Witam kupiłem dziś A6 C6 2004 4.2 PB (150kkm). Następujące rzeczy są do ogarnięcia:
- Kontrolka emisji (podobno własnie sie zapaliła) - nie wiem czy silnik dobrze działa bo nie jeździłem wcześniej benzyną (podobno pierwsza lambda przed katalizatorem) wydaje mi się że nie chodzi idealnie. Ale nie miałem jeszcze dobrej okazji się przyśłuchać zimnemu itd. Minimalnie trzęsie na P.
- Podczas jazdy pojawiło się też ESP - tutaj nie wiem bo jedna felga (i chyba opona rozmiarowo) jest inna (18 vs 17?) (przebita na orginalnej feldze w bagarzniku)
- Lusterko kierowcy jest pożólkłe - myślę o tym
http://allegro.pl/audi-a6-c6-04-08-szklo-wklad-lusterka-lusterko-lh-i3217807744.html)
- zaparowane kierunkowskazy boczne oraz jedna z tylnych lamp - do wymiany
- jak włączyć tylną wycieraczke?
- Podczas ostrzejszego skrętu w prawo (90 stopni na skrzyzowaniu) jakby troche trząsło i może jakby buczało - znowu ta opona (prawy tył)?
Wymienie obie opony z tylu, zaloze wlasciwa felge i bede obserwowal ESP (znikł po wylaczeniu zaplonu). Jak wroci to serwis.
Kontrolka emisji - gdzie jechac? Boje sie tracic czas i pieniędzy na wymianie niewlasciwych elementow.
Jako nowy klubowicz jaki kabel/soft Państwo polecacie? Chciałbym móc czytać kody i w przyszłości ewentualnie programować akcesoria (jak będę instalował różne drobiazgi). Ten ma chyba wszystko ?
http://allegro.pl/vag-can-hex-obd2-interfejs-szybka-dostawa-i3241532617.htmlAuto ma 150tyś (2004). właściciel odradził wymianę oleju w skrzyni mówiąc że jak wymienię to będę miał problemy (chyba wiem o czym mówił). Skrzynia tiptronik. Czy ludzie naprawde jeżdżą bez wymiany? Nigdy?
Jeśli chodzi o kolorowe MMI z CD (czerwono czarny ekran między zegarami). Jakie upgrady są w ramach rozsądku? Chciałbym zainstalować (nie koniecznie wszystko):
- kamerę parkowania (nie mam tv
)
- lepszą nawigację (nowocześniejszą?)
- audio nie z CD? (HDD, karta pamięci?)
- bluetooth (jest tylko telefon audi w podłokietniku)
- czujniki przód
Chciałbym zainstalować alarm (nie wiem czy już jest czy nie). Gdzie najlepiej?
Jest jeden kluczyk. Słyszałem że aso bierze 600zl. Klonuje się te klucze? Warto?
Dodatkowo chciałbym zdiagnozować auto i upewnić się że jest bezpieczne i bezawaryne na dłuższe trasy.
Dziękuję i pozdrawiam.