.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 23:49:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zakup A6 -> Koszalin,Kołobrzeg , Cieszyn
PostNapisane: 23.lut.2013 23:32:24 
Użytkownik

Panowie , ponownie proszę o wsparcie a mianowicie :

jutro jadę do Koszalina celem obejrzenia, auta, chodzi o te A6:

http://tablica.pl/oferta/audi-a6-c5-s-l ... 2055f;r:;s:

nie przeraża mnie fakt , że ma nalatane prawie 400 tys. , rozmawiałem pół godziny ze sprzedającym , wszystko naprawiane na bieżąco , serwisowane jak trzeba, auto chodzi jak zegarek.Wszystkie czynności serwisowe udokumentowane fakturami .I o tyle fajnie że ma skrzynie manual , turbo w porządku , pompa tak samo .Wg. Sprzedającego jedynym mankamentem jest nie wielka rysa parkingowa na tylnym zderzaku ,prawie nie widoczna . Sprzedający jest fanem Audi. Auto ma w posiadaniu 5 lat, dba o nie jak o własną żonę heh :d

a6 sedan w Kołobrzegu
http://tablica.pl/oferta/zamiana-okazja ... 5f36f;r:;s:

A6 ładnie uposażona , po wymianie rozrządu ... aczkolwiek nie wiem jak to zinterpretować przebieg auta ,....przebieg autka to 206620km > (Wymiana Rozrzadu przy stanie Licznika 265000tys km ) .. czy przebieg to 206620 km i dopiero przy 265000 robimy rozrząd, czy Gość się zakręcił napisał stan wymiany rozrządu prawidłowo co jest zarazem autentycznym przebiegiem samochodu . Auto na skrzyni tiptronic , która elegancko pracuje wg. sprzedającego .Przesłał mi zdjęcia przodu szczeliny zachowane równe tylko przy przednim błotniku na dole , przy tych nadkolach gdzie jest łączenie błotnik-zderzak nie do końca jest to ładnie spasowane.taka lekka kosmetyka. auto w posiadaniu Sprzedającego 3 miesiące .

i A6 z Cieszyna
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-audi- ... 2055f;r:;s:

na temat tego auta nie wiem nic , nie zdążyłem zadzwonić do Sprzedającego , na tyle fajna oferta że ma 4x4 . Auto bardzo podobne do tego z Koszalina, jak by ta a6 miała skrzynię manualną to można by się zakręcić .

I teraz pytanie do Was Panowie , co myślicie na temat tych ofert ?? Ja jestem bardziej skłonny do tej A6 z Koszalina, ewentualnie a6 z Cieszyna z Q ... , o ile by nie miała skrzyni tiptronic, i udokumentowane naprawy.Co do A6 z Koszalina to o tyle fajnie , że ma ją w posiadaniu osoba która nie tyle co tym autem jeździ bo jeździ, ale jeździ z przekonaniem że Audi to słuszna marka i wybór.
Jeżeli ktoś zna te auta , to proszę o informacje .
Jutro dokonuje oględzin A6 z Koszalina , jeżeli jest ktoś na forum z tej okolicy i chce mi pomóc to było by miło. Gdyby posiadał czujnik lakieru , miał możliwość zvagować auto to było by cacy. Rzecz jasna dobry czteropak, tudzież inny napitek stawiam w rewanżu :): Ewentualnie jak macie jakiś godny polecenia niedrogi zakład gdzie mogę te auto sprawdzić , zvagować , sprawdzić lakier to poproszę o informację .
Jak ktoś ma możliwość pomocy doraźnej to proszę o kontakt : Łukasz 669 052 824

p.s. do Moda
przepraszam że założyłem drugi podobny wątek , tamten został zamknięty i nie mogłem na szybkiego opisać sytuacji.

Pozdrawiam Łukasz

Tytuł: Re: Zakup A6 -> Koszalin,Kołobrzeg , Cieszyn
PostNapisane: 24.lut.2013 01:09:39 
Użytkownik

Widz, że lubisz wyrzucać pieniądze w błoto. Chłopie, coś się tak uczepił tych śmietników 2.5tdi? za dużo kasy masz?. Poszukaj 2.8 z gaziorem i będziesz jeździł miliard razy taniej.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

PostNapisane: 24.lut.2013 08:04:17 
Użytkownik

Auto: Audi A6C7 2.0TDI S-Tronic
Kolego Luki147 zarejestrowałeś się na forum w jakimś celu(tak myślę)
Słuchaj co mają Ci mądrzejsi do powiedzenia i nie pchaj się w 2.5TDI tym bardziej przed liftem.
Może będziesz miał szczęście i pojeździsz a może nie - kto wie.
Kolejnym problemem będzie odsprzedaż A6 z tym silnikiem.
Tak jak 2rafał7 napisał, kup 2.8+LPG i będziesz jeździł taniej niż 2.5TDI i głowa też spokojniejsza.

PostNapisane: 24.lut.2013 08:31:36 
Użytkownik

ernieball napisał(a):
Kolego Luki147 zarejestrowałeś się na forum w jakimś celu(tak myślę)
Słuchaj co mają Ci mądrzejsi do powiedzenia i nie pchaj się w 2.5TDI tym bardziej przed liftem.
Może będziesz miał szczęście i pojeździsz a może nie - kto wie.
Kolejnym problemem będzie odsprzedaż A6 z tym silnikiem.
Tak jak 2rafał7 napisał, kup 2.8+LPG i będziesz jeździł taniej niż 2.5TDI i głowa też spokojniejsza.

Jako że już się umówiłem na oględziny, a nie robię z twarzy d.... , jadę obejrzeć . Słyszałem że 2.5 tdi to nie do końca udane konstrukcje . Owszem 2.8 fajna rzecz , a co powiecie na 2.4 w gazie z q ?? bo takie coś też mam upatrzone . Dziękuję za rady , i chyba zgodnie z Waszymi opiniami zakupię benzyzne , prawdopodobnie 2.4 z gazem i z q .

pozdrawiam Łukasz

PostNapisane: 24.lut.2013 09:24:51 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Bierz benzynę i obowiązkowo z quattro. Tak jak koledzy piszą, 2,5tdi to gangrena. Kolesie, jak uda im się sprzedać te audice - upiją się ze szczęścia. Te auta nie trzymają ceny i kto się zna, ten omija je na kilometr. Studnie bez dna.

Miłej lektury: http://www.autokoncern.pl/blogs/baciare ... ybrac.html

PostNapisane: 24.lut.2013 09:55:55 
Użytkownik

Energy napisał(a):
Bierz benzynę i obowiązkowo z quattro. Tak jak koledzy piszą, 2,5tdi to gangrena. Kolesie, jak uda im się sprzedać te audice - upiją się ze szczęścia. Te auta nie trzymają ceny i kto się zna, ten omija je na kilometr. Studnie bez dna.

Miłej lektury: http://www.autokoncern.pl/blogs/baciare ... ybrac.html

YYYYYYyyyyy przed chwilą przeprosiłem tego Pana telefonicznie, że nie zjawię się jednak na oględziny auta z powodu wiadomego. Gość zrozumiał o chodzi. Wybieram benzynę 2.4 litra z q. Jadę właśnie na oględziny a6 2.4 z lpg , i z Q ze skrzynią Tiptronic . Miejmy nadzieje że skrzynie jest ok . Ewentualnie coś utarguje więcej. Dziękuję za ostrzeżenie "wzrokowe- wirtualne" ;)

PostNapisane: 24.lut.2013 10:47:44 
Użytkownik

Popatrz na 2.8, jak radził Rafał. Spalanie na podobnym poziomie do 2.4, mocy i momentu trochę więcej. Ogólnie porównując koszty eksploatacji 2.4 i 2.8 będą na porównywalnym poziomie z przewagą dla 2.8. 2.4 to fajny i mało problematyczny silniczek, ale... patrz wyżej.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 24.lut.2013 12:41:15 
Użytkownik

Jako, że oby dwie jednostki to udane konstrukcje to kupiłbym to co jest w lepszym stanie. Jak wiadomo cięzko u nas zadbane i w miare sprawne C5 kupić, dlatego sugerowałbym wycieczke do DE.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

PostNapisane: 24.lut.2013 12:50:09 
Użytkownik

Ktoś w jakimś innym temacie pokazywał sensownie wyglądające C5 2.8 q z manualem za 15k ;)
Zaczynasz patrzeć w dobra stronę :)

PostNapisane: 26.lut.2013 18:32:55 
Użytkownik

A więc Panowie ..

Po 7 godzinach tułaczki kochanymi liniami PKP (chodź nie powiem, fajne studentki trafiły mi się w przedziale) ze Szczecina do Tomaszowa Mazowieckiego dokonałem zakupu....i tak :
Upolowałem a6 c5 avant 2.4 quattro w pakiecie S-line z 99 roku ze skrzynią Tiptronic , plus trzy miesięczny gaz do tego . Kolor granatowy metalik . W cenie 9750 złociszy.

Stan Auta oceniam na 4+ pomimo pierdół które trzeba zrobić . Stan blacharki można by powiedzieć rewelka , poza zderzakami i maską , Auto bez rys , jeden mały wgniotek na tylnym nadkolu , do wyciągnięcia metodą bezinwazyjną .Pojawiły się standardowe purchle po jednej stronie koło relingu - do zrobienia . Nadkola zdrowe.
Silnik bez, wycieków aczkolwiek to się okaże później.Pracuje równo po wymianie płynów kabli , i świec.Wymieniono rozrząd na blokadach , przepływomierz i pompę wody.Elegancki porządek po maską, żadnej plątaniny , druciarstwa .. , kabelki ładnie poukładane , nie ma się do czego przyczepić . Hamulce brzytwa wstawiono nowe klocki - żadnych drgań na kierownicy. Standardowo wycięte katy , sondy przed katami na szczęście :D stan wydechu ok .Napędy tył bez luzów i wycieków - ogólnie zawieszenie po remoncie, aczkolwiek wybiła się końcówka kierownicza od strony pasażera. Amory ok
Auto ma na stanie :
Komputer pokładowy z pełnym fisem działa ok
Climatronic dwustrefowy chodzi ok
Regulowane położenie kierownicy
Podgrzewane ,elektrycznie regulowane lusterka
GPS - który nie działa , ponoć przyczyną jest oryginalne radio które nie działa, a sygnał ponoć idzie właśnie przez nie- może jakiś bezpiecznik nawalił. Prawda , czy fałsz ?? poprawcie . Do radia jest ori zmieniarka na 6 cd ,plus oryginalny subwoofer .
Elektrycznie regulowane 4 szyby , i szyber dach panoramiczny - do konserwacji - przy ujemnych temp. nie zamykają się końca. Domykanie szyb i szyberdachu z pilota .
Bodajże 4 poduszki powietrzne , jak nie 6 - muszę doczytać
Podgrzewane, elektrycznie regulowane fotele ,z funkcją pompowania oparcia , w fotelu kierowcy nie działa podgrzewanie - do zrobienia .
Standardowo ABS , przydała by się kontrola trakcji , ale nie ma jej .
Ksenony
Tempomat .... pozdrawiam kierownika czarnego Porsche z autostrady tuż 60 km przed Poznaniem , Tiptronic też może :fuckyou2:
Spryskiwacze lamp do zrobienia . Tak samo do zrobienia spryskiwacz tylnej szyby, który standardowo się zapycha .
System Parktronic , nie działa - wyleciał jeden z czujników - do zrobienia
Tapicerka rewelka, poza fotelem kierowcy - właściciel przez nieuwagę nożem rozciął materiał - do zrobienia.
Za przegląd na stacji diagnostycznej , z podpięciem auta pod komputer nie zapłaciłem nic, dosłownie żadnego grosza , Albo to jakiś jego znajomy , nic na to nie wskazywało, albo Panie cuda się dzieją . Szef stacji zapytał tylko , czy ja chcę kupić to auto ... po odpowiedzi że tak , ... , że chce je przetrzepać ... , odparł że nie muszę płacić ... :peace: Na diagnostyce komputerowej zero błędów .
Jeżeli chodzi o maskę i zderzaki .. tył delikatnie wgnieciony .. z przodu maska wgnieciona i zderzak przerysowany - Kierowca nie ustąpił do końca pierwszeństwa i drugie auto dosłownie przetarło przód. Będę się starał kupić nową maskę i zderzaki z całego auta bez lakierowania - ale nie wiem czy to się uda .Skrzynia ładnie wrzuca biegi nie szarpie, po wymianie oleju .Szyby oryginał z jednego roku . Niby jest podgrzewana przednia szyba, ale jakoś nie mogę się tego dopatrzeć. Panowie,czym to się niby objawia ?? Do auta dołączone komplet książek serwisowych w eleganckim srebrnoszarym etui Audi . Ostatni wpis 11/01/2005 przy stanie licznika 93450... hmmmm drapie się w głowę .Teraz auto ma przebieg koło 170 tyś z groszem.

Oc ważne przez rok , przegląd do lipca . Auto kupione od młodego chłopaka , lat 30 ... z zawodu kierowca tira . Sam przyznał że po prostu nie ma czasu aby te auto doprowadzić do ładu , a zwłaszcza po tym kiedy mu się córka urodziła . Tyle co mógł zrobić, to zrobił .., a na resztę czas nie pozwala .
Dziś w drodze do domu od rodziców po drodze mijałem urząd wydziału komunikacji ..., myślę sobie... wstąpię .. popytam co i jak ..... Aczkolwiek myślałem że mnie nie wpuszczą , sprzątaczki już podłogi na mokro ścierały ... nie wiem co to za cuda .. ale auto w 10 min przerejestrowałem. Wyrwało mnie z butów :)
To tyle z mojej przygody zakupu Audi na spontanie .

PostNapisane: 26.lut.2013 18:48:26 
Użytkownik

Auto: było
Aleś się Chłopie rozpisał. :diabel: Gratulujemy zakupu, ode mnie gratulacje za zdrowe podejście do tematu, nie na zasadzie płacę to musi być ideał. Trochę pracy i złotówek, dopieścisz wozidełko i będziesz zadowolony :peace:
Ale żeby nie było za słodko to:
przebieg x2 albo nawet 3
S-line to wynalazek XXI wieku więc jeśli Pan mówił, że masz pakiet stylistyczny S-line to dałeś się nabrać :P

PostNapisane: 26.lut.2013 19:29:00 
Użytkownik

Za te PLNy to fajne autko kupiłeś. Sprawdzileś czy wziął olej na tej trasie? Oby nie, opis fajnego autka. Przyjemności z jazdy :peace:
P.S. Etui książki nie ma znaczenia... Patrz aby była w ori druku i wyglądała na swoje lata, nosila ślady rączek itd. Po za tym większość książek ASO u handlarzy to świeżyzna z chinskich drukarni. Zawsze pozostaje ASO do sprawdzenia, jeśli furacz serwisowany.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 26.lut.2013 20:15:19 
Moderator

Auto: Audi S4
Gratulujemy zakupu... i niech sie dobrze sprawuje... prezentacja auta lub ewentualne pytania... w odpowiednim dziale.

Zamykam

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1