Xenomorph napisał(a):
rafala6 napisał(a):
Zmień na manuala
jeśli nie chcesz lub nie potrafisz ...dobrą robotę w przyzwoitych pieniążkach robi sserwis z czernicy
Johnyn napisał(a):
...byłem zdecydowany na Sserwis w Czernicy ale po przeczytaniu historii Paw1972 zacząłem się zastanawiać?
Skrzyni nie chciałbym "z urzędu" wymieniać na manuala, kolega pisał, że można ją skutecznie naprawić choć drogo.
tej skrzyni moze sie nie dac skutecznie (w sensie ... ufff... na zawsze...) naprawic bo ona jest konstrukcyjnie niedopracowana i dodatkowo ma duzo czesci a jak wiadomo duzo czesci = duze prawd. popsucia
Przypadek Paw1971 to doskonale pokazuje.. chlop poswiecil hektary godzin wlasnego czasu na wystudiowanie multitronica, wylozyl od groma kasy na naprawe, odwiedzil serwis wiele razy i skrzynia nie jest w pelni sprawna.
Pomysl czy jestes gotowy pakowac sie w podobna historie jak Paw1972? Czy uwazasz ze najbardziej awaryjna skrzynia biegow zwiekszy czy zmniejszy wartosc Twojego auta przy odsprzedazy? Czy nie lepiej rozpoczac research za manualem jezeli masz jeszcze ciagle czym jezdzic? Multi w jakim by nie byl stanie zawsze za jakas kase sprzedaz wiec zamortyzuje Ci wydatek
P.S. - jezeli bys zdecydowal sie pojsc sladami Paw1972 i namierzyl jakis sensowny warsztat od automatow we Wro to skrobnij... mam 2 automaty w domu i naprawde nie mialbym pomyslu gdzie to do naprawy dac we wro, namiar moze(oby nie) .. sie przydac
Na koniec dodam: dowiedz sie paru jakis rzeczy o Twojej skrzyni typu: "ma 7 tarczek" itp i przypadkiem przepytaj goscia co ma Ci grzebac w skrzyni ("a czy w mojej skrzynie trzeba jakas tarczke dokldac bo ja blondynka nie wiem...") - wyczaj czy gosc zna sie, daj zarobic panstwu i wez fakture vat, na ktorej bedzie napisane co bylo naprawiane (unikaj zapisow ogolnych typu "naprawa samochodu" - tlumacz doklladnosc, ze chcesz sprzedajac przekazac faktury - dowody napraw itp) - w razie wtopy bedzie mniejsze pole do wykrecenia sie.
Pozdrawiam,
Przemek