spiler86 napisał(a):
Odwieczny dylemat, Audi C4, BMW E34, Merc W124
Każdy ma coś fajnego, ale wydaję mi się, że jakość wykończenia Audi jest o dekadę wyżej.
a mi wręcz odwrotnie, ale jest to forum audi i tutaj samochody tej marki się kocha co jest zresztą słuszne. Kiedyś widziałem mimochodem na forum Peugota 405 jak ktoś się wychylił z audi c4 tdi - jak jeden mąż został pojechany, bo nie ma bardziej słusznych i perfekcyjnych aut jak stary dobry 405
Duża część mojego życia to Mercedesy, mam swoje zdanie na ten temat ale dyskusja jest i będzie jałowa bo są to auta stare szczególnie w124 który swój rodowód ma w 1984 roku i produkowany był aż do 1997 roku bez zasadniczych zmian. Porównanie tych aut dziś różni się od porównania tych aut 5 i 10 lat temu bo się po prostu niszczą...ale to temat na inną dyskusję
Porównanie silników benzynowych, diesla - tutaj ktoś pisze o problemach z wiązką elektryczna (ale to tylko wycinek pewnej gamy silników i akurat naprawa tego trwa cały dzień roboczy przez średnio kumatego elektryka). Myślę, że rynek jest tutaj wyznacznikiem, zarówno w Polsce jak i w Niemczech, ponadto każdy oczekuje też czegoś innego od takiego auta. Ja zmuszony życiem do skorzystania z jednego z tych modeli wybrałem Audi bo c4 ma ocynk i rewelacyjny napęd x4 a to mi było potrzebne, gdybym wybierał sercem to oczywiście 124, który uważam za lepszy pod wieloma względami.
Zupełnie odmiennym tematem są wersje specjalne takie jak S4/6 (moja słabość) i w124 420/500 - pewnie zaraz ktoś przeniesie dyskusję do HP.