.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 16:12:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 10:30:15 
Użytkownik

Auto: A6C5 AKE
hans napisał(a):
jak chcesz kupic cos wartosciowego , zapraszam na allegro. jak chcesz cos sprzedac, idz zaloz ogloszenie na allegro. zapewniam Cie ze Ci ktorzy umieja przestrzegac regul na tym forum umieja tez korzystac z allegro i jego wyszukiwarki. forum AKP to nie jedyne miejsce gdzie mozna cos sprzedac wiec nie wiem po co caly ten temat.

Zabrzmiało jak wypowiedź starego aparatczyka wiadomej śp Partii :diabel: Im tez zawsze było dobrze i nie rozumieli o co chodzi całej reszcie :D :!:

No chyba, że jesteś menedżerem na Allegro, to rozumiem :!:

W ogóle po co istnieje ten dział OGŁOSZENIA ??? Skasować i juz !

I najlepiej nic nie zmieniac na forum, bo wiadomo, JEST DOBRZE !!!

Idąc tym tropem po co istnieja inne działy ? Albo dalej, po co całe..... :diabel:

Pozdrawiam, Roman

A6 C5 2,5 TDI AKE Avant 2000

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 10:53:21 
Klubowicz

jeżeli się nie podoba to po co tutaj jesteś??
Jak mi się gdzieś nie podoba to nie wchodzę więc ....

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 11:16:09 
Użytkownik

Dred napisał(a):

Bravo ! To juz jest czysta demagogia !

A kto powiedział, ze mi sie tu nie podoba ? Przecież jest tu wspanała atmosfera, wszyscy tworzą jedną wielką, kochającą się rodzinę użytkowników Audi :D Wszyscy wspólnie dążymy do tego aby było jeszcze lepiej i przyjemniej.

Tylko czy aby na pewno WSZYSCY :?:

Rozumiem, że dred, jako zdaje się właściciel tego forum mysli, że może napisać do pozostałych uzytkowników samochodów Audi: "jak Ci sie nie podoba to spier..."

Napisałem to samo, co on tylko innymi słowami bo nie lubię owijać w bawełnę, ale zastanawiająca jest ta ochota do zawłaszczania dla siebie i tych którzy sa jednomyslnie "ZA" wartości które zostały stworzone na forum, w większości przez zupełnie innych uzytkowników :diabel:

Reasumując: wychodzi na to, że nikogo nie interesują żadne sugestie, propozycje, etc. dotyczące zmian, ulepszeń forum :!: :/
Nawet w tych pomysłach, które sa nieudane, bo przecież skądże znowu :!: Na tym forum wszystko jest doskonałe :!:

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 11:49:09 
Klubowicz

RomanS nie gorączkuj się.
Przecież we wcześniejszej wypowiedzi miałeś napisane, że próbują coś z tym zrobić.
Nie ma potrzeby chyba dzielić działu Ogłoszenia na osobne Sprzedami i Kupię. Dlatego trudniej jest rozgraniczyć blokadę.
Jeśli chcesz zamieścić ogłoszenie "kupię" wyślij mi na PW jego treść, a ja w twoim imieniu umieszczę je w dziale i dam odnośnik do twojego profilu oraz kontakt do ciebie, jaki mi podasz.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 11:57:45 
Klubowicz

cygaro-avant napisał(a):
Ja jestem gorącym zwolennikiem nie zakładania żadnych limitów na ogłoszenia. Dopóki treść ogłoszenia ma sens, może przynieść korzyść i kupującemu i sprzedającemu
W przeciwnym razie trzeba się liczyć z procederam nabijania nic nie wnoszących postów tylko po to, by móc coś kupić/sprzedać

:peace:
To u nas też jest jakaś blokada. :/ :!!: Myślałem, że tylko na A80 takie głupie pomysły mają. Dajcie spokój z blokadami.

PS: I za wasz kryzys też nie będziemy płacić :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 12:05:55 
Użytkownik

otóż mylisz się i jestem tego pewien nie znasz historii tego forum, powodów jego powstania etc.
To było kiedyś miejsce spotkań starych, dobrych znajomych i przyjaciół (stąd między innymi niechęć niektórych do działu ogłoszenia i jego komercyjnego charakteru).

Zdajemy sobie sprawę, że nasza wiedza, doświadczenie i część techniczna forum stała się przydatna dla wielu osób także, że się tak wyrażę z zewnątrz.
Nasza mała społeczność mocno się zwiększyła także w typowo wirtualny sposób (czytaj nigdy nie widziałem Cię na zlocie, spocie, nie piłem gorzałki i nie bawiłem się do rana - to wg mnie stanowi o byciu Klubowiczem oczywiście w pewnym uproszczeniu).

Przez lata ścisłe grono co nieco ewoluowało, niektórzy odchodzili, niektórzy dołączali i uzbierało nas się trochę. Staramy się jednak nadal podejmować decyzje wspólnie czyli poprzez dyskusje. Nie muszę chyba dodawać, że mamy również swoje życie poza netem i nie wszyscy zabierają głos w ten sam dzień.

Zmierzam do tego, że zastanawiamy się i podejmujemy działania mające na celu uporządkowanie pewnych kwestii, wprowadzenie zmian itp.
Sam nie jestem zwolennikiem regulaminów, praw, policji i tego typu podobnych instytucji ucisku niemniej, bez urazy, nie spodziewaj się że będę wiedział czego się po Tobie spodziewać po kilkudziesięciu postach gdy nigdy Cię nawet nie widziałem.
Kiedyś regulaminy te nie były potrzebne bo większość mogłem wymienić z ksywki, imienia, auta, widziałem osoby kilka razy w roku bo wszyscy jeździli na zloty organizowane 3 - 4 razy w roku (przez nas dla nas) a nie jak teraz ledwo raz może dwa w roku, wiedziałem więc czego się po kim spodziewać zarówno za kółkiem, za stołem czy via net.

Jak zrobić to teraz ?

Ano zwyczajnie - dajcie nam trochę czasu a dopracujemy szczegóły.
I proszę Was żebyście pohamowali się od betonowania naszych skromnych osób bo to co w ostrych słowach napisał Dred ma swoje podłoże. jesteście w domu, który my zbudowaliśmy i chcąc nie chcąc chcemy w nim mieć swoje zasady co oczywiście nie znaczy, że nie słuchamy innych i nie bierzemy pod uwagę opinii, które się pojawiają.

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 13:06:42 
Użytkownik

Dred napisał(a):

Sory dred ale czy jesteś przodownikiem komunizmu i mamy się do Ciebie zwracać TOWARZYSZU? Z tej Twojej wypowiedzi nic innego nie wynika, nie podoba się to won, żal po prostu. To forum to nie tylko Ty i Twoje poglądy ale poglądy tysięcy innych ludzi, którzy mają prawo do ich wyrażania, a Ty w tym przypadku wypowiadasz się jak baba w gs owskim barze mlecznym. Tylko TY i Tylko Twoje zdanie się liczy. Jedyna słuszna racja, Twoja racja.

hans napisał(a):
jak chcesz kupic cos wartosciowego , zapraszam na allegro. jak chcesz cos sprzedac, idz zaloz ogloszenie na allegro. zapewniam Cie ze Ci ktorzy umieja przestrzegac regul na tym forum umieja tez korzystac z allegro i jego wyszukiwarki. forum AKP to nie jedyne miejsce gdzie mozna cos sprzedac wiec nie wiem po co caly ten temat.

to zlikwidujcie całkowicie ten dział, skoro zamieszczanie tam ogłoszeń kasowanych po 30 dniach stanowi taki problem i nieporozumienia.

Dred napisał(a):
a mi i nie tylko mi np to przeszkadza. Po za tym ogłoszenia przeglądam codziennie kilka razy i nie zauważyłem by osobnik z liczbą postów poniżej 10 wrzucał linka do czegoś ciekawego i pożądanego. Więc sory , ale zanim taką rzecz napiszesz to sprawdź jak jest w rzeczywistości.

userzy posiadający 100, 500, a nawet 1000 postów też sporadycznie wystawiają jakieś rarytasy. Dla mnie żadna różnica, czy kupię np silniczek tylnej wycieraczki do b4 avant, od kogoś kto ma 2 posty i są to tylko ogłoszenia, czy od kogoś kto ma 10 000 postów.

Edit by Baskecior: dialog w takiej formie jest niedopuszczalny. Apeluję o konwersację na poziomie ogólnie przyjętym za akceptowalny zanim posypią się kartki.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Ostatnio edytowano 29.mar.2009 21:35:15 przez Bobo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 13:50:50 
Użytkownik

Auto: Cabrio V6
Bobo napisał(a):
Dred napisał(a):

Sory dres ale czy jesteś przodownikiem komunizmu i mamy się do Ciebie zwracać TOWARZYSZU? Z tej Twojej wypowiedzi nic innego nie wynika, nie podoba się to won, żal po prostu. To forum to nie tylko Ty i Twoje poglądy ale poglądy tysięcy innych ludzi, którzy mają prawo do ich wyrażania, a Ty w tym przypadku wypowiadasz się jak baba w gs owskim barze mlecznym. Tylko TY i Tylko Twoje zdanie się liczy. Jedyna słuszna racja, Twoja racja.

Osobistymi wycieczkami przekreślasz całą swoją wypowiedź i skazujesz się na niepoważne traktowanie. Uzasadnione.

Audi 100 C4 AAR 1991 sedan zyclam pearl (2005 - 2012)
Audi A6 C4 AEL quattro 1996 Avant aluminium silver (2007 - 2015)
Audi Cabrio 8G ABC 1997 kabriolet brilliant black (2014 - ...) [.: TERAZ MY :.]

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 14:04:58 
Klubowicz

RomanS wprowadzasz zamieszanie. Pisałem Ci , że jest działanie w tej sprawie.
Natomiast co do mojej kwestii to Ty napisałeś w ten sposób nie ja. Nie napisałem wypie... czy spie... po prostu jeśli się nie podoba nie musisz tu przebywać. Skoro do Ciebie nie docierają argumenty , że sprawa jest w toku.
Nie jestem właścicielem tego forum co zresztą doskonale wiesz, więc nie pisz takich bzdur.

Bobo z łaski swojej nie obrażaj mnie, bo ja tego nie robię wobec Ciebie. Dres to sobie możesz założyć.
Napisałem co myślę. Nie każdemu się tu podoba, więc nie każdy musi tu przebywać proste prawda??
Takie uwagi to możesz zachować dla siebie i SWOJEGO komunizmu.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 14:17:17 
Użytkownik

W chwili obecnej nic z ogłoszeniami nie mogę zrobić, z powodu problemów z internetem i brakiem możliwości wrzucenia zmodyfikowanej wersji.
Było pisane już kilka razy dlaczego zostało to wprowadzone i z tej decyzji sie nie wycofam ani ja, ani nikt inny.

Bobo, wycieczki osobiste zatrzymaj dla siebie bo będzie niemiło. Nikt tutaj nie jest przetrzymywany na siłe, każdy może sobie zrobić przerwe od forum.
W nadchodzącym tygodniu postaram sie sprawe ogłoszeń zakończyć.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 15:39:34 
Użytkownik

Dred napisał(a):
RomanS wprowadzasz zamieszanie. Pisałem Ci , że jest działanie w tej sprawie.

Dred, chyba mnie z kimś pomyliłeś. Do mnie napisałeś jedynie:

"jeżeli się nie podoba to po co tutaj jesteś??
Jak mi się gdzieś nie podoba to nie wchodzę więc ...."

a na ten temat to sobie już swoje stanowiska przedstawiliśmy.

To tak gwoli ścisłości.

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 15:44:49 
Użytkownik

Bobo napisał(a):
Dred napisał(a):

Sory dres ale czy jesteś przodownikiem komunizmu i mamy się do Ciebie zwracać TOWARZYSZU? Z tej Twojej wypowiedzi nic innego nie wynika, nie podoba się to won, żal po prostu. To forum to nie tylko Ty i Twoje poglądy ale poglądy tysięcy innych ludzi, którzy mają prawo do ich wyrażania, a Ty w tym przypadku wypowiadasz się jak baba w gs owskim barze mlecznym. Tylko TY i Tylko Twoje zdanie się liczy. Jedyna słuszna racja, Twoja racja.

(...)

userzy posiadający 100, 500, a nawet 1000 postów też sporadycznie wystawiają jakieś rarytasy. Dla mnie żadna różnica, czy kupię np silniczek tylnej wycieraczki do b4 avant, od kogoś kto ma 2 posty i są to tylko ogłoszenia, czy od kogoś kto ma 10 000 postów.

Przeczytaj raz jeszcze mojego posta wolno i ze zrozumieniem to może w końcu zrozumiesz pewne kwestię !

RomanS rozumiem, że przyjmujesz moją argumentację i poczekasz na wyniki naszej pracy

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 16:02:57 
Użytkownik

Buba, w twojej argumentacji nie zgadzam sie ze stawianiem sprawy tak, że ja jestem w Waszym domu. Tak byloby gdyby forum było zamknietym bez dostepu osób spoza grona starych znajomych. Umozliwiajac dostep do forum osobom które nie były członkami "grupy załozycielskiej" a potem wypominanie im tego i wskazywanie im "właściwego" miejsca jest IMO co najmniej nieeleganckie.

Ale to temat OT więc na tyle.

Co do tego, że poczekam na efekty działan to oczywiście poczekam, wszak tylko o te efekty mi chodziło gdy zakładałem temat :peace:

Cała reszta wyszła jakby przypadkiem ;)

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 17:23:41 
Użytkownik

RomanS przyłączam się do twojej opinii. poczułem się po postach Buby i Dreda jak dupek. Chłopaki kiedyś zbudowali to forum i muszą rządzić na nim. Reszta ma grzecznie słuchać ale broń boże wpychać się do aparatu decyzyjnego (to miedzy innymi brak dostępu dla wszystkich do niektórych działów). zastanówcie się Panowie, czy idziecie słuszną drogą. albo jest to otwarte forum, albo Wasze prywatne, dla Waszego wąskiego kręgu starych znajomych.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 17:24:41 
Użytkownik

Modyfikacja napisana, przetestowana, usuwa możliwość dodania ogłoszenia "sprzedam" jeśli jest za mało postów, dając możliwość stworzenia 3 pozostałych typów ogłoszeń dla wszystkich.
Jak tylko problemy z łączem zostaną rozwiązane wrzuce modyfikacje na www.

Tymczasem Zamykam.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 21:11:49 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
RomanS napisał(a):
hans napisał(a):

Zabrzmiało jak wypowiedź starego aparatczyka wiadomej śp Partii :diabel: Im tez zawsze było dobrze i nie rozumieli o co chodzi całej reszcie :D :!:

Idąc tym tropem po co istnieja inne działy ? Albo dalej, po co całe..... :diabel:

Nareszcie mądry głos w dyskusji :D
Teraz zostanę wyzwany aparatczykiem KPZR,PZPR,KPCHLD ?

Jedno zdanie: najpierw ludzie, później samochody, najpierw przyjaźń , później komercha.
Nie zrozumiesz tego dopóki nie zintegrujesz się na tyle aż twoja skóra przesiąknie duchem naszej społeczności.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 21:39:19 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
RomanS napisał(a):
hans napisał(a):

Jedno zdanie: najpierw ludzie, później samochody, najpierw przyjaźń , później komercha.
Nie zrozumiesz tego dopóki nie zintegrujesz się na tyle aż twoja skóra przesiąknie duchem naszej społeczności.

Kurde czary jakies czy co ? Simpson napisał, że zamknął temat ale widać znowu nie wszystkich to obowiązuje. Widać można sobie otworzyc aby dalej rozdrapywać to co śmierdzi. Simpson zachował się jak fachowiec i to załatwiło skutecznie (myslę) sprawę. Po co chcesz się w tym znowu grzebać ?

To ja się mam z Tobą integrować i przesiąkać duchem ?

Sorry ale nie wiem czy chcę do tego stopnia.

Poza tym widać do czego to prowadzi: ja komentowałem słowa hansa a Ty odpowiadasz jakby to Ciebie dotyczyło :diabel:

Tak się już zintegrowaliście, że się nie rozróżniacie, czy jak :?:

Sorry Simpson ale jak widzisz to nie ja zaczynam na nowo :D

Ja tylko korzystam z tego, że ktoś sobie odmyka zamknięte tematy, w sumie albo jest tu jakaś dyscyplina albo nie.

Baskecior, zrozum, że forum internetowe to nie Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, to , że ktoś je kiedyś stworzył to OK, ale takie coś zaczyna zawsze żyć własnym zyciem i nie tylko założyciele wnoszą do niego nowe pożyteczne wartości. Im tych wartości wniesionych przez nowych uzytkowników jest więcej, tym mniejsze jest prawo założycieli do uznawania forum za swój prywatny folwark.
Macie swój obszar forum niedostepny dla zwykłych smiertelników to się tam możecie kisić do woli.

Poza tym Baskecior, ale to Ty czegoś nie rozumiesz: jak wielką dla Ciebie komerchą jest to, że ja chcę kupić ramie tylnej wycieraczki za powiedzmy 50 zł ??? Co to za komercha, gdy chcę coś kupić, wydać moją kasę, nic nie zarobić ???
I tylko dlatego chciałbym skorzystać z pomocy forum AKP bo w ASO już to jest niedostepne w takim wykonaniu (Przedliftowe, tworzywo sztuczne) jak było w oryginale, a ja lubie mieć ganz genau ?
Jaka w tym komercha ? :!:

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 21:45:12 
Użytkownik

RomanS uważaj, igrasz z ogniem...

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 21:46:20 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
RomanS napisał(a):
Baskecior napisał(a):
RomanS napisał(a):
hans napisał(a):

Kurde czary jakies czy co ? Simpson napisał, że zamknął temat ale widać znowu nie wszystkich to obowiązuje. Widać można sobie otworzyc aby dalej rozdrapywać to co śmierdzi. Simpson zachował się jak fachowiec i to załatwiło skutecznie (myslę) sprawę. Po co chcesz się w tym znowu grzebać ?

To ja się mam z Tobą integrować i przesiąkać duchem ?

Sorry ale nie wiem czy chcę do tego stopnia.

Poza tym widać do czego to prowadzi: ja komentowałem słowa hansa a Ty odpowiadasz jakby to Ciebie dotyczyło :diabel:

Tak się już zintegrowaliście, że się nie rozróżniacie, czy jak :?:

Sorry Simpson ale jak widzisz to nie ja zaczynam na nowo :D

Ja tylko korzystam z tego, że ktoś sobie odmyka zamknięte tematy, w sumie albo jest tu jakaś dyscyplina albo nie.

Baskecior, zrozum, że forum internetowe to nie Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, to , że ktoś je kiedyś stworzył to OK, ale takie coś zaczyna zawsze żyć własnym zyciem i nie tylko założyciele wnoszą do niego nowe pożyteczne wartości. Im tych wartości wniesionych przez nowych uzytkowników jest więcej, tym mniejsze jest prawo założycieli do uznawania forum za swój prywatny folwark.
Macie swój obszar forum niedostepny dla zwykłych smiertelników to się tam możecie kisić do woli.

Poza tym Baskecior, ale to Ty czegoś nie rozumiesz: jak wielką dla Ciebie komerchą jest to, że ja chcę kupić ramie tylnej wycieraczki za powiedzmy 50 zł ??? Co to za komercha, gdy chcę coś kupić, wydać moją kasę, nic nie zarobić ???
I tylko dlatego chciałbym skorzystać z pomocy forum AKP bo w ASO już to jest niedostepne w takim wykonaniu (Przedliftowe, tworzywo sztuczne) jak było w oryginale, a ja lubie mieć ganz genau ?
Jaka w tym komercha ? :!:

1. Odpowiedziałem w otwartym wątku, nie czepiaj się nie działa to na mnie.
2. Brednie o folwarku pomijam, swoimi czynami udowadniałem że żyję dla ludzi na tym forum, nie odwrotnie.
3. Ramie tylnej wycieraczki kupisz na Allegro. Szukajka nie działa ?
4. O jakich wartościach piszesz ? Materialnych, duchowych, społecznych ? Może zaangazujesz się w organizację zlotu, produkcję gadżetów , filmów, naklejek, utrzymania tego wirtualnego bałaganiku i diabli wiedzą czego jeszcze ?
Typowa postawa roszczeniowa.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 21:53:25 
Użytkownik

Otworzyłem na prośbe Bobo, ale że nie jestem non stop na forum, to sie spóźniłem i już go nie było.

Tymczasem informuje że ogłoszenia zostały zaktualizowane.
Osoby powyżej 100 postów nie zobaczą żadnej różnicy. Ci z mniejszym stanem licznika postów od razu zauważą zmiany.

Pozdrawiam
Zamykam, gdyż dalsza dyskusja już nie ma najmniejszego sensu z racji rozwiązania dręczącego Was problemu.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1