.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 20:22:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi Cabrio 2.6 '95
PostNapisane: 02.cze.2011 08:17:37 
Użytkownik

Witam serdecznie szanownych forumowiczów. Przymierzam się do zakupu autka jak w opisie (audi cabrio 2.6 '95) , jestem już umówiony na oględziny , moje pytanie do szanownych forumowiczów , czy ktoś może zna to autko i jest w stanie o nim coś powiedzieć ? obecny właściciel twierdzi iż dostał je w rozliczeniu więc od niego za dużo się nie dowiem na temat stanu ...
będę wdzięczny za wszelkie informacje
poniżej link do ogłoszenia

http://otomoto.pl/show?id=C19195610

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 08:19:17 
Moderator

Auto: V70
Powiem tylko, że byłbym ostrożny z tym rozliczeniem, może to być tylko wymówka szybkiej sprzedaży auta (lecz nie musi).

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 08:33:58 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Sprawdź dach , bo jak coś nie domyka,cieknie, kontrolki świrują itd . to nie widzę w Polsce fachowca co to ogarnie. No i bezwypadkowość, bo jak mocno dostało po podłużnicach, po słupkach, albo ma pozapłaszczane elementy spodu od krawężników, to będzie Ci na dołach zwyczajnie skrzypiał.

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 09:16:09 
Użytkownik

z tego co jeszcze się dowiedziałem poprzedni właściciel był z Jaworzna (małopolskie)

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 09:24:42 
Moderator

Auto: S6 C4
Ja tylko kojarzę że to auto (wnioskuję po fotce nr 2) było sprzedania ok.1-1.5 roku temu za cenę ponad 30k zł :): Na forum były komentarze że z księżyca się urwał itp. :): Wiem, że było z Jaworzna i kojarzę ten garaż ze zdjęcia. Jeśli to jest to samo..... Koleś handluje częściami do Audi, nawet kiedyś u niego byłem i coś kupowałem, wtedy to Cabrio stało na podjeździe i ładnie się prezentowało(ponad 2 lata temu). Tylko tyle mogę powiedzieć, bo nie oglądałem specjalnie. Tych aut nie jeździ aż tak wiele, więc na 99% to jest to samo...

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2011 10:49:45 
Użytkownik

Krótkie sprawozdanie z oględzin auta o które pytałem w postach powyżej , może ktoś skorzysta zanim pojedzie oglądać ww. auto.

cena 9900zł (najpierw było 11500zł)
Zdjęcia z ogłoszenia to chyba jakieś stare , albo ktoś długo siedział w Photoshopie
-środek nie kompletna skóra tylko same siedzenia (możliwe że był bez i ktoś tylko włożył siedzenia) , brak drewna itp. zwykły golas , z tyłu po montowane jakieś "swojskie" głośniki,zniszczony podrapany ,odstające plastiki, jakby ktoś w środku zamknął wściekłego psa , kierownica jakby przeciągnięta po ziemi , nie mam pojęcia co się z nią stało,jednym słowem kibel straszny
-dach 2 małe dziury (ok 1cm) , ogólnie stan średni ,po zimie pewnie popęka tu i ówdzie w miejscach gdzie się składa,bo nie jest tam już najlepszej jakości
-silnik i tu mały plus ciśnienie na rozgrzanym prawie 3,nic nie stuka nic nie puka pełna kultura pracy , natomiast coś zwalone z elektroniką (sonda , przepławka nie wiem co) auto w ogóle nie ma mocy , przy gwałtownym wciśnięciu gazu dusi się , poprzednio miałem celice 1,6 i szczerze mówiąc wyprzedził bym i objechał to audi jeszcze pięć razy dookoła na starcie , także na pewno coś zwalone bo muł niesamowity
-zderzak przód poklejony z każdej możliwej strony , tylko wymiana już nie do uratowania
-gril kamei porażka , pomalowany chyba z 10 warstw czarnej farby olejnej i to malowane pędzlem , nie mam pojęcia w jakim celu
-maska kupa szpachli i pomalowana w "baranek" , porażka
-listwy boczne odchodząca farba razem ze szpachlą
-z każdej ze stron urocze krechy przez całe auto
-ogólnie lakier same drobne rysy , całe auto porysowane , nie wiem czy polerka dała by radę, wrażenie ogólnie negatywne
-przód ogólnie zniszczony , poklejony , poharatany , jakby składał to Józek ze wsi co ma do dyspozycji super glue i pędzel z czarną farba , zero profesjonalizmu
-pęknięta i poklejona chłodnica (z boku na plastiku także długo już nie pociągnie)
-opony zjechane już do znaczników także praktycznie do wymiany
-ciężko wchodzący wsteczny
-zawieszenie przód klepie na dziurach
-ABS nie działa
-nie wiem czy tak ma być ale nie było kontrolki z silnika która zazwyczaj jest w autach z wtryskiem , albo ktoś celowo wyciągnął żarówkę
-urwane zamknięcie dachu (podobno już jest zamówione nowe) także dachu nie można było sprawdzić
-poharatane podwozie jakby po rajdzie po polach i kto wie gdzie jeszcze
-plamy oleju pod silnikiem

i najważniejsza sprawa , miałem już wcześniej cabrio (renault i kadet) i auta prowadziły się normalnie , te natomiast było nie do ogarnięcia jakby nie miało sztywności , nie można było go w pełni kontrolować na drodze , nie było to zwykłe pływanie auta z powybijanym zawieszeniem ale takie wrażenie jakby auto było gumowe i nie da się wyczuć jak przy danym ruchu kierownica auto się zachowa ..... nie jest to mój pierwszy cabrio i nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem ale na pewno coś z tym autem jest nie tak.

Na plus :
-ładne felgi
-nowe klocki hamulcowe
-kulturalnie pracujący silnik choć niechcący jechać :)
-drzwi nie opadnięte można zamknąć jednym palcem
-radio cd (nie sprawdzałem czy gra)
-działające elektryczne szyby
-tył auta wyglądał ok , w bagażniku jeszcze oryginalne naklejki także raczej z tyłu bity nie był
-przód w komorze silnika też chyba większego dzwona nie było bo wyglądał raczej normalnie

i to chyba tyle ...
także polecam masochistom i innym tego pokroju którzy lubią się nad sobą znęcać ;)
ew. osobą z nadmiarem kasy którzy będą bawić się w remont od podstaw

ja spasowałem .....

pozdrawiam forumowiczów

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2011 12:45:55 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
I znowu potwierdziła się reguła ze okazji nie ma, a za takie auto żeby nic nie dokładać trzeba dać 17-20 tyś, bo jak ktoś ma wszystko OK to po co ma sprzedać fajną zabawkę za psi chuy.

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2011 01:38:27 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
I znowu potwierdziła się reguła ze okazji nie ma, a za takie auto żeby nic nie dokładać trzeba dać 17-20 tyś, bo jak ktoś ma wszystko OK to po co ma sprzedać fajną zabawkę za psi chuy.
nie do końca dawałem ogłoszenie B4 w dobrym stanie za 13200 z klimą :)

Strefa czasowa: UTC + 1