zegar napisał(a):
Meszrum,
zostawiam Ci moje logi. w zalaczonym pliku znajdziejsz logi z jesieni ubieglego roku, oraz dzisiejsze. nie zrobilem jednak adaptacji 01, poniewaz po kliknieciu na Adaptation
![n ->](./images/smilies/013.gif)
01 wyskakuje mi w pierwszym okienku ERROR. i niestety nie da sie odczytac wartosci.
miedzy zrobieniem logow, w silniku wyminilem wtryski (nowe) oraz przeplywomierz (nowy) zwroc uwage prosze, czy jest jakas poprawa, poniewaz mnie cyferki malo mowia.
dodam, iz poza porannym rozruchem nie mam problemow z silnikiem, mam na mysli wypowiedzi kolegow wyzej, czyli nie kopci wcale, nie trzesie sie, napewno chetnie reaguje na dodanie gazu itp.
wymiana filtra paliwa, powietrza to rutynowe czynnosci, ale nie pomogly jednak, a wezyku z paliwem nie widac ani jednego pecherzykuz powietrzem.
silnik ma nakrecone 190,000km i by sie przebieg zgadzal wedlog ksiazki serwisowej.
nie wiem czy jest to istone, ale zostaly mi do wymiany walki, przy wymianie wtryskow i odkreceniu dekli, powiem ze wiele z walkow nie zoztalo, sa juz sporo wytarte, na dodatek na jednym cylindrze nie ma.. hmm popychaczy? dzwigienek? nie pwoiem dokladnie bo nie znam sie na niuch.
Link do logow:
http://zegar.eu.interii.pl/logi/Logi_zegar_a6.zip
zacząłbym od ustawienia kąta wtrysku na 2*ATDC [obecnie masz 0.2*ATDC, a na jałowym całkowitą niemożność uzyskania żądanego kąta].
jeżeli to nic nie da, to zwiększymy dawkę startową, co odpowie na pytanie, czy za tym nie stoi pompa [jak zmienić dawkę rozruchową? - adaptacja > login* > kanał 5 > największa wartość jaką się da].
wałki nie mają nic do rzeczy.
mam jedynie prośbę - zrób log 001sN, 002sN oraz 004sN [wszystkie jednocześnie] zaraz po porannym rozruchu [możesz zacząć logować przed rozruchem] - loguj przez 2 minuty.
*loginy do 2.5TDI V6: 26261, 26262, 26281, 26282, 26252, 26232, 26242, 22158, 26231
któryś będzie pasować. napisz proszę który pasował podając miesiąc i rok produkcji
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.