Lewa czyli od strony kierowcy?
Po jakimś czasie żarnik który świecił światłem żółtawym zmienił nieco kolor światła - świeci bardziej biało. Niestety - zdecydowanie nadal słabiej od drugiego żarnika.
Dziś zmieniłem żarniki miejscami, a także porównałem stary żarnik z nowym (tym lepiej świecącym).
Po zamianie miejscami okazało się, że żarnik lepiej świecący (31J818) świeci prawidłowo, natomiast żarnik gorzej świecący (J629) nadal gorzej. W ten sposób chyba wykluczyłem winę przetwornicy oraz układu elektrycznego samochodu.
Z ciekawości włożyłem stary żarnik który wyjąłem przy wymianie obu żarników. Stary żarnik przez kilka sekund świeci żółtawym światłem po czym świeci jasnym, białym światłem (bielszym niż nowy 31J818 oraz J629) - z tych trzech żarników ma on najbielsze światło. Różnica pomiędzy 31J818 a starym żarnikiem jest znacznie mniejsza niż pomiędzy 31J818 a J629.
Oznaczenia - napisy na obu nowych żarnikach są takie same z wyjątkiem ostatniego ciągu znaków. Lepiej świecący posiada ciąg znaków 31J818, a gorzej świecący J629. Stary żarnik posiada jeszcze inny ciąg znaków i dodatkowo nie posiada "+" po ciągu 85122. Aby nie było wątpliwości - stary żarnik posiada symbol 85122 natomiast oba nowe 85122+. Zauważcie że w jednym z żarników + jest bardziej oddalony numeru. Czy to normalne?