lucas3512 napisał(a):
"Tofik" ja Forda na Twoim miejscu bym odpuścił, szczególnie jeśli to TDCI

W st 200 siedzi 2.5 V6.
Niestety zbyt niezawodny silnik to to nie jest.
Omega fajna duza landara ale boje sie okorozji. Dodatkowo tez ponoc czeste problemy z osprzetem silnika.
sylwiasty napisał(a):
Witam! W takim budżecie to ja poszukał bym na Twoim miejscu A4/B5 1.8T Q. Przy takich przebiegach jak podajesz to nawet zbiornika wachy w miesiącu nie wyjeździsz. Wiem, że do osiągów S4 czy S6 trochę mu brakuje ale też daje frajdę z jazdy.
Planuje zmiane samochodu od około dwóch miesiecy. Pocztkowo był w planie passat b5 albo A4 własnie 1.8T. Stopniowo jednak dochodziłem do wniosku ze moge sobie pozwolic na wiecej.
Kocham dzwiek silników V6, V8 to juz zupełna miazga i zatne r4 nie da mu rady.
Chce dzwiekiem silnika straszyc dzieci na osiedlu

Zagor napisał(a):
Hmm, chcesz w miarę szybkiego?
http://allegro.pl/audi-80-b4-quattro-35 ... 23086.html - myślę że powinno starczyć na kilkanaście strzałów adrenaliny na sekundę

Cos pieknego ale zalezy mi podtlenku LPG
lucas3512 napisał(a):
Co innego jak tego typu auto trafia w ręce młodziaka, co tylko kółka kręci i ledwo starcza na paliwo nie mówiąc o bieżącym utrzymaniu...
Mysle ze na chwile obecna stac mnie zeby utrzymac takie auto w dobrym stanie. Ale i tak podtlenek LPG jest konieczny. Jestem tylko biednym kurierem
Auto niby ma byc na ok 5 lat ale model S4 i S6 tak mi sie podoba ze nie widze dla niego alternatywy wiec i moze na dłuzej. Nie jestem typem człowieka do którego pasuje Toledo 1.6 itp. Wole starsze auto ale z jajem.
Dodatkowo takie audi ma to co jest dla mnie najpiekniejsze-z wygladu tylko obeznany w temacie wie co to za auto. Dla pozostałych jest to brzydki stary kombiak/sedan. Obowiazkowo na klape z tyłu znaczek 1.9 TDi albo 2.0E
Mysle ze jestem w ~80% zdecydowany na takiego potwora. Pozostaje tylko znalezc cos wartego uwagi. Ale na chwile obecna mam czym jechac po zakupy wiec mi sie nie pali i nawet pół roku lub wiecej moge szukac