Piszac "ulep" mialem na mysli custom:) Dobrze wiem, ze jestes profesjonalista w tym co robisz, wielu kolegow jezdzi na sprzecie od Ciebie i sa zadowoleni, sorry jak zle mnie odbrales. Generalnie troche taka impreza kosztuje i biorac pod uwage stosunek cena/moc, raczej nie bede ładowaj juz kasy... Gdyż dla mnie w zarysie wyglada to tak:
Pierwszy mod softem: 40KM i 90nm kosztowal mnie 170 funtow - banan na twarzy!! Auto lata, wow!
Drugi mod; turbina, sprzeglo, icek: dodatkowe ~ 20KM i 30nm, kosztowalo mnie 800 funtow - slaby banan na twarzy, auto nieco szybciej jezdzi...
Planowany trzeci mod; wtryski 4X1300zl = 5200 zl
1100 funtow, dodatkowe 15KM i 20nm (blokuje turbina), roznica w jezdzie praktycznie nie zauwazalna...
Pomijam juz fakt, ze musialem jeszcze wstawic lepsze hamulce za kupe kasy, zeby czasem zwalniac.
Wnioski:
Fajnie jest dowalic 40KM i 90nm za 170 funtow! Naprawde polecam to kazdemu.
Średnio fajnie jest dac 800 funtow za kolejne 20KM i 30nm...
Niestety musze poprosic moja kobiete, zeby wyalala na mnie wiadro lodowatej wody, aby odciagnac mnie od pomyslu wydawania kolejnych 1100funa na 15KM, bo to naprawde mija sie z celem w moim odczuciu:(
Nie żałuje wydanej kasy, bo nabylem nowych doswiadczen i moge powiedziec, że posunalem sie minimalnie dalej w tuningu niż inni. Gdyby jednak spojrzec na ta cala historie z punktu widzenia "nie maniaka" ... za te pieniadze nie warto.
Pozdrawiam