.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.maja.2025 07:06:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: lampka smarowania zapal sie i wlancza brzeczyk...
PostNapisane: 07.lip.2005 16:24:19 
Użytkownik

od pewnego czasu na wyzszych obrotach lampka smarowania zapala sie . wymienilem czujnik smarowania na nowy , nic to nie dalo . w warsztacie sprawdzilem cisnienie oleju i okazalo sie ze parametry sa wrecz fabryczne - bardzo dobre . co moze byc przyczyna takich objawow ( moze elektronika , zegary ) prosze o podanie powodow - jak temu zaradzic .

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2005 20:10:05 
Użytkownik

Należy odkrecic ta pulke co jest pod kierownicą, znajdziesz tam pare przekaznikow jeden z nich jest bedzie taki dlugi, wyciagnij go i po klopocie.juz nic ci nie zawyje i nie zapali. Ja tak zrobilem chyba ze 2 lata temu i do tej pory machina jezdzi i na nic nie narzeka.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2005 21:54:34 
Klubowicz

To chyba nie jest rozwiąznie problemu ;-) Według mnie przewód czujnika gdzieś masę łapie...

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2005 22:39:37 
Użytkownik

Te czujniki to juz jest choroba Audi. Tez mi sie zaswiecila kiedys moze ze dwa razy. Teraz juz nic sie niedzieje . Czort wie dlaczego

Tytuł: brzęczyk
PostNapisane: 08.lip.2005 10:41:57 
Użytkownik

Witam! Miałem podobną sprawę u siebie, tyle że na biegu jałowym mi piszczało. Ciśnienie też mam jak fabryczne. Z tego co wiem to są dwa czujniki cisnienia oleju. Jeden jest załączany poniżej 2000 obr a drugi powyżej. Może wymieniłeś ten pierwszy :D... U mnie po prostu gościu przejrzał całą instalację od czujników aż do komputera, wyczyścił styki, konektory itd. I przestało. Jeszcze może być jedno, jest też sterownik, który przełącza między czujnikami. Może coś z nim jest nie tak.
Pozdro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1