.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 20:33:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 B7 2.0 TDI 2006r. 140KM-nie zapala.
PostNapisane: 25.gru.2012 19:10:22 
Użytkownik

Witam.Mam problem.Nie mogę odpalić auta.Poszedłem rano aby pojechać do sklepu i niestety auto nie odpaliło.Do tej pory nie było żadnych niepokojących objawów.Nawet teraz na wyświetlaczu mam napis OK.Jednak zauważyłem że po trzecim zakręceniu rozrusznikiem kilka razy zapala się lampka na wyświetlaczu koloru czerwonego od ciśnienia oleju.Mignie około 3 razy i gaśnie.Stan oleju w silniku jest taki jak przed awarią.Auto mam od marca tego roku.Zrobiłem nim na razie 10tyś km.Przejechane mam 142tyś.Dodam że od co najmniej 6 miesięcy pali mi się napis SERWIS przed każdym uruchomieniem auta.Niebawem miałem wymienić olej i filtry.A może dlatego nie zapala że olej już jest stary i według komputera nie nadaje się do dalszej jazdy,a co za tym idzie komputer nie dopuszcza do uruchomienia silnika?Nie mam pojęcia co to może być.Jeżeli jest ktoś kto pomoże ustalić problem to bardzo dziękuje.Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt.

Tytuł: Re: Audi A4 B7 2.0 TDI 2006r. 140KM-nie zapala.
PostNapisane: 26.gru.2012 09:38:49 
Użytkownik

Auto: C5 1.8T, B6 1.8T
Proponuję, tak na początek, zczytać błędy, nikt tu nie jest wróżką.
Jeśli nie masz jak a dziś są Święta, warsztaty zamknięte, proponuję lekturę,
na przykład: -> viewtopic.php?f=27&t=80094
Ewentualnie zostaje opcja "szukaj".
Ho ho ho :mikolaj:

PostNapisane: 26.gru.2012 10:19:59 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
Agnes125 napisał(a):
Witam.Mam problem.Nie mogę odpalić auta.Poszedłem rano aby pojechać do sklepu i niestety auto nie odpaliło.Do tej pory nie było żadnych niepokojących objawów.Nawet teraz na wyświetlaczu mam napis OK.Jednak zauważyłem że po trzecim zakręceniu rozrusznikiem kilka razy zapala się lampka na wyświetlaczu koloru czerwonego od ciśnienia oleju.Mignie około 3 razy i gaśnie.Stan oleju w silniku jest taki jak przed awarią.Auto mam od marca tego roku.Zrobiłem nim na razie 10tyś km.Przejechane mam 142tyś.Dodam że od co najmniej 6 miesięcy pali mi się napis SERWIS przed każdym uruchomieniem auta.Niebawem miałem wymienić olej i filtry.A może dlatego nie zapala że olej już jest stary i według komputera nie nadaje się do dalszej jazdy,a co za tym idzie komputer nie dopuszcza do uruchomienia silnika?Nie mam pojęcia co to może być.Jeżeli jest ktoś kto pomoże ustalić problem to bardzo dziękuje.Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt.

a jak przekręcach kluczyk to jaka jest reakcja , czy nie przypadkiem jakby zerwał sie pasek czyli ze rozrusznik kreci na pusto ?
sprawdz klapę gaszącą moze sie zabrudzila i zatrzymała w pozycji zamkitej lub oberwał co zdarza sie w tym silniku

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

PostNapisane: 26.gru.2012 11:02:54 
Użytkownik

Witam.Rozrusznik kręci normalnie.

Strefa czasowa: UTC + 1