.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 08:31:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Pytanie w tytule
(5)30d 79%  79%  [ 56 ]
2.5TDi (180KM lub inny) 21%  21%  [ 15 ]
Liczba głosów : 71
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2009 17:03:56 
Użytkownik

Kolego Badyl czytaj ze zrozumieniem - odniosłem sie do opinii wowo o Panach Rogal, Masters, Ali, Toora...oni raczej nie uzytkowali 2.5 V6 tylko mieli z nimi kontakt przy wirusowaniu jednostek ktore sie do tego nie nadają ...a po to to pisze ze 90% kupujących właśnie dlatego kupowały 2.5 V6 ... bo były tańsze od 1.9 TDI .....

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2009 17:07:21 
Użytkownik

badyl napisał(a):
emge napisał(a):
christo_ napisał(a):
a ja mam przebieg ponad 180 tys i świecą jak psu jaja

tu są zdjecia mojej hydrauliki, bo pomimo tego ze mam z konca produkcji czyli 2005r. to z ciekawosci chcialem sprawdzic co tam siedzi

no właśnie w BMW nie interesował byś się co tam siedzi tylko lał ropkę i śmigał :>

to jest wlasnie paranoja uzytkowania 2.5 tdi v6 :peace: tez ja mialem a teraz mam to wszystko w d.... i spie spokojnie :peace:

...alez panowie ja naprawde spie spokojnie ........ odkad sprawdziłem hydraulike zagladalem pod maske tylko by dolać plynu do spryskiwaczy i na wymiane oleju i filtrów i tyle ...... mieliscie pecha i tyle :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2009 17:18:24 
Użytkownik

Auto: A8 D3 4.2 MPI
christo_ napisał(a):
badyl napisał(a):
emge napisał(a):
christo_ napisał(a):
a ja mam przebieg ponad 180 tys i świecą jak psu jaja

tu są zdjecia mojej hydrauliki, bo pomimo tego ze mam z konca produkcji czyli 2005r. to z ciekawosci chcialem sprawdzic co tam siedzi

no właśnie w BMW nie interesował byś się co tam siedzi tylko lał ropkę i śmigał :>

to jest wlasnie paranoja uzytkowania 2.5 tdi v6 :peace: tez ja mialem a teraz mam to wszystko w d.... i spie spokojnie :peace:

...alez panowie ja naprawde spie spokojnie ........ odkad sprawdziłem hydraulike zagladalem pod maske tylko by dolać plynu do spryskiwaczy i na wymiane oleju i filtrów i tyle ...... mieliscie pecha i tyle :peace:

mimo ze wymienialem wszystko na nowe bylo to zrobione porzadnie to i tak po jakims tam przebiegu mialem myslace co tam sie dzieje pod tymi pokrywami

Obrazek

audi a3 1.9 tdi ahf jest
bmw e46 330d 204 ps byla :)
bmw e46 320d 150 ps byla
audi a6 c5 avant quattro 2.5 tdi ake bylo
suzuki gsxr 1000 k3 175 ps ponad 300 km/h smiga:):) 0-200 km/h 7 sek :P
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6h8e2jv3-c
tak to daje ognia :):

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2009 17:42:31 
Użytkownik

badyl napisał(a):
mimo ze wymienialem wszystko na nowe bylo to zrobione porzadnie to i tak po jakims tam przebiegu mialem myslace co tam sie dzieje pod tymi pokrywami

W TAKIM razie wytłumaczenie może być tylko jedno: za dużo siedzenia na AKP i czytania o paździerzowatych V6

:peace:

Bo jak inaczej racjonalnie wytłumaczyć TAKI przypadek? :diabel:

Moja A4 B6 2.5 V6 TDi Quattro BDH:
http://public.fotki.com/and777rew/
http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b6/b6 ... 376.0.html

quattrocat
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2009 08:53:51 
Użytkownik

christo_ napisał:
Cytuj:
Kolego Badyl czytaj ze zrozumieniem - odniosłem sie do opinii wowo o Panach Rogal, Masters, Ali, Toora...oni raczej nie uzytkowali 2.5 V6 tylko mieli z nimi kontakt przy wirusowaniu jednostek ktore sie do tego nie nadają ...a po to to pisze ze 90% kupujących właśnie dlatego kupowały 2.5 V6 ... bo były tańsze od 1.9 TDI .....

Zapewniam Cie że wirusowali stare paździerze, jak i świeże jednostki.
Jak prawie 3 lata temu wdepnałem w temat 2.5 TDI V6 nie były one tańsze od 1.9TDI.
Poza tym mnie jako użytkownika auta najbardziej interesuje to, by odpalić auto, dojechac do celu i wrócić bezawaryjnie. Nie musze sie znać na wałkach, przepływkach odmach itp.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2009 12:18:40 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
3.0d nie jest pozbawiony wad. :!!: 2.5 także. Nie jezdze w stresie bo znam czym jezdzę, na ile jest TDi technicznie sprawne. Sprawa walkow jest rozdmuchiwanym mitem, na 40 os. jedna piszę, że wymieniala, wowo słyszał od Rogala, Rogal jako mechanik w większosci widzi [paździerze] moj kolega jedzi do Rogala bo mu polecilem RS M, A4 2.5 V6 to także wiem, ze motorownia jest w tragicznym stanie kupil go niby 100kkm :): a po roku Rogal mu VIN sprawdza. Po zakupie wsadzil z 10kpln. Pare dni temu urwane przewody od T, w dalszym ciągu cieknące dekle. Nie będę sie zaglebial i pisal kto co...

poniewaz ktoras ze stron, albo tego nie chciala robic, [klient/mechanik] bo nie znam sprawy, wiem ze zostawil sporo pieniedzy u Rogala.

[paprawdę nie znam sprawy do konca kto co, ale na moje oko nie dopuszczalne]

Wiec sumując wszystkie 2.5 V6 i ich opinio-twórczość na AKP jest z zaslyszenia.
:)
Jedno czym mozna zakonczyc sprawe, to to, ze 2.5V6 jest dla ludzi, ktorzy nie traktoją auta jak worek kartofli. Bo gadki ee ze ja nie zagladam do kotła z gojówką nie oznacza, ze nie zajrzy :!!: i jakie koszta będą czy to w 2.5, czy 3.0... i jakie maja rzeczywiste przeloty.

dziekuje, ja juz offtop w tym wątku.
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2009 21:36:45 
Użytkownik

ja mając jeszcze przed niefortunnym poślizgiem i złomowaniem V6 AFB byłem z niej bardzo zadowolony, co prawda martwiłem się wszystkimi tymi sprawami co w silniku może się stać (a wszystko za sprawą przeglądania forum i straszenia) ale nigdy poważniejszych napraw nie miałem.
teraz mam 1,9PD AWX i powiem że dźwięk przytłacza chociaż moc jest podciągnięta do 165PS to jednak chciałbym jeszcze kiedyś usłyszeć w moim autku ten dźwięk z V6 :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1