Witam,
powoli, powoli dojrzewam do zmiany autka, i zamarzyło mi się Audi... A3 Sportback lub A4. Ale po kolei
Jeżdżę Golfem IV, ten rozmiar auta mi w pełni odpowiada. Czy A3 będzie dużo mniejsze ? Głownie pytam o ilość miejsca na tylnej kanapie, i wielkość bagażnika. Z tyłu podrużuje fotelik z maluchem i małżonka czcigodna. Bagażnik - z dużego wózka maluch już wyrósł, więc kolos nie jest nam potrzebny.
A A4 to jest chyba to, co w pełni spełniłoby moje sny o pięknym i wygodnym aucie.
Specjalnych wymagań co do wyposażenia nie mam, poza tym, że musi być klima - to powiedziała żona, ale to już chyba standard. Na dodatkowe bajery się nie obrażę, ale ani skóra, ani nawigacja i takie tam duperele do niczego nie są mi potrzebne.
Silnik... Cóż, sportowe pomysły mi już odeszły wraz z pojawieniem się w foteliku młodzieńca, więc coś niewielkiego mi starczy, byle w miarę sprawne było. W tej chwili mam 80KM w VW - i ciut mało, 100 KM byłoby w sam raz, ale A4 jest ciut większy, więc - co powinno być dobrze ? Przy moim jeżdżeniu preferuję benzynę. Ot, 10 kkm rocznie, co prawda 90% w trasie, ale, nigdy diesla nie miałem, przyzwyczajenie.
Myślę o aucie tak do 40 kPLN, 5-6 letnim, czy to realne ? Chodzi mi o auto zadbane, nie po taniości, ma się trzymać kupy i kilka lat świętego spokoju zapewnić.
Dodam, że na razie jest to luźny pomysł w głowie, do realizacji za jakiś czas.
Pozdrawiam i dzięki z góry za wszelkie sugestie