.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 20:46:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: dla leniwych kierowców - turbina padła ;)
PostNapisane: 12.lip.2005 11:07:45 
Użytkownik

Witam,

W sobote wymienialem pasek rozrzadu i od tamtej pory mialem problem z przyspieszeniem, samochód poprostu nie miał kopa i jeżdził jakby bez turbo. Podejrzewalem rozne przyczyny: turbina padla, przeplywomierz itd, ale oczywiscie nie pomyslalem zeby dokladnie popatrzec co tam pod maska sie znajduje.
Wiec dzisiaj pojechalem do polecanego na grupie Diagtronika w Jankach (http://www.diagtronik.pl/) no i okazalo sie jakim lamą jestem (a może jeszcze większym patałachem mechanik, który mi rozrząd robił).
Rura doprowadzająca powietrze od przepływomierza do turbiny latała luźno odczepiona, była poprostu niedokręcona.
Skoro juz tam bylem i za komputer juz kasa poleciala to sprawdzilem reszte i wykasowali mi bledy.
Tak więc panowie, którym nie chce się tak jak mi zajrzeć pod maskę - chociaż pobierzenie zerknijmy pod maskę zanim zaczniemy myśleć o mechaniku :(.

PS.
U panów w diagtroniku wytargowałem zniżke 15%, więc jeśli by nas więcej tam jeździło może dałoby się dogadać na stałą zniżkę.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 11:28:58 
Klubowicz

poczytasz jeszcze trochę to forum i sam dojdziesz do wniosku, że jak tylko cokolwiek jest nie tak, to trzeba sprawdzić kilkanaście rzeczy OD RAZU, a nie czekać aż coś całkiem padnie.
O auto trzeba dbać :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 11:48:01 
Użytkownik

sadki napisał(a):
poczytasz jeszcze trochę to forum i sam dojdziesz do wniosku, że jak tylko cokolwiek jest nie tak, to trzeba sprawdzić kilkanaście rzeczy OD RAZU, a nie czekać aż coś całkiem padnie.

Nikt nie mówił, że będzie lekko ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 12:01:04 
Użytkownik

myron napisał(a):
sadki napisał(a):

Nikt nie mówił, że będzie lekko ;)

no to już ja zagładam pod maske g;)

myron -> uzupełnij profil o informacje skąd jestes . Bo po wizycie w Jankach możemy się domyślać że z Warszawy . Zapraszamy na spota g:DD

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 14:19:17 
Użytkownik

Vanilla I napisał(a):

no to już ja zagładam pod maske g;)

myron -> uzupełnij profil o informacje skąd jestes . Bo po wizycie w Jankach możemy się domyślać że z Warszawy . Zapraszamy na spota g:DD

Ok, już uzupełnione.
Jeszcze świeży ze mnie audimaniak (nawet na tablicach wyjazdowych holenderskich jeszcze jeżdżę) ale wcześniej korzystałem z grup innych marek (peugeot), a spocik czemu nie... :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 14:42:07 
Użytkownik

myron napisał(a):
Ok, już uzupełnione.
Jeszcze świeży ze mnie audimaniak (nawet na tablicach wyjazdowych holenderskich jeszcze jeżdżę) ale wcześniej korzystałem z grup innych marek (peugeot), a spocik czemu nie... :D

no to zapraszamy w środe -> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 816#149816

sorry za OT

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1