.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 23:46:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2011 06:10:28 
Użytkownik

Auto: 100 C4 2,8 Quattro; 100 C3 2,3 Quattro
co do sekwencji to faktycznie przełącza się bardzo szybko, aktualnie mam omegę z taką instalką, co do kwoty to tak 7-8tys za samo auto, wydaje mi się ze powinienem coś znaleźć, co do spalania to zależy jaki motor chyba tez im większy tym mniej wysilony, tak mi się przynajmniej wydaje, ciężka sprawa ale chyba coraz bardziej przemawia za mną jednak C4, nie lubie małych aut ( bez urazy oczywiście dla nikogo;) zaczynałem od fordowskiej granady, to było moje pierwsze auto i co do gabarytów idealnie mi podpasowało, w B4 jednak trochę ciasnawo jak dla mnie, teraz tylko szukam potwierdzenia ze C4 Avant Quattro to jednak słuszny wybór nawet w 2,8 zwłaszcza że nie jeżdżę z zawrotnymi prędkościami bez racjonalnego powodu :D

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2011 07:47:44 
Użytkownik

O gazie się nie wypowiem - jestem zwolennikiem gnojowicy. Natomiast (moje poprzednie auta w podpisie - mam porównanie) przeczytałem co powyżej i z B4 nie będziesz zadowolony = za mały. W C4 poczujesz się dobrze - a o to chodzi!

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2011 08:32:14 
Użytkownik

adiaudi napisał(a):
O gazie się nie wypowiem - jestem zwolennikiem gnojowicy. Natomiast (moje poprzednie auta w podpisie - mam porównanie) przeczytałem co powyżej i z B4 nie będziesz zadowolony = za mały. W C4 poczujesz się dobrze - a o to chodzi!

niestety ściana wschodnia to ciężki rynek, po jakiekolwiek auto nawet do obejrzenia trzeba jechać czasem ponad 150km w jedną stronę, mimo wszystko jeśli dostanę namiary na coś konkretnego to te 150km nie będzie stanowiło problemu żeby po auto pojechać, dlatego szukam wciąż :D co do TDI kwestia gustu i wolę się nie wypowiadać bo są zwolennicy i przeciwnicy, mimo to jeździłem ostatnio vw 1,9 tdi 130KM, wrażenia jak najbardziej pozytywne, zatem skonkretyzujmy C4 Quattro Avant B+G 2,8 może być nie pogniewam się na pewno, wydaje mi się to dosyć trafnym wyborem, ale.... wszelkie sugestie i propozycje mile widziane, jak pisałem wcześniej audi to dla mnie coś kompletnie nowego, bo główna zasada przy wyborze auta jaką kierowałem się wcześniej to tylny napęd :D i tego niestety nie zmienię ( pewnie do chwili przejechania się quattro :)

Co sądzicie o czymś takim? http://otomoto.pl/audi-a6-quattro-C20010775.html mam trochę daleko na oględziny, może ktoś jest z okolicy , co sądzicie o takiej konfiguracji?

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2011 12:37:27 
Użytkownik

Nie mam takich śladów na wygłuszeniu maski nad zbiorniczkiem wyrównawczym płynu. Płyn nie jest fabryczny, zbiorniczek wyczyszczony, może się cosik zagotowało, a może po prostu wymieniony płyn i wyczyszczony. Nic więcej nie potrafie powiedziec o autku. Ogólnie wygląda ok. Co tu wymagać za takie pieniądze od starych aut...

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2011 12:55:45 
Użytkownik

adiaudi napisał(a):
Nie mam takich śladów na wygłuszeniu maski nad zbiorniczkiem wyrównawczym płynu. Płyn nie jest fabryczny, zbiorniczek wyczyszczony, może się cosik zagotowało, a może po prostu wymieniony płyn i wyczyszczony. Nic więcej nie potrafie powiedziec o autku. Ogólnie wygląda ok. Co tu wymagać za takie pieniądze od starych aut...

jak widać na wszystko trzeba zwracać uwagę :D, tak w zasadzie to wybrany model był raczej po to żeby pokazać mniej więcej o co chodzi mi w poszukiwaniach, zastanawiam się odnośnie instalacji LPG? która generacja i jak się sprawdza, bo w tym modelu niestety nie jestem w stanie określić która to gen. tam siedzi, może jest ktoś z lubelskiego i ma jakieś namiary na jakieś oferty, ogłoszeń o sprzedaży z mojego regionu jak na lekarstwo :(

wykopałem coś takiego jeszcze http://www.auto.pl/gielda/offer.php?kod=1vk7x#none i coś mi tu nie gra :D mam tu mam kolejne ogłoszenie http://allegro.pl/audi-a6-quattro-ack-2 ... 34453.html całkiem rozwala to mój budżet może ktoś oceni, nawet zacząłem rozważać ściągnięcie czegoś z reichu z tym że do czegoś takiego dokładam na starcie 5tys. zł w opłatach i instalacji LPG, może jakaś wskazówka? będę mocno wdzięczny :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2011 16:56:41 
Użytkownik

Jakby ktoś szukał zadbanego egzemplarza to polecam autko często widzę na osiedlu i wygląda na niezły rodzynek.
http://moto.allegro.pl/audi-a6-quattro- ... 71893.html

Skoda Octavia Kombi 2.0 Fsi-był
Ford Mondeo Kombi 1.6 Ecoboost-jest

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2011 18:48:08 
Użytkownik

tomson napisał(a):
Jakby ktoś szukał zadbanego egzemplarza to polecam autko często widzę na osiedlu i wygląda na niezły rodzynek.
http://moto.allegro.pl/audi-a6-quattro- ... 71893.html

...Opis trochę z kosmosu...S-line bez podgrzewanych foteli i z korbkami z tułu? Klimatyzowany schowek w A6 C4...pierwsze słyszę ;) chyba że czegoś nie wiem... Oraz że w mieście nigdy nie spalił więcej niz 7,5 litra na 100 km...? :D Nie spotkałem jeszcze AEL-a w quattro,z tak zanizonym spalaniem...

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2011 19:06:59 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Auto ładne, ale dając dziś więcej niż 10tysi za C4 to już frajerstwo....
Choć są oczywiście wyjątki....

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2011 21:51:05 
Użytkownik

mój AEL quattro 2.5 TDI nigdy nie przekracza 8 l /100 km. Pod tym względem uważam to rozwiązanie 4x4 z tym silnikiem z tym zawieszeniem i tą budą za najlepszą kombinację jaką w Audi wymyślono. Jeśli szukam nowego Auta to tylko kwestia reprezentacji i trochę znudzenia. Palenie przy temp. -20 stopni to nie problem jak się dba o Auto

Skoda Superb 2.0 TDI 173KM , DSG , full wypas
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 07:59:03 
Użytkownik

No to kupiłem :D w końcu i nareszcie, nie jest to może wyśniony i wymarzony ideał salonowy, ale jak większość rzeczy mogę zrobić sam, ( lekka mechanika i kosmetyka) kupiłem sedana (jednak) no i 2,8 na sekwencji a co dziwniejsze w automacie, i teraz już wiem na pewno że kolejne będzie też quattro tyle że już 4,2 :D, spalanie wychodzi mi o jakiś litr więcej niż moja poprzednia OMEGA 2.0 8v więc tragedii nie ma. Po dokładnych przeliczeniach portfelowych wyszło mi średnie mieszane trasa miasto 11,7 lpg, więc jestem zadowolony, Autko ogólnie do dopieszczenia, ale przy okazji w audi jeszcze nie dłubałem więc cała zabawa dopiero się zaczyna, dzięki wszystkim za porady, idę szukać maski pod kolor bo ta moja z racji taakiego rabatu jaki uzyskałem przy zakupie auta ma delikatnie zmienioną geometrię :D tak w ogóle to autko nabyłem od kolegi który w zasadzie nie za bardzo chciał je sprzedać, dzięki jeszcze raz pozdrawiam

A teraz trochę tego o tym co następuje zaraz po "..i żyli długo i szcześliwie.." trochę realne spojrzenie na całą akcję zakupu, w sumie za autko zapłaciłem niewiele ponad 5tys. i aktualnie jestem w trakcie uzupełniania pakietu startowego, jak na razie wymieniłem wszystkie tuleje w zawieszeniu (do kupujących quattro WARTO PODNIEŚĆ AUTO PRZED ZAKUPEM i sobie posprawdzać kilka rzeczy ;) , wymieniłem część wahaczy ( zostały tylko działające podzespoły ), końcówki drążków, poprawiłem magiel, uszczelkę, olej i filtr w skrzyni biegów, olej + filtr w silniku, obydwie sondy, przy okazji uszczelkę pod kolektorem w. mapsensor i filtry w instalce LPG do wymiany mam jeszcze, świece ( bo wypadało by ) , tarcze i klocki przód tył, do tego przewody hamulcowe i przewód paliwowy ( korozja :/ ), koszt części to coś ok 2tys ( za sondę 300,- za sztukę :) budżetowo się mieszczę więc nie jest źle , chcąc nie chcąc żeby jeździć jak przystało trzeba najpierw trochę zadbać, poprzedni właściciel w zasadzie nie robił nic chyba że auto już nie chciało współpracować :D osobiście po tym będę miał pełną świadomość co do niezawodności swojego pojazdu, dużym plusem jest też to że mam do dyspozycji drugie auto więc z jak muszę gdzieś podjechać nie się nie spinam żeby poskładać wszystko na tempo :D
I jeszcze jedno, trzeba być zawsze przygotowanym na innowacje techniczne stosowane przez poprzednich "panuf serfisantów" ja np. u siebie znalazłem dwie różne sondy a że jedna była od czego innego to pewien "spec" naspawał nakrętke żeby "pasowała" :peace:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1