dzięki że ktoś przeczytał w końcu dokładnie to co napisałem

co do reszty zdjęć oto mały update
http://www.cardomain.com/memberpage/755044/7
Aha oczywiście każdy ma rację zobaczymy za rok czy daj Boże za dwa czy się coś pojawi. Być może macie rację ale na tyle na ile pozwala mi sądzić doświadczenie moich kolegów klubowych zajmujących się blacharką i lakiernictwem od bez mała 10 lat nie powinno się nic pojawić

ale dzięki za ostrzeżenia. Wracająć do spawu ciągłego - takim spawem spawa się rury a nie blachy

ale to na pewno cenna uwaga że może i faktycznie utrzymało by się lepiej. Niestety blacharz zrobił to tylko tak.
Kolejna sprawa otwory ściekowe - otóż w moim przypadku otworki zostały oryginalne i nie trzeba było nic robić jedyne co zrobiłem to nakleiłem matę wygłuszającą na wnętrze drzwi ( może zrobić się głośniej więć może się przyda ) dospawana blaszka jest wyprofilowana i zajęło to bardzo dużo czasu ale mam nadzieję, że pracochłonne przygotowanie opłaci się. Chcąć opisać jak zostało to zrobione mogę tylko napisać, że ta blacha została tak zrobiona żeby nic nie zaciekało i żeby dokładnie pasowała na miejsce po listwie i że nie zachodzi od spodu na drzwi a jedyne zachodzi od spodu na przednią sciąnkę bruzdy po listwie. Natomiast samo miejsce łączenia zabezpieczone jest dodatkowo mastyką czarną i będzie polakierowane.
Kolejna sprawa to załamanie wymodelowane szpachlą u mnie jest tak że się linia drzwi delikatnie załamuje natomiast można zrobić zupełnie płasko. Pod spód dałem jeszcze szpachlę aluminiową, potem z włoknem węglowym a na koniec wykończeniową żółtą
Jeżeli chodzi o zdjęcia to dysponuję tylko takimi także pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i chętnie odpowiem na rozsądne pytania...
PS
Jednak będę pisał dalej, za namową jednego z poważnych klubowiczów, może się komuś to przyda - dzięki tego mi było trzeba troche słów otuchy. Ten post dedykuję Tobie !!