do nas "molestowanie seksualne", debilne pozwy etc.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 21:15:14 
Klubowicz

Silent Bob napisał(a):
flex napisał(a):

taa i by dzieciaki w szkołach robiły to co w Stanach. Już wystarczy, że przyszło do nas "molestowanie seksualne", debilne pozwy etc.

A broń jak tylko ktoś chce mieć to ma, trochę wysiłku tylko trzeba włożyć w to :P Mówię tu oczywiście o legalnym posiadaniu :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.kwi.2005 06:42:31 
Użytkownik

mie ma niestety co sie rozwodzic .. furki pilnowac a najlepiej wynajac jakiegos emeryta co by w niej spal :D tylko niech to bedzie emeryt np jednostki powietrzno desantowej :D

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1