Witam
Jestem nowym forumowiczem - w ubiegłym tygodniu przywiozlem z Niemiec A4 z 95r 1,9 TDI. Narazie smigam Golfem II 1,6 TD i siedzialem na forum o VW
Autko trzeba zrobic bo jest po stluczce - ale kosztowalo 2900euro.
Do zrobienia jest blotnik i lusterko od kierowcy, maska, lampa i przednia szyba. Autko troche zaniedbane w srodku - jakis fyflus musial nim jezdzic, paczki po fajkach itp. ogolnie do wysprzatania. Jak myslicie warto bylo brac za tyle ??
Jest kilka rzeczy ktore trzeba zrobic i pewnie jeszcze nie raz bede prosil o pomoc
Na poczatek nie dzialaly kontrolki na desce i obrotomierz - ale po wlozeniu bezpiecznika dzialaja
Pali sie kontrolka od ABSu nio i nie dziala ABS - mam vaga i schemat kabla tylko go skonczyc - jak myslicie co moze z tym byc ?? Pompa nie jest ruszona, byl wymieniany wachacz, wiec tak sobie kombinuje ze moze wystarczy wykasowac bledy, czy w A4 z 95r. sa pamietane ewidentnie wszystkie bledy ?
Ktos majstrowal przy zegarach - tzn. jest kilka kabli przecietych od zegarow no i nie widze wyswietlacza od kompa, bo chyba powinien byc na dole miedzy zegarami ?? ma ktos moze schematy ??
Czy vag pokazuje kod radja jesli jest oryginalne ?? - bo widzialem ze jest w nim opcja sprawdzania radia.
Mam zdjety pasek od sprezarki od klimy i nie mam gazu w chlodniczce
czy ktos orientuje sie jaki jest koszt polutowania chlodniczki wrazie nieszczelnosci, badz tez ile moze kosztowac uzywana - napelnienie gazem slyszalem ze kosztuje w granicy 100zl (sterownik od klimy dziala.
no i jak narazie ostatnie pytanko
czy na tablicy rozdzielczej maja byc na dole w rogach jakies zegary ?? bo ja mam tam zaslepione
(mam predkosciomierz, obrotek, wskaznik temp. i paliwa) czy powinno byc cos wiecej ??
Z gory dzieki za wszelka pomoc