to ja Ci odpowiem i zamknę ten temat bo to nie to forum
a więc w setce spokojnie możesz przewozić długie rzeczy pod warunkiem że jest pokrowiec na narty, który z resztą bez żadnych problemów można zdemontować!! bak w 100 nie jest za kanapą ( tzn jest ale w podłodze

)tak jak to było w B3 bagażnik tam masz 610 litrów co naprawdę jest niemałym osiągnięciem. w C4 jest już 510 litrów i to jest bagażnik tak jak w nowym passacie. przestrzeni masz naprawdę sporo jeżeli chodzi o środek , zarówno z przodu jak i z tyłu. Co do miasta to ja nie mam z tym żadnych problemów, jeżdże w 95% po mieście i nie narzekam często przeciskam wię w korkach skacząc z pasa na pas, tak wygląda jazda po Warszawie jak się śpieszysz.
to by było tyle na temat 100
co do 90 to tam jak już Emte napisał bagażnik jest naprawdę baaaaaaaaaardzo mały.jak założysz gaz to tego bagażnika wcale nie będzie
co do przewożenia długich przedmiotów to nie jest łatwo dostać 80 czy 90 z pokrowcem na narty.
aha wracając do setki tam czy masz Quattro czy go nie masz bagażnik jest bez zmian nadal 610 litrów
co do przestrzeni w 90 to jest tego naprawdę sporo , jeżeli jesteś dość wysoki to zawsze możesz sobie obniżyć fotel i będziesz też się świetnie czuł.
jazda po mieście tym autem nie przyspaża żadnych problemów jest troszkę mniejsza od 100 ale i z nią po paru kilometrach można się oswoić.
myślę że wszystkie Twoje wątpliwości co do tych pytań rozwiałem.
ps następnym razem takie pytanka zadawaj na odpowiednim do tego forum bo Cię zjedzą !!! pozdro