WITAM!
Ponieważ jestem nowym użytkownikiem serdecznie witam.
Mam Audi 100 z 1992 silnik diesla 2.4 AAS o mocy 82KM. Auto jak dla mnie jest świetne, wygodne,komfortowe,bezawaryjne, ale żona się ze mnie śmieje że w wieku 25 lat wożę się z prędkością emeryta. Czasami pod górkę ze skrzyżowania ciężko jest uciec tym wozem a nie mówię już o wyprzedzaniu na trasie bo troszkę trzeba czekać na dobrą górkę.
Silnik przeze mnie nie jest katowany, zalany półsyntetykiem ELF, bez wycieków, przedmuchów, kopcenia, od wymiany do wymiany bierze tylko tyle oleju ile musi czego na bagnecie nie widać. Mam zamiar nadal użytkować ten samochód bo jest dla mnie bardzo sentymentalny. Tylko na prawdę chciałbym kilka koni więcej i moment obrotowy podnieść tak aby się nie bać ruszyć szybciej z miejsca gdy niecierpliwi kierowcy w naprawdę przeciętnych autach stoją za mną na skrzyżowaniu
Duperele typu sportowy wydech, magnetyzer czy stożkowy filtr powietrza oczywiści odrzucam bo wiejski tuning jest dobry, ale dla sprzedawców na allegro.
Szukam porady lub osoby (najlepiej w woj. śląskiego) który poleciłby7 mi dobry warsztat, gdzie mógłbym wstawić jakieś nowe taile lub zmienić program, ale nie wiem czy sam program wiele pomoże.
Poszukuję znawcy tematu, jest ktoś kto może mi coś podpowiedzieć?