Dzięki za informacje. Pytanie jeszcze, czy ten model występował w większym rozmiarze czy tylko 18''? Mówicie, że średnio wygląda, na pewno każda felga lepiej wygląda jak jest auto z glebą, jednak na nasze drogi (w szczególności dziury podlaskie) to 18" i tak są trochę przesadne. Oczywiście nie jeden kierowca jeździ na jeszcze większych felgach i jakoś daje rade, każdy ma swoją granicę. Mój ojciec zawsze jeździł na balonach, bo niby wygodnie. Przejechał się na oponie 45 i zmienił zdanie, balony pozostały tylko na zimówkach
Wracając do tematu, wydaje mi się, że A8 na tych felgach nie będzie gorzej wyglądać niż na innych modelach 18''. Zresztą, taki zakup można potraktować jako dobre ulokowanie pieniędzy
z A8 na zawsze się nie wiążę, w kolejce jest albo A6 z 2,7 albo S8 tak więc felgi przydadzą się
Poczytałem trochę o tym modelu, zaniepokoiły mnie opinie użytkowników polerowanych felg. Mianowicie, wspominają, że trudno jest utrzymać taką felgę w należytym stanie. Polerowanego aluminium nie można polakierować, widać mocno zacieki wody, psuje to efekt. Ponoć rozwiązaniem jest konserwacja felg raz w tygodniu jakimiś środkami. Trochę mnie to zniechęca... Nie to, że nie lubię dbać o czystość auta, wręcz przeciwnie. Jednak miło jest do czasu, gdy świeci słońce, jest wolna sobota i człowiek ma czas, gorzej robi się gdy czasu zaczyna brakować i nadchodzą deszczowe dni... Ale chce się mieć coś ładnego to trzeba się poświęcić
Jak coś się trafi w dobrej cenie to zapewne przygarnę.