Przepraszam że zakładam nowy wątek ale przeczytałem już tyle tu postów i nic konkretnego nie wyszukałem. Przejedzmy do problemu mianowicie zauważyłem że EGR cieknie, konkretnie z tych 2 dziurek po obu stronach. teraz mam pytanie ponieważ rożne tu padały opinie ale zawsze były jakieś oprócz tego objawy a u mnie nic auto nie kopci nie muli nie gubi obrotów wszystko jest oki na razie. Przeczytałem tu ze egr nie powinien mieć oleju bo to jest układ dolotowy i tam nie ma prawa być olej i ze to będzie problem z silnikiem i turbiną. Pisali że EGR jest nie rozbieralny a inne posty pokazują zdjęcia z jego czyszczenia i twierdza ze to pomaga cześć twierdzi ze tylko wymiana na nowy ale zaraz piszą ze to i tak nie pomoże bo to jest usuniecie objawów a nie przyczyny. Pytałem mechanika powiedział ze to standard i żebym się tym nie przejmował do puki tylko rosi ale czytam tu ze to może być niezdrowe dla silnika piszą tez coś o jego odłączeniu i usunięciu. Nie chce być nadgorliwy bo nie swędzi mnie 500/600zl na EGR ale jak potem ma się psuć więcej rzeczy to wole to ukrócić teraz. Sam nie wiem co z tym zrobić, a za krótko mam swoją audiczke i dopiero się poznajemy. z góry dzięki wszystkim za opinie
|