zgredek27 napisał(a):
Z tego co sprawdzałem afn zbiera się deczko szybciej albo bardzo podobnie. Więc pewnie masz osiągi na poziomie 110ki. A to znowu szału nie robi
Podejrzewam że w codziennej eksploatacji VTG robi swoje i będzie bardziej elastyczne. Ale to już inna bajka...
Ja jestem zadowolony z wyniku. Przecież to stara 21 letnia 80-tka, ze starym 1z. A takim zabiegiem dałem jej trochę wigoru, przeżywa drugą młodość. Na te czasy 11-12 sek do setki to nie jest żadna rewelacja
Ale motyw jest dobry z tego względu, że przeciętny użytkownik naszych pięknych szos widzi starą 80tke, która jeszcze się jakoś trzyma, widzi 1.9 tdi na klapie i wie, że muł bagienny przed nim się toczy 80-90km/h, mruga światłami i pogania. Ja zaczynam wyprzedzać, poganiacz za mną i wtedy gdy wskazówka obrotomierza wchodzi powyżej 2000obr/min zaczynam mu troszkie odjeżdżać i poganiacz zasadniczo jest lekko zdezorientowany, gdy taki stary kibel mu odjeżdża.
Nie palę i nie piję to w samochód włożę i właśnie gdy jest lepiej niż było to nic tylko się cieszyć
malcik441 napisał(a):
nagraj film 0-200 zobaczymy i zobaczymy jak ta twoja fura lata.
Jeśli o mnie chodzi to nie ma opcji, za szybko już będzie, w podpisie jest filmik od 100-150 na piątym biegu. I wątpię, żebym na tej skrzyni 200 osiągnął, poza tym szkoda silnika, żeby darł mi się na takich obrotach...