.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 09:39:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Przepływomierz do a4 1.8 ADR
PostNapisane: 23.cze.2012 13:37:32 
Użytkownik

Witam koledzy od krotkiego czasu mam A4 i jakos same problemy.... głownie chodzi o wolne obroty na zimnym silniku. Przeczytałem dziesiatki tematów zwiazane z tym objawem i tym silnikiem zarownon w a4 jak i passacie.
Odpalam rano (odpala za 1 razem zero problemow) wskakuje na ok 1200 kilka sekund i spada na 600 az rzuca silnikiem lekka przygazowka na 2000 i po chwili w miare robi sie dobrze.
Vag nie wykazuje zadnych błedow.

Co juz zrobilem:
-czyszczenie przepustnicy (adaptacja vag'iem i normalna z kluczyka nic nie zmienilo)
- świece + kable wn
- filtr powietrza
- kolanko plastikowe od odmy miałem niezle pekniete myslalem ze to to - zrobilem poprawilo sie na zimnym silniku znacznie ale jeszcze to nie to
- wizualnie popsprawdzalem przewody, weże

I wczoraj przy wymianie filtra powietrza patrze na przeplywomierz a tam jakas "no name" a powinna byc HITACHI tak?
Po odpieciu silnik pracuje w zasadzie jak z podpietą nie zmieniaja sie obroty. Przejazdzka bez tak samo jak z podpieta.
*Koledzy u was tez odpiecie przeplywki nie wnosi zadnej roznicy dla pracy silnika?
*Od ilu ciągną wasze ADR'y - bo u mnie zaczyna sie zbierac od 3-3,5 tys
*na allegro sa przeplywki jedne aluminiowe i plastikowe roznia sie numerami ale ponoc pisza ze pasuja do 1.8 20v ADR wiec jak to jest ktory nr przelywki to tego silnika?

Tytuł: Re: Przepływomierz do a4 1.8 ADR
PostNapisane: 09.lip.2012 13:05:18 
Użytkownik

Odswiezam.

zrobilo sie ciepło i ogolnie w dzien auto odpala i trzyma obroty pod warunkiem ze jest ok 20 stopni na dworze. Po nocy jakby nie ma ssania. Czujnik temp cieczy sprawdzilem vagiem i chyba ok pokazuje tyle ile na zegarze. Sa jakies inne czujniki temp ktore moga przekłamywać?
Jeszcze jedno wydaje mi sie ze auto slabo ciagnie jak na 125km . do 120km\h jeszcze jakos idzie choc bez rewelacji trzeba wysoko krecic, od 140km\h juz przyspiesza w slimaczym tempie chyba ciezko by bylo wyciagnac 180km\h musze to sprawdzic.

Strefa czasowa: UTC + 1