.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 12:00:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 118  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: kupno V8
PostNapisane: 20.gru.2011 22:26:32 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
nikt nie pisze, że padło bo silnik, napędy itp na pewno są w super stanie. Wymieniłes głównie mankementy aut, ktore mają juz sporo lat, myslę, że w innych "perełkach" z aukcji trzeba by wsadzić z 10tys na wstepie :). Niestety w PL każdy chce miec przysłowiową igiełke i z takim opisem (szczerym) nie sprzedaż auta bo na wstępie odstrasza (chyba, ze za 5-6 koła). Jedyny sposób to usunąc wady auta z opisu i tyle.

Wolę nie marnować swojego i czyjegoś czasu bawiąc sie w zatajanie rzeczy, które i tak wyjdą przy oględzinach. Znajdzie się kupujący, to się auto sprzeda. Nie znajdzie się to się nie sprzeda.

PostNapisane: 25.gru.2011 20:49:27 
Użytkownik

Auto: Audi
Zna ktoś autko? Warte swojej ceny?
http://moto.allegro.pl/audi-v8-d11-4-2- ... 92837.html

PostNapisane: 26.gru.2011 13:10:48 
Użytkownik

t-rc napisał(a):

"super" kolor, koło przednie cofnięte do tyłu o jakieś 2-3 centymetry, krzywa deska, odchodzące listwy/uszczelki wnęki , odchodzące listwy progowe - to tylko to co widać ze zdjęc
Zdjęcia tylko lewej strony auta i brak zdjęć komory silnika.
Na plus ciekawy kolorystycznie środek.

Cena jak na brak gazu i chodliwy kolor mega okazyjna ;)

PostNapisane: 26.gru.2011 13:59:32 
Użytkownik

Auto: Audi V8 4.2q
D1 ma trochę inne wahacza niż C3/C4. Sworzeń jest zagięty do przodu pod większym kątem względem osi. Jak założysz odwrotnie wahacze lub dasz jakieś inne (co jest możliwe) cofa się koło ;) Odstająca decha i uszczelki to pikuś. U mnie po kupnie decha też tak wyglądała. Foto poniżej:
Obrazek
Żeby wymienić jedną żaróweczkę w liczniku musiałem rozebrać całą dechę:
Obrazek
Przy okazji okazało się że brakuje kilku śrubek. Po skręceniu na wszystkie śrubki oraz podklejeniu, wygląda znośnie.
Obrazek
:)

PostNapisane: 26.gru.2011 14:38:07 
Użytkownik

Ta zaślepka z prawej strony na desce to chyba u wszystkich tak odstaje.Marianb jak sobie z nią poradziłeś że tak ładnie się trzyma? Wkleiłeś ?

PostNapisane: 26.gru.2011 14:58:40 
Użytkownik

Odstająca decha z prawej strony to standard (u mnie klapka boczna też odstaje). Ale mówimy o lewej stronie, a tu nic nie powinno odstawać. Tak samo z plastikami górnymi otworu drzwiowego - odstawać będą jak ktoś tam coś kombinował/dzwonił - same z siebie są idealnie spasowane.
Zakładanie odwrotnie wahacza, to już chyba nie standard :). Dodatkowo jak ktoś robi mod na HP2 zmieniając całą kolumnę na eskową (zamiast modzić zaciski) to mogą włąsnie takie kwiatki cofnięcem koła wyjść.

PostNapisane: 26.gru.2011 15:09:43 
Użytkownik

U mnie z lewej też ok, tylko z prawej taka rzeźba. Zastanawiam się co z tym zrobić, a widzę że Marian jakoś sobie poradził

PostNapisane: 26.gru.2011 17:31:12 
Użytkownik

Panowie poza ciekawym wnętrzem i kolorem nadwozia raczej bez rewelki,
mały plus za hp2 ale coz po tym jak geometria ruszona,parę dodatkowych fot :mikolaj:
Obrazektył

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Auto do odchwaszczenia,
pozdrawiam

PostNapisane: 26.gru.2011 18:58:47 
Użytkownik

marcino8 napisał(a):
mały plus za hp2 ale coz po tym jak geometria ruszona

Rozumiem że oglądałeś autko. Ogólnie jaki stan? Blacharka, silnik, skrzynia, wnętrze jaki stan. Do odchwaszczenia jest prawie każde auto po zakupie, ale chodzi o to czy warto. Odnośnie geometrii rozumiem, że można doprowadzić ją do porządku przy hp2 skoro inni też tak robią, czy w tym przypadku powodem cofnięcia koła jest ''bum'' w przeszłości?

PostNapisane: 26.gru.2011 19:10:32 
Użytkownik

Dla mnie auto wygląda całkiem fajnie i też zwróciło moją uwagę, choć V8 nie kupię :):
Mi ten kolor pasuje i w dodatku z dopasowanym kolorystycznie wnętrzem, robi całkiem miłe wrażenie :peace:
Auto po "odnowie biologicznej" z pewnością swą obecnością będzie zwracało uwagę przechodniów.
Cena mogła by być deczko niższa, ale to jest do dogadania pewnie podczas oględzin :)
Grunt, by proste było...

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

PostNapisane: 26.gru.2011 19:38:55 
Użytkownik

zioolko napisał(a):
Odstająca decha z prawej strony to standard (u mnie klapka boczna też odstaje). Ale mówimy o lewej stronie, a tu nic nie powinno odstawać. Tak samo z plastikami górnymi otworu drzwiowego - odstawać będą jak ktoś tam coś kombinował/dzwonił - same z siebie są idealnie spasowane.
Zakładanie odwrotnie wahacza, to już chyba nie standard :). Dodatkowo jak ktoś robi mod na HP2 zmieniając całą kolumnę na eskową (zamiast modzić zaciski) to mogą włąsnie takie kwiatki cofnięcem koła wyjść.

Odnośnie prawej strony deski, to dosłownie przykleiłem ją "kropelką". Lewa strona odstaje jeżeli ktoś wcześniej nieumiejętnie ją zdejmował. Jeżeli skończą mi się UFO, to założę hamulce od D2 na Macpherson'ach od D1. Zbieram powolutku graty. Na razie doprowadziłem oryginalne hamulce do porządku i nawet zaczęły hamować ;)
Najważniejsze aby Audi V8 miało zdrową budę tak jak Lucas napisał. Przeciętny człowiek prócz lakierowania, remontu silnika oraz skrzyni może zrobić wszystko sam w garażu. Wystarczą dobre chęci oraz posty takich użytkowników forum jak Kefir200, JuzekV8 oraz Mały V8 :peace:

PostNapisane: 26.gru.2011 20:21:26 
Użytkownik

t-rc napisał(a):
marcino8 napisał(a):
mały plus za hp2 ale coz po tym jak geometria ruszona

Rozumiem że oglądałeś autko. Ogólnie jaki stan? Blacharka, silnik, skrzynia, wnętrze jaki stan. Do odchwaszczenia jest prawie każde auto po zakupie, ale chodzi o to czy warto. Odnośnie geometrii rozumiem, że można doprowadzić ją do porządku przy hp2 skoro inni też tak robią, czy w tym przypadku powodem cofnięcia koła jest ''bum'' w przeszłości?

Jakie tam bum,hp2 to robi na pierwszy rzut oka wydaje się Plug&Play a wcale tak do końca nie jest.
Przykręcisz wszystko bez problemu ale dalej nie będzie różowo,hp2 z s4,s6 a V8, to inna geometria i koła przednie są cofnięte dość mocno do tyłu jak w tej wiśniowej V-ce , co przy pełnym skręcie = obcieranie koła o nadkola...
Zastosowanie podkładek, i wyrównanie kół we wnękach rozwiązuje problem.
Auta osobiscie nie ogladałem ale jako fanatyk tego modelu nie mógłbym sobie darować prześwietlenia tego egzemplarza zwłaszcza że jest w moim ulubionym kolorze nadwozia.
A foty wrzuciłem żeby ci troche rozjaśnić :mikolaj:
A czy warto musisz sam wiedzieć,pogadaj z chłopakami od siebie(Marianb,Emsiak )poglądaj ich furki wtedy się zdecydujesz :)
ps:wnętrze raczej nie dla brudasa :evilbat:

PostNapisane: 26.gru.2011 23:08:52 
Użytkownik

marcino8 napisał(a):
czy warto musisz sam wiedzieć,pogadaj z chłopakami od siebie(Marianb,Emsiak )poglądaj ich furki wtedy się zdecydujesz :)

Raczej nie chodziło mi o to czy w ogóle kupować v8, bo pod tym względem, wiem w co się pakuje :D Raczej chodziło mi o stan blachy i najważniejszych podzespołów. Oglądałem v8 z Olsztyna słynną ''wścieklizne" za śmieszne 3 tys, ale po co pakować pieniążki w auto, które miało bardzo ciekawą przeszłość powypadkową, co skutkowało rudym nawet na dachu. Jak to mówią z g.... bata nie ukręcisz :P Ta z Katowic była do sprzedania już jakiś rok temu i jak mnie pamięć nie myli za wyższą kwote. Widocznie nie sprzedała się, stąd moje pytanie. Wszyscy dobrze wiemy, że v8 w zadowalającym stanie, z takim wyposażeniem jak ta bordowa i za 10tys to wcale nie wygórowana cena ;)

PostNapisane: 26.gru.2011 23:44:25 
Użytkownik

t-rc napisał(a):
marcino8 napisał(a):
czy warto musisz sam wiedzieć,pogadaj z chłopakami od siebie(Marianb,Emsiak )poglądaj ich furki wtedy się zdecydujesz :)

Raczej nie chodziło mi o to czy w ogóle kupować v8, bo pod tym względem, wiem w co się pakuje :D Raczej chodziło mi o stan blachy i najważniejszych podzespołów. Oglądałem v8 z Olsztyna słynną ''wścieklizne" za śmieszne 3 tys, ale po co pakować pieniążki w auto, które miało bardzo ciekawą przeszłość powypadkową, co skutkowało rudym nawet na dachu. Jak to mówią z g.... bata nie ukręcisz :P Ta z Katowic była do sprzedania już jakiś rok temu i jak mnie pamięć nie myli za wyższą kwote. Widocznie nie sprzedała się, stąd moje pytanie. Wszyscy dobrze wiemy, że v8 w zadowalającym stanie, z takim wyposażeniem jak ta bordowa i za 10tys to wcale nie wygórowana cena ;)

Nie do końca widać, czy wiesz w co się pakujesz. W tych autach najważniejszy jest silnik, skrzynia, przekładnia, , geometria/zawieszenie,.
Wygląda zewnętrzy jest ważny, ale nie jest wyznacznikiem stanu auta, natomiast styrany środek po flejtuchu powinien odrzucać na wstępie.

Doprowadzenie do należytego stanu mechanicznego takiego auta (styranego, lub zwyczajnie eksploatowanego przez setki tysięcy kilometrów) kosztuje worek kasy. Chyba, że szukasz auta na niedzielę pod kościół to rzeczywiście można po lakierze kupować i pakować po parę złotych od czasu do czasu.
Druga sprawa - nie tylko odnośnie tego tematu, ale widzę ostatnio kupa tematów o kupowaniu aut, z których nic nie wynika, nikt zainteresowany nie wsadza czterech liter i nie jedzie oglądać.
Ja ostatnio szukałem dla siebie auta to zjeździłem dobre pół Polski (aż znalazłem) - przez net i telefon to można sobie oglądać i do koszyka wrzucać książki, a nie samochody.

Jak ci koledzy radzą - wsiadaj z którymś kolegów w auto - jedź, odpal, przejedź się, etc.

PostNapisane: 27.gru.2011 20:40:07 
Użytkownik

Każdy ma swoje kryteria co do zakupu auta. Dla mnie buda jest najważniejsza, resztę jestem w stanie sam zrobić. Ok, koniec off topu, skoro nic konkretnego nie wiadomo na temat bordowego v8.

PostNapisane: 28.gru.2011 21:29:13 
Użytkownik

http://moto.allegro.pl/audi-v8-3-6-gaz-i2024871467.html
Uwaga czyszczone drogimi kosmetykami :mikolaj:

PostNapisane: 28.gru.2011 21:49:09 
Taa, budowa w tle się skończyła to już V-ka nie potrzebna :D

PostNapisane: 28.gru.2011 22:00:04 
Użytkownik

MielewskiPoland napisał(a):

haka nie ma :):
Ale to tylko 3,6 :| :peace:

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

PostNapisane: 28.gru.2011 22:30:20 
Użytkownik

Lampy od C3, kołpaki od B4, gazu zdjęć brak (pewnie na śrubkę)
z listy/kwoty wymienionych rzeczy widzę, że samochód doinwestowany :)

PostNapisane: 28.gru.2011 22:35:34 
Użytkownik

lucas3512 napisał(a):
MielewskiPoland napisał(a):

haka nie ma :):
Ale to tylko 3,6 :| :peace:

Może być ukryty pod zderzakiem :peace: :
http://allegro.pl/hak-oryginal-westfali ... 21918.html

Też zauważyłem, że ma inne lampy, ale Zioolko był szybszy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 118  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1