.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 20:54:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 16:09:35 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
Nawet dziecko wie jak policzyć dojazd na imprezę. Wie również , że przeciętna osobodoba w hotelu kosztuje 50-70 zł. Wie, że kosztuje obiad i kolacja.
Jedyna rzecz nie do przewidzenia to koszty toru, ale akurat te były naprawdę niewielkie.

Nie kombinujcie obywatele, tylko kupą ... czy jakoś tak ;)

Z takim podejściem i nastawieniem do ludzi, to nie dziwię się, że taka frekwencja panuje na zlotach... :|
To, że bywa mało ludzi, nie znaczy, że od razu trzeba wszystkich do jednego worka wrzucać i zachowywać się jak obrażona panna...
Nie piję bezpośrednio do Ciebie "Basket", ale ogólnie, bo parę wypowiedzi tego typu było...
Zdrówka ;)

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 17:25:35 
Użytkownik

jmm napisał(a):
Panowie za przeproszeniem, co Wy tu piszecie o jakimś info 2 miesiące wcześniej? Przecież Buba informował już o zlocie w czerwcu, więc albo ja nie umiem liczyć, albo Wy coś kręcicie.

Zgoda nie mówił o kosztach, ale raczej były do przewidzenia.

To prawda :!!: pamiętam i sam w ankiecie deklarowałem się na wrzesień.
Niestety data Zlotu zbiegła się z weselichem mojego najlepszego kumpla i tak zamiast w Toruniu, wylądowałem w Policach.
Chciałbym też napisać coś do ludzi, którzy mają obawy przed "pierwszym razem", brakiem akceptacji itp
w marcu 2008r na Zlot organizowany przez Bube, pojechałem zupełnie sam.
Na miejscu poznałem wielu fajnych ludzi, co prawda, powstały grupki ale (i dla mnie nowego znalazlo się miejsce) to chyba normalne, że niektórzy znają się od początku istnienia forum/lub dłużej i przyjaźnią się bardziej. Poznałem ludzi z Wrocławia, Łodzi, Olsztyna, Śląska, spałem z (1)chrapiącym) Krakusami, impreza w pokoju, gdzie zmęczonym ;) fundowali okłady na oczy z ogórka...
a po pierwszym przejeździe po torze, wyszedłem z auta roztrzęsiony z wrażenia-taka frajda :D
Największym bólem było to, że nie mogłem zostać do niedzieli :(

Sumując, jeśli nie chodzi o finanse, polecam wszystkim którzy nie byli!!

Pozdrawiam ex 2.5TDI16V

C5 A6 AFN 98' AVANT
B6 A4 AWX 01' AVANT
8P A3 BKC 04'
2x S6 C4 AEC 95'
B3 AVB 89' QUATTRO :)
COUPE NG/LPG 92'
B5 A4 ABC/LPG 97' QUATTRO
COUPE ALH 92' QUATTRO
A8 D2 AAT 01' QUATTRO

C5 A6 ASG 01'
Jest
COUPE KV 85'

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 20:01:00 
Użytkownik

Wy tu panowie pitu pitu a sprawa integracji jest prosta i sprawdzona przez Speca
Bierzesz flaszkę, przyjeżdżasz i się integrujesz. Jeszcze tak nie było żeby ktoś nie został przyjęty do stołu

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 20:58:17 
Użytkownik

Buba napisał(a):
Wy tu panowie pitu pitu a sprawa integracji jest prosta i sprawdzona przez Speca
Bierzesz flaszkę, przyjeżdżasz i się integrujesz. Jeszcze tak nie było żeby ktoś nie został przyjęty do stołu

Potwierdzam!! Dodam, ze podstawa dobrej integracji to nocleg, bo pod osloną nocy...

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 21:25:40 
wodnik szuwarek

Buba napisał(a):

Jestem ze wschodu, a u nas od małego uczą: "synu, nie na krzywy ryj", tylko z "wodą rozmowną" :)
I nie flaszkę, tylko do Dzierżąznej przyjechałem z prawie pełnym 5l baniakiem chyćkówki i jeszcze jakimś bimbrem, o ile pamiętam. Był dobry, ale nie miał takiego wzięcia jak zielone cudo.
Buba dobrze mówi, przyjechać pierwszy raz, zintegrować się i później będziesz "rozpoznawalny". Nie polecam sposobu na "wodnika szuwarka", ale jak widać fortel był skuteczny :)

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2011 21:47:19 
Klubowicz

Auto: AUDI
speco napisał(a):
Buba napisał(a):

Jestem ze wschodu, a u nas od małego uczą: "synu, nie na krzywy ryj", tylko z "wodą rozmowną" :)
I nie flaszkę, tylko do Dzierżąznej przyjechałem z prawie pełnym 5l baniakiem chyćkówki i jeszcze jakimś bimbrem, o ile pamiętam. Był dobry, ale nie miał takiego wzięcia jak zielone cudo.
Buba dobrze mówi, przyjechać pierwszy raz, zintegrować się i później będziesz "rozpoznawalny". Nie polecam sposobu na "wodnika szuwarka", ale jak widać fortel był skuteczny :)

Najlepiej się integruje w czasie TSUNAMI :peace: Do zobaczenia na następnym :D

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 13:02:14 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
lucas3512 napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Nawet dziecko wie jak policzyć dojazd na imprezę. Wie również , że przeciętna osobodoba w hotelu kosztuje 50-70 zł. Wie, że kosztuje obiad i kolacja.
Jedyna rzecz nie do przewidzenia to koszty toru, ale akurat te były naprawdę niewielkie.

Nie kombinujcie obywatele, tylko kupą ... czy jakoś tak ;)

Z takim podejściem i nastawieniem do ludzi, to nie dziwię się, że taka frekwencja panuje na zlotach... :|
To, że bywa mało ludzi, nie znaczy, że od razu trzeba wszystkich do jednego worka wrzucać i zachowywać się jak obrażona panna...
Nie piję bezpośrednio do Ciebie "Basket", ale ogólnie, bo parę wypowiedzi tego typu było...
Zdrówka ;)

Jaka tam obrażona - raczej realistycznie nastawiona do życia ;)
Wiem , że solucją jest maksymalne cięcie kosztów i zawsze staram się tak organizowac zlot/spęd/spota, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyc, chocby kosztow dojazdu.
:)

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 17:22:34 
Użytkownik

Auto: A6C6
Baskecior i Buba wrzućcie następnym razem informacje na fora audi na których jesteście zarejestrowani. Kupa ludzi rozeszła się po innych forach min. ja i nie zaglądają w te działy na AKP. Ja osobiście na spotach Wrocławskich ostatnio o jakimś ogólnopolskim słyszałem ze 2 lata temu. Sprinter i Kobusz którzy (z tego co się orientuję) są bardzo często na zlotach nie wpadają na spoty wiec niema kto zrobić pozytywnej reklamy. Koru jako moderator też nic nie wspomina... Chyba że w zamkniętym gronie bo "przyjedzie szczuraz i narobi gnoju z tymi czubkami z A4" :peace:

Koru z góry Cię uprzedzam że nie miałem na celu cie obrazić :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 17:34:17 
Użytkownik

Auto: ACOQ NG
Ja przyznam się szczerze, że nie mogłem przyjechać ze względu finansowego. Do tego doszła niepewność w robocie i nie mogłem sobie pozwolić na uciechy, choć deklarowałem się na wrzesień.
Jak wszystko dobrze się ułoży to w zimie powinienem się pojawić a najpóźniej za rok.
Nie ukrywam, że brakuje mi spotkań przy bibliotece i rad jestem jak ktoś z ekipy mnie odwiedzi, jednakże daleko mam wszędzie gdzie tylko zlot by się nie odbył i taki wyjazd to prawie jak wyjazd na urlop.
Poprawię się. :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 18:28:09 
Użytkownik

szczuraz napisał(a):
Baskecior i Buba wrzućcie następnym razem informacje na fora audi na których jesteście zarejestrowani. Kupa ludzi rozeszła się po innych forach min. ja i nie zaglądają w te działy na AKP. Ja osobiście na spotach Wrocławskich ostatnio o jakimś ogólnopolskim słyszałem ze 2 lata temu. Sprinter i Kobusz którzy (z tego co się orientuję) są bardzo często na zlotach nie wpadają na spoty wiec niema kto zrobić pozytywnej reklamy. Koru jako moderator też nic nie wspomina... Chyba że w zamkniętym gronie bo "przyjedzie szczuraz i narobi gnoju z tymi czubkami z A4" :peace:

Twoje usprawiedliwienie nie przeszło panie :)
http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=218579.0
było jeszcze na A8, B2, ATQ, PKA, A80
starałem się jak mogłem ale wychodzi na to że mało reklamowałem

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 18:45:44 
Użytkownik

ścieżka dostępu ... :551:

Audi A4 Klub Polska > Forum Główne > Zlociki i Spociki > Kujawsko-Pomorskie (Moderator: Reniu) > Wątek: 16 - 18 września Toruńskie szutrowanie by Buba

Zwykle nie wpadam w kuj-pom ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2011 19:30:10 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
szczuraz napisał(a):

Szczuraz tutaj ? aż musiałem zajrzeć. W takim razie jesteś usprawiedliwiony ;) Sprinter ostatnio był i na Zlocie i na Spocie normalnie szok. Przyjechał "Ur-quattro"

Ostatnio edytowano 06.paź.2011 10:45:04 przez KORU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2011 16:00:59 
Użytkownik

ja na tym forum jestem raz w tygodniu ale tylko na laptopie mam funkcję autologowania ;)

z prężnej ekipy AKP Wrocław z przed 3-4 lat zostało może 5 osób aktywnych :|

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2011 21:43:25 
Użytkownik

Auto: AUDI B2 DIABLO/AUDI V8
My z moją lubą byliśmy pierwej raz ale było zaje...fajnie do pierwszego litra było ciężko czułem się taki samotny :!!: [nikt mnie nie zna nikt mnie nie kocha]ale jak przyjechał Speco i dostaliśmy puchar[jestem wzruszony pewnie nasz pierwszy i zarazem ostatni]zrobiło się wesoło :diabel: Jak mówi mój tata ciesz się że nie szczekasz taka była balanga.Żałuje tylko że wyjechaliśmy w trakcie,następnym razem nie po pełnie tej gafy i zostaniemy do końca.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2011 18:57:13 
Klubowicz

Jak czytam te posty to szlag mnie trafia, zapisałem się do Buby i niestety po raz pierwszy praca przeszkodziła mi w tym aby wpaść do Torunia, jężeli mogę zabrać głos zróbmy stały terminąrz i miejsce które będzie odpowiadało większości i organizujmy tam zlot dla wszystkich audimaniaków...bo zlot dla klubowiczów z tego co widzę odbywa się regularnie w znanym miejscu...

Ps. może wątek przenieść do HP będzie większy odzew....

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2011 10:40:10 
Użytkownik

heh, zreaktywowałem najstarsze moje konto forumowe w necie ever :) sentyment jakiś mnie dopadł :)

jeżeli macie ochotę to w ramach otwarcia sezonu na 1/4 mili w kwietniu 2012 na Bemowie w Warszawie mogę wydzielić Wam teren zlotu Klubu Audi, zrobić 50% zniżki na start na 1/4 mili w zawodach i taką samą za wstęp, dla startującego kierowcy cały koszt wyjdzie 60PLN (start + wstęp), dla pasażera 20, trzeba oczywiście dojechać do Warszawy więc dojdzie koszt paliwa
w sumie na lotnisku można być dwa dni, przenocować w namiocie za free z soboty na niedzielę a jeden dzień się ścigać na 1/4, dwa dni pooglądać Drift itd.
wiem, że to nie tor, zakrętów nie ma ... , ale rywalizacja będzie i czasy na 1/4 sobie pomierzycie na profi sprzęcie SSS, puchar w oddzielnej klasyfikacji na najszybsze Audi zlotu też się znajdzie

to taki luźny pomysł, jeżeli macie ochotę, na pewno ktoś tu na forum musiałby zrobić listę ew. chętnych i koordynować zlot z SSS
może to pomogłoby integracji klubowej
wystarczy ogólne zamiłowanie do marki, nie trzeba od razu przyjechać wypasionym autem, klimat przecież tworzą ludzie

na imprezie są oczywiście tłumy ale fajne oddzielne i wyróżnione miejsce dla Audi się znajdzie, w końcu na tym forum chyba jakieś 10 lat temu zacząłem poważniejszą przygodę z motoryzacją

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 23:01:23 
Klubowicz

Generalnie jak ktoś chce przyjechać na zlot to przyjedzie. Dla chcącego nic trudnego.Pamietam zloty na których byłem nie mając swojej Audi ba nawet nie miałem swoich czterech kółek i było super. Czytam przy piwku cały wątek i wszyscy piszą to samo:
-finanse ,rodzina, czas a z tym nigdy buba nie wygrasz.
Wszelakie atrakcje i tak nie zaspokoją każdego i zawsze coś będzie komuś brakowało ech
Generalnie prawdziwych "fanów marki" znam paru a ludzi którzy mienią sie takim tytułem w cholere. Zloty tak czy siak wypada próbować organizować. Może taki pomysł by zdał egazamim.
Każdy użytkownik forum musi zapłacić jakąś ustalona kwotę abonamentu na rok niech to bedzie głupie 10 czy 20 pln (mozna rozkminic oplate przez sms)na konto klubowe które będzie taką rezerwą dla organizatorów, dokonywało wszelakich stałych opłat. itp
Też zgadzam się że jesli lokalne spoty kuleją to nie ma zgranej paczki i nie poznaje sie nowych no bo jak.
Teraz idzie zmina i beda sniegi wiec spot jak najbardziej wskazany zoabczymy co sie wydarzy teraz :D

Coupe Quattro 20v typ 85

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2011 20:57:03 
Użytkownik

Mój pierwszy zlot to zimowy w Łodzi.. Zabałem sie z Bartosem....wjezdzamy na teren zlotu a tu ziomal przy minus 12 UFO myje swoje B4 :peace: heloolłł , gdzie ja trafiłem.... jak sie okazało to pękły jakies kubki plastikowe %% z krakusami i bylo wesoło... Jazda nowy Q 7zaliczona....wrazenia z pierwszego zlotu rewelacyjne....
Nowi , nie pękajcie ino laski w radiowóz i na zlot a my postaramy sie aby kazdemu pasowało :peace:

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2011 23:21:42 
Użytkownik

Robi a kto tu pęka,chęć by wpaść i się zintegrować...
pogawędzić i poznać osobiście jest ogromna, lecz jak to w życiu(zależy jak leży)
Nie tylko Rimola szlag trafia bo też by się chciało być o wspólnych fotkach swojego strucla z klubowymi furami nie wspomnę
,poupalać po torze razem z wami :D
oderwać się trochę od szarej rzeczywistości :!: :piwo:
Ale po prostu w tym roku się nie udało,remonty,praca i hgrw jeszcze co się sprzeciwiło przeciwko mojemu wyjazdowi do Torunia :!:
Po cichu kibicuję Zimowemu w Bieszczadach ale jak na razie straszna cisza,
fajnie by było no i całkiem nie daleko także koszty mniejsze
pozdro ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1