Nr 1 - Honda
Nr 2 - Toyota
O reszcie zapomnij. Mazda w starej budzie tania w zakupie, brzydka. Mondeo już po lifcie ale spieprzony TDCI, duża awaryjność, pada sprzęgło i dwumas, wtryskiwasze, elektronika. Dwa ostatnie auta bardzo tanie w zakupie. Z tych dwóch wziąłbym Mondeo jako tani, ale ładny

średok transportu z miejsca A do Z. Jest też cichutki, dużo miejsca w środku. Z taj czwórki natomiast Hondę Accord, która jest trochę tańsza od Toyoty lub w podobnej cenie, ale sylwetka dużo ładniejsza. Toyota jest brzydka. Najładniejsze wnętrze ma Mondeo, a reszta to tandeta. Resztę powiedzieli koledzy. A więc nie będę powtarzał tego co wiem

Natomiast zwróć uwagę, że tam gdzie ceny dla najdroższej z listy Toyoty się kończą to ceny o dwa lata starszego Audi zaczynają się. Auta z 2004 roku w podobnej cenie lub tańsze (w zależności od przebiegu i wersji) niż 2 lata starsze A6 C5 po lifcie. Podam Tobie na moim przykładzie, że z dłuższej listy na której były wszystkie Twoje auta - wszystkie roczniki 2005 wybrałem Audi z 2002 z największym przebiegiem. Audi było na dodatek jeszcze o 1000 funtów droższe. A było to w 2007 roku. Zamiast 2 letnich samochodów z przebiegiem około 60 tys. mil wolałem 5-letnie A6 z 100k mil. Moi koledzy którzy pokupowali Accordy, Mondeo, Avensisy dawno je popsuli

, posprzedawali i powymieniali na inne wynalazki, ale każdy patrzy na moje Audi z podziwem i deklaruje, że następnym razem kupią Audi. Z moich 9 aut były tylko dwa, które sprawiały mi prawdziwą przyjemnośc i radość z jazdy począwszy od wsiadania za kierownicę - Rover 75 Connoisseur 2.5 V6 i Audi A6. Audi z wszystkich jest najcichsze, ale w przypadku 1.9 TDI to już nie jest takie pewne, ale to znowu prawie nic nie pali i nawet da się tym odpychać. Zdecydujesz sam, ale jeżeli jesteś fanem motoryzacji a Audi kupiłeś nie z powodu przypadku, to uwierz, że nawet jak kupisz Hondę, to do Audi wrócisz szybciej, niż sie tego możesz spodziewać
pozdr.
ps. choć nie ma BMW 5 na twojej liście to jeśli Audi ci sie znudziło to szukałbym w 520 i - jeżeli ma być maks 2.0 l W cenie się zmieścisz a auto bije całą czwórkę na głowę wielokrotnie pod każdym względem.