Luluch napisał(a):
Wordeck, w obydwu autach jest Ke-jet, nie zauważyłeś żadnych problemów użytkując NG z przepływomierzem od RT? Pytam się bo ja z kolei chcę zrobić odwrotną zamianę z NG do RT .
Simon_pg0, dlaczego przepływomierz miałby nie pasować?
Pozdrawiam.
Na hamowni nie byłem, ale w normalnym, codziennym użytkowaniu różnic nie stwierdziłem. Myślę, że ewentualną mniejszą dawkę z rozdzielacza 2.0 skorygowała elektronika, w drugą stronę powinno być podobnie.
Adi C4 napisał(a):
panowie sprawdzone i niestety ale każda pojemność ma swój przepływomierz, swój rozdzielacz i tu nie zawojujecie mam 2.0 16v kolega 2,3 i już rużne kombinacje alpejskie robiliśmy przez 6 lat i skończyło sie tak że kupiliśmy oryginalnie całe przepławki i rozdzielacze pasujące idealnie z tych pojemności i dopiero zaczęło to chodzić... tak założysz od innego będzie działać ale nie za długo i strzał i koniec... przez 6 lat wymieniłem trochę tego.....
Niby dlaczego i co ma strzelać? Benzyna wtryskiwana tuż przed zawory strzeli?
Przy prawidłowo ustawionym aparacie zapłonowym sama korekcja wyprzedzenia zapłonu na podstawie położenia przepływki nie powinna spowodować tak dużego zwiększenia kąta wyprzedzenia zapłonu, żeby wystarczyło do strzelania, nawet na gazie (tym bardziej, że im przepływka wyżej, tym zapłon późniejszy). Jeżeli strzela, to masz co innego skopane.
Pozdrawiam