.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.mar.2025 19:47:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2005 21:33:05 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Diesel Monster napisał(a):
Nie ucz ojca dzieci robić

Heejj to moje hasło :(:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2005 21:40:22 
Użytkownik

dzięki że ktoś przeczytał w końcu dokładnie to co napisałem ;) co do reszty zdjęć oto mały update

http://www.cardomain.com/memberpage/755044/7

Aha oczywiście każdy ma rację zobaczymy za rok czy daj Boże za dwa czy się coś pojawi. Być może macie rację ale na tyle na ile pozwala mi sądzić doświadczenie moich kolegów klubowych zajmujących się blacharką i lakiernictwem od bez mała 10 lat nie powinno się nic pojawić ;) ale dzięki za ostrzeżenia. Wracająć do spawu ciągłego - takim spawem spawa się rury a nie blachy :) ale to na pewno cenna uwaga że może i faktycznie utrzymało by się lepiej. Niestety blacharz zrobił to tylko tak.

Kolejna sprawa otwory ściekowe - otóż w moim przypadku otworki zostały oryginalne i nie trzeba było nic robić jedyne co zrobiłem to nakleiłem matę wygłuszającą na wnętrze drzwi ( może zrobić się głośniej więć może się przyda ) dospawana blaszka jest wyprofilowana i zajęło to bardzo dużo czasu ale mam nadzieję, że pracochłonne przygotowanie opłaci się. Chcąć opisać jak zostało to zrobione mogę tylko napisać, że ta blacha została tak zrobiona żeby nic nie zaciekało i żeby dokładnie pasowała na miejsce po listwie i że nie zachodzi od spodu na drzwi a jedyne zachodzi od spodu na przednią sciąnkę bruzdy po listwie. Natomiast samo miejsce łączenia zabezpieczone jest dodatkowo mastyką czarną i będzie polakierowane.

Kolejna sprawa to załamanie wymodelowane szpachlą u mnie jest tak że się linia drzwi delikatnie załamuje natomiast można zrobić zupełnie płasko. Pod spód dałem jeszcze szpachlę aluminiową, potem z włoknem węglowym a na koniec wykończeniową żółtą ;)

Jeżeli chodzi o zdjęcia to dysponuję tylko takimi także pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i chętnie odpowiem na rozsądne pytania...

PS

Jednak będę pisał dalej, za namową jednego z poważnych klubowiczów, może się komuś to przyda - dzięki tego mi było trzeba troche słów otuchy. Ten post dedykuję Tobie !!

REZANKA:
Podświetlenie nawiewów :)
Podświetlenie termometru :)

Obrazek

http://members.cardomain.com/diesel_monster
http://www.audidrivers.de - wybrać 100 C4 i szukać mnie gdzieś na końcu :) pierwszy polak !!

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2005 22:43:28 
Klubowicz

Elberr napisał(a):
A ja sie zastanawiam w ktorym miejscu jest napisane ze D M zaspawal otwory odplywowe z drzwi??
Z tego co wiem one sa na wewnetrznej/spodniej stronie drzwi wiec na zdjeciach ich nie widac! A tu wszyscy krzycza ze syf sie bedzie zbieral choc tego nie widza :peace:

Pozdrawiam

Elberr - a czytałeś to:

Ale skoro chcesz wiedzieć to nie ma rantów (blacha jest zagięta ) i nie ma szczelin szczeliny w dole rzwi dokładnie jest ich 4 ( po jednym okrągłym otworze w kadrzych drzwiach ) zakleiłem matami wygłuszającymi z każej strony jeżeli chodzi o łączenia są elegancko pokryte mastyką. i nie ma nawet jednej małej dziurki przez którą mogłaby dostać się woda także jeszcze raz dzięki za serdeczne życzenia pod kątem mojej pracy.

Z tego wynika, że ma otwory zatkane... Nie nasza wina, że Diesel Monster pisze niedokładnie, bo teraz napisał, że nic nie zaspawał... Ciekawe co jeszcze się zmieni... bo ja mam nadzieję, że napewno jego styl pisania! EOT :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2005 22:53:02 
Klubowicz

No ale jak widac otwory spustowe sa :)
A te otwory ktore D M napisal ze zakleil i wygluszyl to chyba otwory na spinki/zatrzaski ktore trzymaja listwy i one sa w plaszczyznie drzwi.
A spustowe sa pod spodem i z tego co widze nie byly ruszane.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 09:01:47 
Użytkownik

Elberr: Więc dziury takie jak były takie zostały wszystkie otwory spustowe są takie jak zostały wyprodukowane. Są to profilowane malutkie dziurki po dwie w każdych drzwiach. Ale oprócz tych malutkich są 4 duże okrągłe w każdych drzwiach po jednej. I właśnie te zalepiłem dodatkowo matą. Powód - potencjalne świsty. Gumowa listwa dokładnie przylegała do progu a teraz jest szczelinka wielkości mniej więcej 3-5mm i przewiduje, że może gwizdać podczas jazdy i właśnie dlatego ta większa dziura napowietrzająca została zaklejona.

Ponadto komora wewnątrz drzwi nie ma nic wspólnego z przespawaniem - oczyiście poza miejscem spawania od wewnątrz które dokładnie zabezpieczyłem aby nie dostała się na nie wilgoć i rdza.

Co do formułowania moich wypowiedzi jeżeli kogoś uraziłem sposobem w jaki wyrażam swoje myśli to bardzo przepraszam ale od kiedy żyjemy w demokratycznej Polsce każdy ma prawo mówić a tym bardziej pisać w jakikolwiek sposób mu się podoba. Aha ale drodzy skonfudowani czytelnicy, jak widać na przykładzie kilku osób nie ma problemu ze zrozumieniem moich intencji ( jak najbardziej dobrych ) a ponadto są nawet zdjęcia na których widać z boku jak wygląda listwa i czytać nawet nie trzeba ;) . Myślę, że opiniotwórcze wypowiedzi powinny pochodzić od osób mających przynajmniej podstawową wiedzę dotyczącą chociażby wyglądy drzwi bez dolnych listew ( w szerszym rozumieniu posiadaczy C4 ) gdyż tylko te osoby zrozumieją jak to wszystko wygląda. Tymniemniej chętnie odpowiem na dalsze pytania a nie zarzuty.

Wkrótce dalsza część zdjęć, tym razem postaram się zrobić fotki dołu drzwi i wnęk na dole oraz otworów spustowych.

REZANKA:

Obrazek

http://www.audidrivers.de - wybrać 100 C4 i szukać mnie gdzieś na końcu :) pierwszy polak !!

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 09:38:44 
Użytkownik

To dodam i ja swoje przysłowiowe 3 grosze. Straszniue jesteś zadufany w sobie kolego. Pomysł to moze i ciekawy ale jest taki mały problem w tym wszystkim - jak zdejmiesz przedni błotnik skoro dolne mocowanie zaszpachlowałeś. Nie mówię ze to się czesto robi ale czasem nawet jakaś userka wymaga zdemontowania blach i co wtedy?? - robota jeszcze raz od nowa?? Poza tym jak sam stwierdziłeś jest duze ryzyko świstania i zaciekania wody. Nie wiem zatem czy przeliczając koszty materiału i pracy włożonej w to wszystko, nielepiej byłoby odżałować i kupić nowe listwy w ASO. Napewno były by prościutkie i co ważne ORYGINAŁ a nie rzeźba. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 10:23:11 
Klubowicz

Nowe listwy w ASO to koszt ok. 1100-1200 PLN/kpl. na całe auto, więć :zly: ale ja kupowałem prawie wszystkie... Jedą w używkach jedynie dostałem. Myślę że problem jednak nie leży w samych listwach, tylko jak chce się wstawić ładne progi to jednak one przeszkadzają...

@Diesel: No niestety, ale stwierdzam, że masz problemy nie tylko z formułowaniem wypowiedzi ale i rozumieniem tekstu pisanego! Człowieku, napisałeś tak, jakbyś naprawdę to zaspawał to co po niektórzy zwrócili Ci na to uwagę byś nie miał roboty od nowa za rok-dwa - jeśli nie chciałeś czytać uwag to trzeba było napisać, że prosisz tylko o "Ochhhhy i aaaahhhhyyy jakie to cudowne". Myślę, że z takim podejściem długo u nas nie zagościsz... a ostrzeżenia które masz na koncie mówią same za siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 10:25:30 
Użytkownik

Czarek_S napisał(a):
To dodam i ja swoje przysłowiowe 3 grosze. Straszniue jesteś zadufany w sobie kolego. Pomysł to moze i ciekawy ale jest taki mały problem w tym wszystkim - jak zdejmiesz przedni błotnik skoro dolne mocowanie zaszpachlowałeś. Nie mówię ze to się czesto robi ale czasem nawet jakaś userka wymaga zdemontowania blach i co wtedy?? - robota jeszcze raz od nowa?? Poza tym jak sam stwierdziłeś jest duze ryzyko świstania i zaciekania wody. Nie wiem zatem czy przeliczając koszty materiału i pracy włożonej w to wszystko, nielepiej byłoby odżałować i kupić nowe listwy w ASO. Napewno były by prościutkie i co ważne ORYGINAŁ a nie rzeźba. Pozdrawiam.

Łączenie błotnika z nadkolem jest rozdzielone szpachelką a co do błotnika z progiem to wyglądałoby to strasznie gdybym nie połączył a poza tym jak ktoś walnie to blacharz i tak naprawi - przecież to mój samochód i ja (albo ktoś za to zapłaci) więc proszę nie wymyślaj juz mi czarnych scenariuszy. Równie dobrze może mi pęknąć pasek albo przebić koło ;)

A poza tym to brzydko wyglądało - i MOIM zdaniem powinno zniknąć i w MOIM samochodzie tych listew nie ma. I zrobiłem to za SWOJE pieniądzę i na SWOJE życzenie także nie rozumiem o co Ci chodzi ??

Ludzie jestem pewny siebie i taki zostanę najprostszą metodą będzie tolerować człowieka takim jakim jest. Ja o Tobie mogę powiedzieć, że jesteś drobnomieszczański skoro ty o mnie piszesz, że jestem zadufany w sobie. Mamy takie same podstawy do oceniania siebie nawzajem i byc może się mylę tak jak myslisz się Ty.

Także potwierdzam, że jestem zadufany w sobie :) i robię dalej swoje !!

Proszę o same ochyyy i achyyyyy sprzeciw nie będzie tolerowany :) hahahaha

:D

Niedługo więcej zdjęć

REZANKA:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 10:34:38 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Nowe listwy w ASO to koszt ok. 1100-1200 PLN/kpl. na całe auto, więć :zly: ale ja kupowałem prawie wszystkie... Jedą w używkach jedynie dostałem. Myślę że problem jednak nie leży w samych listwach, tylko jak chce się wstawić ładne progi to jednak one przeszkadzają...

@Diesel: No niestety, ale stwierdzam, że masz problemy nie tylko z formułowaniem wypowiedzi ale i rozumieniem tekstu pisanego! Człowieku, napisałeś tak, jakbyś naprawdę to zaspawał to co po niektórzy zwrócili Ci na to uwagę byś nie miał roboty od nowa za rok-dwa - jeśli nie chciałeś czytać uwag to trzeba było napisać, że prosisz tylko o "Ochhhhy i aaaahhhhyyy jakie to cudowne". Myślę, że z takim podejściem długo u nas nie zagościsz... a ostrzeżenia które masz na koncie mówią same za siebie.

Przyczytaj cały temat od początku do końca i zobacz od czego się zaczęło bo twoje zdanie jest absolutnie subiektywne...

REZANKA:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 11:36:02 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Nowe listwy w ASO to koszt ok. 1100-1200 PLN/kpl. na całe auto, więć :zly: ale ja kupowałem prawie wszystkie...

Na przednie drzwi 200zł szt na tył 140zł,takze kpl. ok 700zł co wyjdzie napewno duzo taniej niz malowanie,szpachlowanie itp,druga sprawa daje max 2 miesiace ze łączenie przedniego błotnika z progiem peknie,wkoncu te elementy minimalnie pracują no ale to juz sprawa własciciela

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 13:07:42 
Użytkownik

necro napisał(a):
GrzesB napisał(a):
Nowe listwy w ASO to koszt ok. 1100-1200 PLN/kpl. na całe auto, więć :zly: ale ja kupowałem prawie wszystkie...

Na przednie drzwi 200zł szt na tył 140zł,takze kpl. ok 700zł co wyjdzie napewno duzo taniej niz malowanie,szpachlowanie itp,druga sprawa daje max 2 miesiace ze łączenie przedniego błotnika z progiem peknie,wkoncu te elementy minimalnie pracują no ale to juz sprawa własciciela

w dodatku kto mówi że trzeba je kupic w ASO w Polsce.

A co do mojej drobnomieszczańskiej osoby to nie będę tu wszczynał burd na słowa. Prawda to Twoje auto i rób tam sobie z nim co chcesz. Chciałeś komentarzy to je masz a jeśli oczekujesz zę padnę z zachwytu (czy to ja czy inni uzytkownicy tego forum) to się chyba lekko przeliczyłeś (przynajmniej co do mojej osoby, ale jak widze po komentarzach - nie tylko mojej). Nie wiem tylko po co wogóle zaczołeś ten wątek skoro pozjadałeś już wszystkie rozumy i nie potrafisz przyjąć do siebie zadnych słów krytyki i pomocnych rad. Na koniec życę powodzenia w przejechaniu chociaż jednej zimy tak, aby nie trzeba było poprawiać tej papraninki.
Pozdrawiam
ja drobnomieszczanin nieznający się na niczym

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 13:31:54 
Użytkownik

Także potwierdzam, że jestem zadufany w sobie :) i robię dalej swoje !!

Proszę o same ochyyy i achyyyyy sprzeciw nie będzie tolerowany :) hahahaha

:D

Wróc człowieku jak dorośniesz bo jesteś monotonny, nudny i zaczynasz obrażac tu ludzi... :/

I tylko nie mów że jesteś niewinny, bo to obraża moją inteligencje i wprawia mnie w złośc :>

Adios

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 13:34:52 
Klubowicz

VTC bo dalsze dysputy nie maja sensu

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 14:24:03 
Użytkownik

czarek -

masz jakies ceny z ASO z innych panstw? ja bym tez w cholere wymienil wszystkie te listewki ;//

Audi 100 C4 2.8 V6 92r Quattro Automat + gaz // sold
Audi 100 C4 2.3E Avant 93r
Hyundai XG350L 3.5 v6 04r

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 16:49:02 
Klubowicz

Auto: B2 8T
sluchajcie - ja Was bardzo prosze - bez sobistych wycieczek - bo co to ma do rzeczy.
Facet cos sobie wymyslil i zrezal - chwala mu za to
mi wstepnie sie pomysl podoba.
chcialbym to zobaczyc jeszcze na gotowo za czas jakis - a potem po zimie - zobaczymy jak to bedzie wygladalo i jak dlugo wytrzyma :)

pozdro DM - trzymaj sie i nie daj sie :)

a jak ktorys mi tu napisze, ze jestem lajkonikiem i ze sie nie znam i ze to nie ma szans - to tez niech zapomni o TATRZE na zlocie :diabel:

A80 B3 2,3E aut (2004 - 2006)
ACQ B3 2,3 20v (2005 - 2006)
A6Q 4B 2,8 30v tip (2006 - 2010)
A4Q B5 2,8 30v avant tip (2006 - 2010)
A4000 CS Q B2 2,2 (2006->2007)
A Coupe GT 2,2 (1/3)(2006-2011)
A 200 Q 2,2T (2006-2008)
A 80 Q 2,2 (2007-2008)
ACQ B2 2,2 (1/3) (2008-2011)
ACQ B2 1,8T (2008->)
A6Q C6 3.0 TDi (2010-2019)
T5q 2,5 TDi (2015->2017)
RS5 8T (2019->)

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 17:18:27 
Użytkownik

dolph napisał(a):
czarek -

masz jakies ceny z ASO z innych panstw? ja bym tez w cholere wymienil wszystkie te listewki ;//

jeszcze z rok temu znacznie taniej wychodziło kupować np w Niemczech a dzis to trzeba by się zorientować moze u pepików albo na słowacji byłoby jeszcze taniej - trzeba pokombinować ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 19:37:05 
Użytkownik

Czarek_S napisał(a):
dolph napisał(a):
czarek -

jeszcze z rok temu znacznie taniej wychodziło kupować np w Niemczech a dzis to trzeba by się zorientować moze u pepików albo na słowacji byłoby jeszcze taniej - trzeba pokombinować ;-)

W niemczech bedzie napewno taniej. Jak porownalem ceny progow do s4 w DE i w PL to :(: :|

A co do progow....dlugo to nie wytrzyma :) takie moje zdanie...

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 22:21:23 
Klubowicz

necro napisał(a):
GrzesB napisał(a):

Są jeszcze dwie małe po 70 PLN na stronę w przednich błotnikach oraz dwie małe na tylnych (cen nie pamiętam). Pozatym ja chyba drożej 1,5 roku temu płaciłem w ASO...

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 23:08:38 
Użytkownik

ja wiem jedno, jakbys tego nie robil to i tak po zimie wyjdzie rdza.
Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Kazde malowane auto po jakims czasie
bierze korozja. Nie ma jak fabryczny lakier :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.maja.2005 02:01:20 
Użytkownik

Wszyscy mają rację:

1 Na pewno zrobię zdjęcia za 2 miesiące
2 Na pewno zrobię zdjęcia po zimie ( chyba, że sprzedam i kupię końcu wymażone S8 )

A nawet jak wyjdzie mi rdza to przecież na tym się świat nie kończy - stać mnie na naprawę a poza tym naprawa sprawia mi dużo przyjemności :D

Z uporem maniaka i ciągle nieokrzesany będę pisał dalej :D pozdrawiam wszystkich tych którzy to czytają i nie uważają, że muszą się specjalnie angażować w tą próżną dyskusję i zostają w cieniu ( wiem, że takie osoby są i dzięki za miłe PW )

REZANKA:

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1