witam wszystkich klubowiczów.
pomocy...
może Wy jeźdźcy AUDI pomożecie mi w tej sprawie.
jestem posiadaczem VW Scirocco, (dokładnie 1.8 16V) i mam podobny problem jak i wy, silnik się nie kręci tak jak powinien powyżej 4,5 tyś obr/min.
wiem że Audi wychodził z tym samym wtryskiem KE-JETRONIC i dla tego się zalogowałem u Was i szukam pompcy...
wymieniłem już przewody wysokiego nap., świece, filrt benzyny, powietrza, ustawiłem zapłon, pomierzyłem sondę lambda, wlałem śwaks do czyszczenia wtrysków do baku, ustawiona mieszanka (coprawda na jednogazowym analizatorze) wszystko oki, ale.....
jak kupiłem auto to instalacja pompy paliwa była udziechcona jakiś koleś, pojeb..... podwiesił ją na drucik i jakieś patenty z gumowymi wężykami porobił, ja to trochę poprzerabiałem (też na wężyki ale już grupsze i zbrojone, bo się inaczej nie da) i po tym jest poprawa ale i tak nie jest tak jak powinno.
wymieniłem też końcowy tłumik ze względu głośności po panom policjantom sie nei podobał i lipa
silnik sie nie kręci....
dochodzę do wniosku że jeszcze jest to wina pompy paliwa albo właśnie układu wydechowego...
napiszcie mi coś co by mogło mi pomóc, a w szczegulności jak powinien być zrobiony kuład wydechowy czy jeżeli koleś też mi go polepił chu.... to czy może to być własnie to...
ale się rozpisałem
pozdrawiam wszystkich...