.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 16:40:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 74  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2009 21:16:19 
Użytkownik

e46 330xd góruje nad WRX :P (pewnie styrane jakieś było)
Troszke gość z blondaskiem się rozczarował. Na następnych światłach... "M3 wychodziło w kombi??: hihihi

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2009 23:44:51 
Użytkownik

7A kontra Merc 124 3.0Td.
Po zrobieniu dolotu itp pod maska,w koncu odczułem moment kiedy innym konczy sie moc a kupeta ożywa :D .
Start ze swiateł z partyzanta i widoczna roznica kiedy 7A ozywa.
Na 3 biegu kupeta z przodu o długosc auta.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2009 20:44:03 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
"prawie" kill ale w drugą strone :D

citroen jumpy 98' 2.0 16v 136ps vs coupe q 20v

wyjazd spod firmy świeżo zagazowanym jumpy'm chciałem pogonić kota koledze który własnie odjezdzał odemnie spod warsztatu - jak puźniej przyznał bardzo upychał ściane grodziową swojej coupe :D ale i tak autka szły równo do ok. 160km.h na prostej - puźniej nie było sensu forsować prędkości ponieważ po prawej stronie pojawił się market.. na który grzecznie zjechaliśmy po piwko.com.pl/koniec :peace:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2009 23:04:23 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
wowo napisał(a):
Troszke gość z blondaskiem się rozczarował. Na następnych światłach... "M3 wychodziło w kombi??: hihihi

Zalezy czy bylo to E-36 czy E-46. Tylko M3 E36 bylo w kombi produkowane.

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 08:32:29 
Wulkanizator

KORU napisał(a):
wowo napisał(a):

KORU czasem potrafisz rozłożyć na łopatki....

A80 B3 1,8 JN B+G 2004-2005
w AKP:
S4 AVANT 2,2T + LPG 2005-2008 (sprzedana :( )
A90q B3 2,3 NG/ABH 2008-2013
A6 C5 2,8 B+G avant q tip 2008 -

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 14:10:01 
Użytkownik

Już w czwartek unieruchomione zmysły czuły jak by zaniepokojenie. Prąd podtrzymujący jak by bardziej nerwowo biegał po przewodach, masa jak by bardziej masowała a zimny, gęsty olej jak by już, już miał zabulgotać choć nic nie wprawiało go w ruch i nie miał takiego prawa.
Uśpienie,
Letarg,
Wyczekiwanie,
Tęsknota

Piątek wieczorem już niemal swędziały opony. Wreszcie znajome kroki, znajome pik pik alarmu stanowiące o pierwszym od tygodnia perfekcyjnie wykonanym poleceniu otwarcia zamka i piknięciu radośnie syreną. Wreszcie znajomy ciężar w fotelu, zapach, dotyk.

Procedura startowa przebiegłą szybko i entuzjastycznie:
Kluczyk w stacyjce
Zapłon
ekstatyczne poczucie odnawiającego się życia
i w końcu delikatny, basowy pomruk moich 5 cylindrów
JA ZNOWU ŻYJĘ, ŻYJĘ, ŻYJE !!

Uwielbiam to rozgrzewanie turbiny, w międzyczasie radyjko pyk i fajny blusik … ups boss dzisiaj odpalił AC/DC to symptomatyczne i zapowiada wrażenia, szyber szszszszszsz, jedynaczka i to fajne początkowe toczenie. Oooooo hamulczyk już uruchomiony, szybka lekko spadła, pyk kieruneczek i asfalcik, dwójeczka teraz trzy, ciepełko w podzespołach woda bulgoce, olejek płynie coraz cieplejszy miód, malina śmigać nie zatrzymywać mnie proszę bo te cało tygodniowe rozłąki mnie dobijają.

Kąpiel !
Pysznie, czysto i pachnąco i ta witryna sklepowa co tak pięknie odbiła mój C3 profil …

Oj rozgrzeweczka
Boss nie żartuje. Parę przeciągnięć, dogrzanie hamulców musiałam dmuchnąć turbinką teraz trasa myk, myk. Lubię te nocne wypady. O pilot ! A ja właśnie bez CB. Boss już wie zresztą szu, szu, szu słaaaaaaaby ten pilot choć Boss jak by spóźniony bo poczułam ostrogę. Ciekawe co dalej …
Kolejne miasto było tak nudne, że myślałam, że Boss śpi a sama to drzemałam kilkanaście kilometrów z tempomatem aż tu nagle pociągnięcie gazem łuuuuuuuuchuuuuuuuuuuu nie śpię, nie śpię … ciemno wokół, droga prosta, coraz więcej fur a ja coraz bardziej dogrzana i gotowa … wchodzimy z marszu, macha jakiś koleś, wskazuje drogę, rozstępuję się szpaler ludzi, słyszę :

mruczy 6 cylindrów w bawarce, jak się Boss dowiedział później, 2,5 chyba E 39

strzelamy delikatnie z 3 tysięcy ale potem Boss ciśnie do dechy
start fajny choć nie fenomenalny 1,5 długości i śmierdzę sobie wydechem w ślipia bawarki
2 i 3 dmuchnęłam sobie 1,5 bara oj oj jak daleko, awaryjkami mrugnę  nie ma co komentować

Wracamy na start

A quattro się dawno nie widziało podczas startu z dobrym Bossem za kólkiem wrum, wrum jakie piszczenie ja się rozpędzam dla szybkości a nie palenia papuci he he he, dziękuje, dziękuje eeee tam przecudowna od razu niech będzie że ładna i dobrze dbana,
2,2 tylko owszem dmucham dmuchawką i skórę też mam
Felgi? jak nie skręcane jak skręcane właściwie o co tu się mnie podejrzewa … zawsze w wydech mogę dać mogę
bawareczka nie byłą przeciwnikiem zresztą dalibyście coś jeszcze

Czas powtórzyć

Mruczy diesel w BMW podobno 250 koni w automacie (stały bywalec, jak do tej pory twardziel)

Boss trzyma mnie na 4 tysiącach
Strzał ostry uzyskuje tylko ¾ długości pięknie pachnie to podpalane sprzęgło choć to mi szkodzi
Zmiana biegu bez puszczania gazu, DWA, długość ale mam ją na ogonie i wspina się jak by delikatnie, TRZY, dmucham pełne 1,5 i trzymam jak najdłużej, CZTERY dmucham radośnie utrzymując długość przewagi z przepustnicą otwartą na maksa

Zwycięstwo, gloria i chwała, podziw, zaskoczenie
Wracam na parking spełniona

Audi 200 2,2 turbo 20 V quattro 89 rok
co do diesla dowiem się później co to było i podam specyfikację :)

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 14:45:07 
Użytkownik

Auto: Audi Turbo bez Quattro :)
Buba napisał(a):
Już w czwartek unieruchomione zmysły czuły jak by zaniepokojenie. Prąd podtrzymujący jak by bardziej nerwowo biegał po przewodach, masa jak by bardziej masowała a zimny, gęsty olej jak by już, już miał zabulgotać choć nic nie wprawiało go w ruch i nie miał takiego prawa.
Uśpienie,
Letarg,
Wyczekiwanie,
Tęsknota

Piątek wieczorem już niemal swędziały opony. Wreszcie znajome kroki, znajome pik pik alarmu stanowiące o pierwszym od tygodnia perfekcyjnie wykonanym poleceniu otwarcia zamka i piknięciu radośnie syreną. Wreszcie znajomy ciężar w fotelu, zapach, dotyk.

Procedura startowa przebiegłą szybko i entuzjastycznie:
Kluczyk w stacyjce
Zapłon
ekstatyczne poczucie odnawiającego się życia
i w końcu delikatny, basowy pomruk moich 5 cylindrów
JA ZNOWU ŻYJĘ, ŻYJĘ, ŻYJE !!

Uwielbiam to rozgrzewanie turbiny, w międzyczasie radyjko pyk i fajny blusik … ups boss dzisiaj odpalił AC/DC to symptomatyczne i zapowiada wrażenia, szyber szszszszszsz, jedynaczka i to fajne początkowe toczenie. Oooooo hamulczyk już uruchomiony, szybka lekko spadła, pyk kieruneczek i asfalcik, dwójeczka teraz trzy, ciepełko w podzespołach woda bulgoce, olejek płynie coraz cieplejszy miód, malina śmigać nie zatrzymywać mnie proszę bo te cało tygodniowe rozłąki mnie dobijają.

Kąpiel !
Pysznie, czysto i pachnąco i ta witryna sklepowa co tak pięknie odbiła mój C3 profil …

Oj rozgrzeweczka
Boss nie żartuje. Parę przeciągnięć, dogrzanie hamulców musiałam dmuchnąć turbinką teraz trasa myk, myk. Lubię te nocne wypady. O pilot ! A ja właśnie bez CB. Boss już wie zresztą szu, szu, szu słaaaaaaaby ten pilot choć Boss jak by spóźniony bo poczułam ostrogę. Ciekawe co dalej …
Kolejne miasto było tak nudne, że myślałam, że Boss śpi a sama to drzemałam kilkanaście kilometrów z tempomatem aż tu nagle pociągnięcie gazem łuuuuuuuuchuuuuuuuuuuu nie śpię, nie śpię … ciemno wokół, droga prosta, coraz więcej fur a ja coraz bardziej dogrzana i gotowa … wchodzimy z marszu, macha jakiś koleś, wskazuje drogę, rozstępuję się szpaler ludzi, słyszę :

mruczy 6 cylindrów w bawarce, jak się Boss dowiedział później, 2,5 chyba E 39

strzelamy delikatnie z 3 tysięcy ale potem Boss ciśnie do dechy
start fajny choć nie fenomenalny 1,5 długości i śmierdzę sobie wydechem w ślipia bawarki
2 i 3 dmuchnęłam sobie 1,5 bara oj oj jak daleko, awaryjkami mrugnę  nie ma co komentować

Wracamy na start

A quattro się dawno nie widziało podczas startu z dobrym Bossem za kólkiem wrum, wrum jakie piszczenie ja się rozpędzam dla szybkości a nie palenia papuci he he he, dziękuje, dziękuje eeee tam przecudowna od razu niech będzie że ładna i dobrze dbana,
2,2 tylko owszem dmucham dmuchawką i skórę też mam
Felgi? jak nie skręcane jak skręcane właściwie o co tu się mnie podejrzewa … zawsze w wydech mogę dać mogę
bawareczka nie byłą przeciwnikiem zresztą dalibyście coś jeszcze

Czas powtórzyć

Mruczy diesel w BMW podobno 250 koni w automacie (stały bywalec, jak do tej pory twardziel)

Boss trzyma mnie na 4 tysiącach
Strzał ostry uzyskuje tylko ¾ długości pięknie pachnie to podpalane sprzęgło choć to mi szkodzi
Zmiana biegu bez puszczania gazu, DWA, długość ale mam ją na ogonie i wspina się jak by delikatnie, TRZY, dmucham pełne 1,5 i trzymam jak najdłużej, CZTERY dmucham radośnie utrzymując długość przewagi z przepustnicą otwartą na maksa

Zwycięstwo, gloria i chwała, podziw, zaskoczenie
Wracam na parking spełniona

Audi 200 2,2 turbo 20 V quattro 89 rok
co do diesla dowiem się później co to było i podam specyfikację :)

... Buba co Ty pijesz :?: :):
Opowieści masz zajebiste trzeba przyznać :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 14:48:14 
Moderator

Auto: V70
takie relacje to mogę czytać :peace:
Ja tylko dodam, że podpuścił mnie ostatnio Civic :oops: . Siedział na dupce i głośno pierdział. Nie powiem przy ilu spuchł, a po ilu odpadł :> A co grzechotnik też może :):

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 16:07:01 
Użytkownik

Buba nie wiem co bierzesz ale jest dobre :D .
Mickiewicz przy tobie to jak bawarka przy 200setce ;)

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 17:39:20 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
Buba wpadne po ten hajs przy najblizszym tranzycie przez CB :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 18:42:23 
Użytkownik

Historia buby jest zajebista :D

Audi A6 2.5 BAU - narazie sluzy panu
2003,Quattro,Webasto i BOSE.
Vinter.
http://www.youtube.com/watch?v=W8NK4amcUwM

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 19:33:54 
Użytkownik

Hehe panowie (i panie chyba :P ) mamy tutaj przykład jak powinien wyglądać post z killa w tym temacie :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2009 09:42:45 
Użytkownik

heh.. :d dobra powiesc.

Suma sumarum moja suka to tylko 1.8 ale daje sobie rade.
Wczoraj lecialem spokojnie od "starego" do domu i na wlocie do Wroclawia
trafilem na czerwonego nissana 200sx z wielka chromowana rura wydechowa.

Pomyslalem ze cos tam moge powalczyc, na pierwszych swiatlach stalismy jeden za drugim (on za mna), droga delikatnie pod gorke (wiadukt)
Jedynka i ogien :peace: patrze w lustro kiedy bedzie wrzucal kierunek zeby mnie wyprzedzic a tu dupa, jechal rowno jakies 10 metrow za mna.

Na drugivh swiatlach koles z nissana stanal obok, rzucil kiepa przez okno zapiol jedynke, czekamy za zielone :diabel:
Po pierwszych sekundach odjechalem na okolo 3/4 dlugosci, pozniej
jakby czas stanal w miejscu i nic sie nie dzialo, az do czasu kiedy
przy ok 140 juz mnie powoli dochodzil i strzelal z rury marchewami :peace:

Na nastepnych swiatlach podjechal i pyta jaki mam silnik, ja mowie ze tylko 1.8T :diabel: To pyta zdziwony czy jakis "modzony" bo myslal ze to conajmniej 2.8
(napocil sie chlopak zeby mnie dogonic)

A moja suka to AJL 180KM z nowym przplywomierzem ktory dodal jej wigoru.
Jego SX jak mowil ma miec okolo 220KM,
ale moim skromnym zdaniem chyba mial ponizej 200KM
(mowil tez ze ma cos z synchronizatorem 2 biegu ale zapinal jak szalony hehe..)

no i tyle :)

P.S.
Nie jestem swirem co startuje z kazdych swiatel i strzela ze sprzegla,
ale czasami...... :D adrenalina
A tak przy okazji chcialbym stanac z A6 2.8V6 w avancie i porownac jak to jedzie.

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2009 13:31:09 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
No to teraz ja...

Świeży kill z dnia dzisiejszego.

Po krótkim serwisie na moim podjeździe wybrałem się na badanie dymiki pojazdu na swój tor testowy :D (dwie proste, wiadukt i nawrotka, znów dwie proste).

Gdy już micha mi sie cieszyła z powodu osiągniętego własnymi rękami sukcesu technicznego napotkałem podczas zawracania całkiem zgrabne i ładne Mitsubishi Galant VR4 (MKVIII). Ja zawróciłem i zjechałem prawy pas by studzić auto, a kierownik z Galanta wspierany drużyną pasażerów dołączając się do drogi w moim kierunku poleciał ogniem lewym pasem. Misiek ładnie mruczał, zobaczyłem na klapie czerwony znaczek VR4 i postanowiłem że trochę się pobawimy.

Docisnąłem II bieg i zaraz znalazłem się miśkowi na klapie, ale że ruch był spory to nie było jak mocno poszaleć. Po zjeździe z wiaduktu kierownik Galanta zatrzymał auto przed światłami na prawym pasie czekając na zielone, ja za nim. Byłem ciekaw jaka będzie jego reakcja, ale początkowo była spokojna - pewnie dlatego, ze tam są tory tramwajowe. Jak tylko przez nie przejechał poszedł ogniem, a ja długo nie czekając zrobiłem to samo! Miał przewagę bo był z przodu, ale już po przeładunku na III bieg był mój mimo, że zajechał mi drogę omijając stojące auta - ja przeleciałem obok. Miałem wtedy około 160-170 na cyferblacie i wtedy zaczęła sie walka o hamowanie na dziurawej drodze - galant wcześniej odpuścił - miałem około 80 metrów przewagi.

Radość właściwie spożytkowanej kwoty 110 zł oraz godzinnej pracy - bezcenna. :D

Pozdrawiam kierownika czarnego Galanta VR4 na tablicach WCI-XXXX oraz jego drużynę.
:peace:

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2009 19:18:34 
Klubowicz

DeS napisał(a):

Tyle benzyny spaliłeś na tej przejażdżce? :peace:

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2009 22:35:09 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
szogun0 napisał(a):
DeS napisał(a):

Tyle benzyny spaliłeś na tej przejażdżce? :peace:

Nie, :diabel: tyle zapłaciłem za nowy DV 710N i straciłem na jego montaż, po którym auto zaczęło znowu pięknie jeździć... i mniej palić :peace:

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2009 19:15:07 
Użytkownik

Ciemno ,mokro ,dwa pasy i światła.
Prawy pas kupeta lewy Vectra C,przygazówka przez panow jadacych w nim. No to sie przygotowałem.Pomaranczowe i słysze jak koles mieli. 1-2-3 i Vectra została na jakies 50 metrów w tyle.
Drugie światła skrecalem w lewo a oni prosto.
Usmiechy przed startem i panujaca w aucie radosć ana kolejnych swiatłach obrociła sie w cisze i potajemne obcinanie Kupety :D

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2009 23:42:31 
Użytkownik

Haa, jechałem sobie grzecznie a tu nagle pasem dla autobusów zasuwa sobie nowy Leon TDI z Compsport. No to sru, później start ze świateł i trochę ganianki. Szło to w miare równo do 100-120, później już nieco zostawał. Na koniec zamrugał i skręcił w swoją stronę. Miłe zakończenie dnia :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2009 00:42:53 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Jade sobie przez Wrocław na Legnickiej sa trzy pasy ruchu w jedna strone. zmieniem pasy zostawilem w tyle wiekszosc aut. Czerwone stoje pierwszy jestem niecierpliwy o i akurat podjezdza czerwone BMW 3 Coupe E-36 na stalowych kolach z lampami lexus style (z przodu). Dobra ruszam na zoltym bez utraty przyczepnosci moje B4 z 2.0 ABT pod maska ( nie mylic z firmą tunigowa) :D no i jestem kawalek z przodu. Bylem zaskoczony ze jade pierwszy. Mysle no tak rzedowa szostka 2.0 150KM zje mnie bez problemu.

Jadac dalej na III biegu zerkam na licznik o juz 140 km/h wtedy to BMW wysunelo sie juz o cala dlugosc do przodu. Przejezdzamy na zielonym na moim pasie jakies żelazko znaczy sie Daewoo Tico. Kierowca BMW zjezdza na lewy pas ustepujac mi miejsca. Co za uprzejmosci korzystam wiec i jade na pasie obok za tym BMW. No i Kaufland trzeba hamowac dosc mocno bo wjezdzam na lewo-skret. Na szczescie mam sprawny uklad hamulcowy. :-) Wlaczylem jeszcze awaryjne na pozegnanie. Podsumowanie : BMW 3 Coupe wygladalo na troche zmeczone jakbym mial jeden cylinder wiecej to bym wygral. Wniosek jest taki ze wystarczy jechac troche szybciej przez miasto i zawsze znajdzie sie ktos z kim mozesz sie poscigac. Ja wole scigac sie z szybszymi ode mnie. :):

Drugi kill nieciekawy bo jechalem sobie z Tesco i na lewym pasie Opel Tigra chyba 1.6 albo 1.2 ciemno bylo ale pamietam ze strasznie silnik ryczal jak wiertarka. Na swiatlach ustawilismy sie na pole position. Zielone ruszam i ile niutonometrow w silniku jedziemy. Hurra jestem pierwszy i bardzo dobrze bo nie znosze jak takie male cos probuje mnie wyprzedzac. Wygralem a gosciu i tak musial hamowac bo mial czerwone i skrecal w lewo. Podsumowanie : nie znosze czegos co jest male i chce jechac szybciej niz ja. :> Szczegolnie jak widze Mercedesa klasy A i inne tego typu wynalazki. Wniosek : Im mocniejsze masz auto tym wieksza radosc z scigania sie.

Koledzy wasze kille sa lepsze bo mocniejsze samochody macie. Martab99 zapytam a czym jechales ? tym aluminiowym potworem z podpisu ? :d

arthurr napisał(a):
KORU napisał(a):
wowo napisał(a):

KORU czasem potrafisz rozłożyć na łopatki....

Tak jednak w tym przypadku to ja ciebie rozlozylem. Przeciez wowo spytal sie ->
wowo napisał(a):
Na następnych światłach... "M3 wychodziło w kombi??: hihihi
Tak wiem ze on jechal E-46 330d skillowal WRX-a a na drugich swiatlach zostawil w tyle M3 w kombi. Dlatego tak napisalem ze zalezy jakie to M3 bylo. Podobno jezdzi ich wiecej niz opuscilo bramy fabryki ///M GmbH. :-)

Ostatnio edytowano 14.paź.2009 01:09:46 przez KORU, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2009 00:54:31 
Użytkownik

Gratki killi, fajnie się czyta :)

KORU napisał(a):
Podsumowanie : nie znosze czegos co jest male i chce jechac szybciej niz ja. :> Szczegolnie jak widze Mercedesa klasy A i inne tego typu wynalazki. Wniosek : Im mocniejsze masz auto tym wieksza radosc z scigania sie.

Mojego drugiego auta bardzo byś nie lubił... ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 74  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1