Cześć, poniżej moje odpowiedzi Odkopię temat. Mam ten problem od wielu lat. Co mogę zrobić
1. W jakiej pozycji powinny być klapki powietrza pod filtrem po zgaszeniu auta?
U Ciebie nie wiem, u mnie sterowanie było podciśnieniem wiec po zgaszeniu w pozycji bez niego2. Gdzie są te wywietrzniki które zamiast zaciągać powietrze, powinny powodować jej odpływ z auta?
Coś pomieszałeś, auto pobiera z przodu albo z zewnątrz albo jest obieg zamknięty, wylot w bagażniku, gdzieś przy lampach, kratki z gumą - czyli z zaworem zwrotnym 3. Czy z tyłu za umiejscowieniem obudowy filtra powietrza powinna być szczelina, normalnie środek auta widzę po wyjęciu obudowy filtra.
Możesz widzieć jeśli jest otwarta klapa obiegu wewnętrznego tak czasem jest w zależności od konstrukcji układu wentylacji - klimy 4. Pod nogami sucho, odpływy suche.
Czyli odpływ z układu klimy działa i auto jest szczelne
5. Całe auto paruje i skrapla się. . Zima szron lód od wewnątrz jest zawsze
Tak było u mnie, nie było wymiany powietrza, tzn uszkodzone steranie klapy obiegu wewnętrznego, masz mieć wymianę powietrza w aucie lub jeśli jest obieg wewnętrzny klima suszy auto z naszej pary wodnej, do tego sprany wentylator i filtr kabinowy6. Płynu nie ubywa
OK
7. Serwisu klimatyzacji nie robiłem bardzo długo, 4 lata. Skraplacz winny?
Filtr wymieniaj 1x w roku, w aucie pod deską masz parownik trzeba go min 1x w roku umyć bakterie to jedno ale też ma być drożny8. Ustawiam dwie strefy grzania na 20°C i po jakimś czasie w sumie leci letnie powietrze poza nawiewem pod szybą
Jakieś błędy w klimie ? nagrzewnica jaką ma temp? termostat OK?