Witam.
Jestem tutaj zupełnie nowy, więc po pierwsze chciałbym się przywitać
Przymierzam się do kupna Audi A4, wpadła mi w oko ta oferta:
http://otomoto.pl/audi-a4-s-laine-skora ... 71071.htmlPomijając literówki i pisownię sprzedającego
chciałbym się was zapytać co sądzicie o tym samochodzie? Ogólnie jako o konfiguracji (2.0 TDI + Multitronic z 2005) jak i o tym konkretnym modelu.
Prosiłbym też o porady na co szczególnie zwracać uwagę podczas bardziej dokładnych oględzin, po czym stwierdzić, że to faktycznie S-Line?
Szczegóły:
Audi A4 B7
Rok prod: 2005
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Skrzynia: Multitronik, "7 stopniowa"
Kraj pochodzenia: Włochy.
Przebieg: 130 tys. km
Wersja wyposażenia rzekomo S-Line.
Mam dosyć blisko, bo auto stoi w Żorach, a ja mieszkam w Czerwionce-Leszczynach. Byłem raz zobaczyć to autko, jednak miałem specjalnie dużo czasu wtedy.
Co do kraju pochodzenia, to faktycznie w bagażniku leżą jeszcze włoskie blachy, jednak nie widziałem żadnego dokumentu stwierdzającego że to blachy z tego samochodu. Jednak wynikało to z braku mojego czasu, a nie z niechęci sprzedającego do pokazania. Sprzedający zapewnia też, że można bez problemu podjechać na stację diagnostyczną z samochodem.
Może opisze to co zaobserwowałem i co jest, moim zdaniem, warte uwagi:
Silnik działa normalnie, równo. Auto ruszało płynnie, bez żadnych szarpnięć.
Jednak jedyne co mnie lekko zaniepokoiło to sterylna wręcz czystość w komorze silnika. Niemniej silnik pracował kilka minut przy mnie i nie doszukałem się najmniejszego śladu jakiegokolwiek zabrudzenia.
Koło zapasowe aluminiowe, takie jak reszta 4 kółek w samochodzie
.
Będę wdzięczny za wszelkie rzetelne opinie, oraz porady na co zwracać uwagę przy oglądaniu i zakupie, jak i same opinie o tym sprzedającym (autokomis Sprinter 2, ul. Kościuszki 75A, Żory)
Pozdrawiam,
Dahsheg