Ptica1973 napisał(a):
Mylisz się kolego "Bilo"
Ja sie nie mylę, mam tylko inne zdanie niz Ty i mowie o tym czym jezdze, a nie o tym co ma kolega
Ptica1973 napisał(a):
Audi być może będę sprzedawał na wiosnę, na razie nie chcę sprzedawać ale może zajdzie taka konieczność.
To juz za miesiac. jest odpowiedni dzial na forum
Ptica1973 napisał(a):
Co do Audi A6 C6 to mam "trochę" wiedzy
Tak sie sklada ze tu sami z wiedza. Najczesciej samorodna, lub silnym poczuciem przekazywania jej innym[/quote]
Ptica1973 napisał(a):
Kolega ma 3.0 bardzo często jeździmy razem i tak jak pisałem moja jadąc razem jeden za drugim spali 8
Jadac rowno z 3.0 na pewno twoj produkije jeszcze rope. Nawet tych 8 nie utrzymasz w 2.7 bo 8 to delikatnie wcina 2.0 przy 130-150 km/h
Ptica1973 napisał(a):
bo litr to z pojemności a drugi z 4x4.
A magnetyzerem i stozkiem jest 10% mocy wiecej. Skad Ty to liczysz?
Ptica1973 napisał(a):
Bez urazy ale każdy pisze lub mówi jak to mało pali 3.0, a potem jak ktoś kupi to wielkie rozczarowanie.
Dziwnie zakladasz ze kazdy klamie. Moj pali tyle ile pisze - 9.5 L i to z tankowań a nie komputera. 70% trasa i 30% miasto i nie 100 km/h bo nie po to kupilem to auto.
Ptica1973 napisał(a):
moje kiedyś spaliło 6,7
Widzisz slabo bo 3.0 potrafi spalic 6.5 l z quattro i automatem ale jadac 80 km/h .... widzisz ja na prawde staram sie pisac prawde na forum.
Ptica1973 napisał(a):
Kolejna sprawa to to, że ludzie wierzą we wskazania komputera, a to niestety nie jest prawdą
Masz racje. Przy spalaniu 9.5 auto komunikuje mi ze spalilem 7.5-7.8 L co jest bzdura
Ptica1973 napisał(a):
Dodam, że aby uzyskać wynik 9 litrów z 3.0 trzeba jechać do 100 na godzinę
Niestety bzdura. Robie 45 tys rocznie i takie spalanie osiagam poruszajac sie po drodze krajowej i ekaspresowej oraz w miescie utrzymujac (i wracajac czesto do takiej predkosci) 120-150 km/h na ekspresowej i w granicach 110-120 na krajowej. Jesli jade max dynamicznie wzrasta ono do 10.5 l/100km co jest niczym do tego co oferuje to auto (lacznie z quattro ktorego zapewne nie posiadasz). Piszesz widzisz swoje teorie i radzisz w rzeczach o ktorych masz wlasne pojecie.
Ptica1973 napisał(a):
Podaję prawdziwe spalanie obu aut aby nie czarować ludzi.
Prawdziwe to mozesz podac 2.7 jesli zbytnio tego nie upiekszysz. O 3.0 proponuje pisac w Auto swiecie lub Motorze tam sa tacy ktorzy wszystko wiedza o autach ktorych nie posiadaja
Wiesz na czym polega dramat 3.0 w spalaniu? Jesli nie to ci powiem. Zima w miescie na krotkich dystansach po 3-8 km to auto spala 12-13L/100km. No ale nie czarujmy sie. To nie jest auto miejskie, a z drugiej stronie przy cenie wysciowej 200 tys to chyba nie jest problem? A ile spala zimne 2.7 na krotich dystansach?
Wydaje mi sie ze dosc jasno opisalem spalanie 3.0