Agnes125 napisał(a):
Witam.Mam problem.Nie mogę odpalić auta.Poszedłem rano aby pojechać do sklepu i niestety auto nie odpaliło.Do tej pory nie było żadnych niepokojących objawów.Nawet teraz na wyświetlaczu mam napis OK.Jednak zauważyłem że po trzecim zakręceniu rozrusznikiem kilka razy zapala się lampka na wyświetlaczu koloru czerwonego od ciśnienia oleju.Mignie około 3 razy i gaśnie.Stan oleju w silniku jest taki jak przed awarią.Auto mam od marca tego roku.Zrobiłem nim na razie 10tyś km.Przejechane mam 142tyś.Dodam że od co najmniej 6 miesięcy pali mi się napis SERWIS przed każdym uruchomieniem auta.Niebawem miałem wymienić olej i filtry.A może dlatego nie zapala że olej już jest stary i według komputera nie nadaje się do dalszej jazdy,a co za tym idzie komputer nie dopuszcza do uruchomienia silnika?Nie mam pojęcia co to może być.Jeżeli jest ktoś kto pomoże ustalić problem to bardzo dziękuje.Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt.
a jak przekręcach kluczyk to jaka jest reakcja , czy nie przypadkiem jakby zerwał sie pasek czyli ze rozrusznik kreci na pusto ?
sprawdz klapę gaszącą moze sie zabrudzila i zatrzymała w pozycji zamkitej lub oberwał co zdarza sie w tym silniku