.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.kwi.2025 11:39:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Newbie wita i pyta "starych" wyjadaczy ;)
PostNapisane: 23.kwi.2005 09:43:30 
Użytkownik

Auto: A8 D2FL 3.7Q
Witam serdecznie młodych i starszych użytkowników tego forum.

Wprawdzie nie mam jeszcze audiczki, choć miałem przez jakiś czas B2 z 83 roku i baaardzo mi się podobała (zwłaszcza komfort i prowadzenie), ale zarejestrowałem się tu licząc m.in. na pomoc w podjęciu decyzji co do wyboru modelu. Wacham się pomiędzy 90 quattro 2,3 a 100 2,3 quattro (rocznik 87-90).

Pytania co do 100:
- wiem, że 100 w tej wersji jest jak dla mnie olbrzymia, a byłby to samochód także do miasta i tu mam wątpliwości: czy da się tym cudeńkiem w miarę przyzwoicie manewrować? Moja stara b2 miała wbrew pozorom bardzo małą średnicę zawracania...
- czy zbiornik paliwa w tej wersji (quattro) jest umieszczony za tylną kanapą?
- czy jest w kanapie jakiś rodzaj otworu, który pozwoliłby na przewożenie dłuższych przedmiotów?

A teraz jeszcze 90:
- czy jest w kanapie jakiś rodzaj otworu, który pozwoliłby na przewożenie dłuższych przedmiotów?
- czy rzeczywiście w wersji quattro jest tak mało miejsca w bagażniku (zwłaszcza z ew. gazem)?
- jak z miejscem w środku (mam 190cm)?

No i jeszcze ogólnie interesuje mnie awaryjność tych dwóch modeli.

Trochę dużo tych pytań jak na początek, ale odpowiedzi naprawdę dużo by mi pomogły :566:

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2005 10:36:56 
Użytkownik

Witamy nowego maniaka

100 jest może duża ale ma sprawne wspomaganie i jakoś nie mam problemów z jazdą po mieście . Za to jaki komfort jazdy !
co do otworu w kanapie musisz sprawdzac - u mnie jest

Pozdrawiam
A

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2005 10:55:54 
Użytkownik

Kupuj szybko OOOO jak i zajeżdzaj na spocik , które dla ścisłości podam iż sie odbywają w pierwsze soboty miesiąca na parkuingu tepsy , szczegóły w ZLOTY i SPOTY .....

Witam ....PiotruS

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2005 11:01:01 
Użytkownik

PiotruS napisał(a):
Kupuj szybko OOOO jak i zajeżdzaj na spocik , które dla ścisłości podam iż sie odbywają w pierwsze soboty miesiąca na parkuingu tepsy , szczegóły w ZLOTY i SPOTY .....

Witam ....PiotruS

He he, może kupię, ale dopiero za jakiś czas, a poza tym potrzebne mi są informacje, o które pytałem... Dużo Nas z Olsztyna?

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2005 00:58:59 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Witamy :peace: , co do pytan powiniennes zadac je na technicznym, ale co mi tam ;)
Moge Ci odpowiedziec tylko co do 90q, 100 nigdy bie mialem :)
Bagaznik jest bardzo maly, a jak dolozysz gaz to juz bedzie arcy-mały, jedyna rada pakowac sie do małych toreb, plecaków, reklamówek wtedy udaje sie tego troche tam upchac ;-)
Walizki nie włozysz nawet przed załozeniem gazu :zly:
Niektore wersje miały tunel na narty, niektóre nie, :): nie wystarczy zmienic tylna kanape, trzeba tez zmienic bak bo ten z wersji z tunelem ma specjalne wyciecie w miejscu otworu :zly:
Co do wzrostu , bedzie Ci wygodnie, mam paru kolegow o wzroscie 190-202 cm którzy czesto powożą i zaden sie nie skarzy, a głowy przez szyber nie muszą wystawiac :P

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2005 06:56:54 
Użytkownik

emte napisał(a):
Witamy :peace: , co do pytan powiniennes zadac je na technicznym, ale co mi tam ;)
Moge Ci odpowiedziec tylko co do 90q, 100 nigdy bie mialem :)
Bagaznik jest bardzo maly, a jak dolozysz gaz to juz bedzie arcy-mały, jedyna rada pakowac sie do małych toreb, plecaków, reklamówek wtedy udaje sie tego troche tam upchac ;-)
Walizki nie włozysz nawet przed załozeniem gazu :zly:
Niektore wersje miały tunel na narty, niektóre nie, :): nie wystarczy zmienic tylna kanape, trzeba tez zmienic bak bo ten z wersji z tunelem ma specjalne wyciecie w miejscu otworu :zly:
Co do wzrostu , bedzie Ci wygodnie, mam paru kolegow o wzroscie 190-202 cm którzy czesto powożą i zaden sie nie skarzy, a głowy przez szyber nie muszą wystawiac :P

Śliczne dzięki za info! W takim razie ta wersja odpada, bo jednak muszę mieć więcej bagażnika... A szkoda, bo podoba mi się to autko :(

Tytuł:
PostNapisane: 26.kwi.2005 17:23:05 
Użytkownik

Witaj na forum Krisker :piwo:
Jazda 100 po mieście nie sprawia problemów, gorzej z parkowaniem na małych parkingach, czasami "trochę" wystaje ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2005 10:32:09 
Klubowicz

to ja Ci odpowiem i zamknę ten temat bo to nie to forum
a więc w setce spokojnie możesz przewozić długie rzeczy pod warunkiem że jest pokrowiec na narty, który z resztą bez żadnych problemów można zdemontować!! bak w 100 nie jest za kanapą ( tzn jest ale w podłodze :) )tak jak to było w B3 bagażnik tam masz 610 litrów co naprawdę jest niemałym osiągnięciem. w C4 jest już 510 litrów i to jest bagażnik tak jak w nowym passacie. przestrzeni masz naprawdę sporo jeżeli chodzi o środek , zarówno z przodu jak i z tyłu. Co do miasta to ja nie mam z tym żadnych problemów, jeżdże w 95% po mieście i nie narzekam często przeciskam wię w korkach skacząc z pasa na pas, tak wygląda jazda po Warszawie jak się śpieszysz.
to by było tyle na temat 100

co do 90 to tam jak już Emte napisał bagażnik jest naprawdę baaaaaaaaaardzo mały.jak założysz gaz to tego bagażnika wcale nie będzie :(
co do przewożenia długich przedmiotów to nie jest łatwo dostać 80 czy 90 z pokrowcem na narty.
aha wracając do setki tam czy masz Quattro czy go nie masz bagażnik jest bez zmian nadal 610 litrów
co do przestrzeni w 90 to jest tego naprawdę sporo , jeżeli jesteś dość wysoki to zawsze możesz sobie obniżyć fotel i będziesz też się świetnie czuł.
jazda po mieście tym autem nie przyspaża żadnych problemów jest troszkę mniejsza od 100 ale i z nią po paru kilometrach można się oswoić.

myślę że wszystkie Twoje wątpliwości co do tych pytań rozwiałem.

ps następnym razem takie pytanka zadawaj na odpowiednim do tego forum bo Cię zjedzą !!! pozdro :)

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1