mb3 napisał(a):
Kod lakieru musi gdzieś być chyba, że ktoś przemalował całe auto. Podjedź do Audi daj im VIN i podadzą Ci kod.
Już dałem jakiś czas temu temat na tym forum co do kodu... po prostu brak kodu lakieru i tyle... jest naklejka itd itd... cale wyposażenie auta ale tam gdzie powinien być kod lakieru po prostu go nie ma...
Co do ASO... wpisali VIN w komputer i też kodu nie było... a tekst faceta z ASO "pierwszy raz w życiu spotykam się z czymś takim" i pomoc polskiego ASO na tym się kończy...
Na forum mi powiedziano że auto było robione na specjalne zamówienie klienta... czyli że lakier może być np z palety BMW czy cholera wie czego... czy w ogóle niby własna mieszanka i tyle...
Byłem u gościa co sprzedaje lakiery samochodowe... sprawdzał po paletach audi, vw... były podobne ale żaden odcień w ogóle nie pasował...
P.S. Znalazłem parę A8 o chyba podobnym kolorze na otomoto i allegro... pytałem się ludzi o kod lakieru... jedna osoba odpisała mi że kodu takie auto nie posiada... na reszte odp czekam ale chyba sie nie doczekam... Tyle...
Tego szukam dobrego lakiernika... co za uczciwą cenę zrobi poprawki itd... Bo moim zdaniem... jeżeli ktoś mi mówi:
"trza pomalować całe elementy ale i tak będzie widać różnicę"
jest dla mnie jednoznaczne z tym jakby miał powiedzieć
"trza pomalować całe elementy ale i tak będzie różnica bo po prostu nie potrafię i nie mam doświadczenia"
Bądźmy szczerzy... Kiedyś nie było kodów lakieru i niektóre auta nawet czegoś takiego nie mają... ale są czy chyba raczej byli lakiernicy którzy potrafili bez większych problemów odpowiednio dopasować lakier tak że nic nie było widać... jakbym miał wiedzę jak to się robi to pewnie sam bym to zrobił... bo jak widać w tym kraju porządnych fachowców po prostu nie ma...
Więc czekam na jakiś cud chyba...
Mam dość szukania po ogłoszeniach itd... gdzie jest napisane... "komora taka i siaka... piaskowanie itd" a zajeżdżając na miejsce co widzę ? Szopę... Albo garaż tak mały że maluch się ledwo mieści...
Dla tego założyłem ten temat... i czekam na jakąś konkretną propozycję... Gdzie ktoś gdzieś coś lakierował i był , jest zadowolony bo jest to zrobione po prostu dobrze...