.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 21:28:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 10:17:23 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
Kordek napisał(a):
Ivo napisał(a):
sorki... przecież on na dachu zaparkował ;)
a co do stwierdzenia "dobrze mu" to jesteś bardzo życzliwy :/ weź pod uwage ze koles przysnął i w cos udezyl, nie wiesz czy to nie byl np. autobus z dziećmi :/
pozdro

To niech taki koleś myśli co robi a nie tylko udaje :(: Od cholery jest wypadków powodowanych przez debili. Dla takich ludzi życzliwy nie jestem i nie będę bo już kiedyś we mnie rąbnął :) Tak się sukinsyn rozgadał z koleżanką, że mi w kufer wiechał....na szczęście nic się nie stało bo to było delikatne popchnięcie. Innym razem taki śpioch zniszczył samochód mojemu wujkowi.

Dlatego z całą odpowiedzialnością mówię, że dobrze mu. Może dzięki temu zacznie myśleć.

Wiesz... po tym jak wymuszono mi parokrotnie zaopatrzyłem sie wpiekną milicyjną pałkę :582: bo stwierdziłem ze moze ona czegos nauczy... nikomy źle nie zycze, ten koles z filmu jak przezyl to bedzie mial nauczke, nie żal mi go, może (o ile film nie jest farsą) połamania i skasowany wózek go czegos nauczy ;)...
wracając do pałki miałem okazje juz raz jej prawie użyc :P koles ze starego polo mi wymysil na skrzyzowaniu, było już ciemno... hamowanie awaryjne... zatrzymalem sie, koles nawet nie mrugnol awaryjnymi wiec na pełnej kur.... wie wyprzedziłem to scierwo, i na swietłach blondyna w rękę i bije do niego :)... koles otwarł drzwi i zacząl przepraszac :P heh pozniej zauważyłem ze koles mial na pokladzie jeszcze 3 kumpli w wieku ok 20 lat :):

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 10:23:30 
Klubowicz

[OT]
Ivo napisał(a):
(...) pozniej zauważyłem ze koles mial na pokladzie jeszcze 3 kumpli w wieku ok 20 lat :):

He he, to jest akurat podejście psychologiczne. O ile goście nie są z maffi i nie są półgłówkami, to nie wysiądą, bo będą myśleć, że to TY jesteś (atakując w pojedynkę 4 drabów) z mafii albo półgłówkiem :)

A tamten kolo pewnie miał tył do naprawy i chciał Cię złapać za OC.
[/OT]

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 12:04:30 
Klubowicz

-> http://grafit.mech.pw.edu.pl/~lebkom/ <-

Tu jest kilka filmów reklamowych z zachodu, jest np. cos o piciu, pasach itd......... może u nas powinno byc coś takiego....

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 14:15:21 
Użytkownik

Iceman napisał(a):
wedle mnie to pasy powinny byc kwestia gustu i własnej woli jak ktos chce to niech zapnie a jak nie to jego sprawa. Sądze że przy mniejszej predkości sie przydaja a przy wiekszej wolałbym pozbawic sie przedniej szyby i przy odrobinie szczescia troche sie poturbowac na polu lub w jakis krzakach przy drodze. mojego znajomego np pasy przy bardzo dużej predkości przecieły a jego kumpel zreszta drugi znajomy żyje bo sie nie zapioł i wyleciał w pole pszenicy.

przecięły?

co to było?

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 14:55:20 
Użytkownik

maciu napisał(a):
Iceman napisał(a):
wedle mnie to pasy powinny byc kwestia gustu i własnej woli jak ktos chce to niech zapnie a jak nie to jego sprawa. Sądze że przy mniejszej predkości sie przydaja a przy wiekszej wolałbym pozbawic sie przedniej szyby i przy odrobinie szczescia troche sie poturbowac na polu lub w jakis krzakach przy drodze. mojego znajomego np pasy przy bardzo dużej predkości przecieły a jego kumpel zreszta drugi znajomy żyje bo sie nie zapioł i wyleciał w pole pszenicy.

przecięły?

co to było?

Jezu to oni musieli rąbnąć przy 200 km/h albo i lepiej :(

No ale z drugiej strony jak masz stosunkowo niegroźny wypadek np zabraknie Ci miejsca podczas hamowania i komuś wiedziesz w bagażnik to chyba takie pasy uchronią ciebie od spotkania z przednią szybą :): Chociaż najbezpieczniejszy to byłby taki BRDM-2 albo Ryś, czyli zmodernizowany Skot :D :P :diabel: :): :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 12:33:07 
Klubowicz

tutaj też coś o pasach przemawia do wyobraźni (drastyczne) klik na szare tło

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 12:43:27 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Krzysiek123 napisał(a):
-> http://grafit.mech.pw.edu.pl/~lebkom/ <-

Tu jest kilka filmów reklamowych z zachodu, jest np. cos o piciu, pasach itd......... może u nas powinno byc coś takiego....

Ta widzialem kiedys te filmiki :)
Troche szokujace sa, biorac pod uwage ze sa to reklamy telewizyjne :D

Jak naprawie kompa to wstawie pewien filmik pokazujacy dlaczego pasy ratuja zycie :)
Moze ktos wie jaki filmik mam na mysl i:D, VW Golf Cabrio wpada na drzewo i kierowca idzie do nieba a pasazer nie, wbrew opisowi bardzo smieszny filmik :D

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 13:54:52 
Użytkownik

Żyję, bo Bóg czuwał, wystrzeliła poducha i miałem zapięte pasy. Klata bolała mnie przez tydzień po ich zacisnięciu się, krąg w szyi lekko mi się zsunął od poduchy, ale co z tego :) ciągle żyję.

ZAPRASZAM:
http://petrus.fotogalerie.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 14:03:41 
Klubowicz

Jak już ktoś wcześniej zauważył to jest loteria, a ja pasów w mieście nie zapinam tylko w trasach bo większa szybkość. Stwierdziłem że obowiązek pasow to uszczęśliwianie na siłę obywateli WOLNEGO kraju, w sumie trochę tak jakby wprowadzić obowiazek nosszenia czapki w okresie od listopada do marca żeby się obywatele nie przeziębiali... Podobało by sie to wam?? mnie nie...

A z resztą nie zapinając pasów nie zwiększam zagrożenia dla INNYCH użytkowników dróg tylko dla SIEBIE a to jest moja sprawa.

Sorry koledzy ale temat zapinania pasów strasznie mnie wk....wia.

Pozdr

Ford Capri MK III 2,9 V6
Plymouth Voyager 3.0 V6
Kawasaki ZXR 750
Toyota Corolla E9 "klekot"

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 14:12:53 
Klubowicz

qubi 2.2T napisał(a):
(...) A z resztą nie zapinając pasów nie zwiększam zagrożenia dla INNYCH użytkowników dróg tylko dla SIEBIE a to jest moja sprawa. (...)

Skoro tak sprawę stawiasz, to odpowiem jeszcze brutalniej: jak jesteś zapięty w pasy, to w przypadku zdarzenia drogowego siedzisz +- na jednym miejscu. Jak jesteś niezapięty, możesz działać jak pocisk, komuś sobą robiąc krzywdę. Tak jak to przedstawiono na jednym z filmów z któregoś tam powyższego linka. Wyobraź sobie, że ten koleś, co wyleciał przez przednią szybę trafia np Twoją dziewczynę/żonę/syna z prędkością np 60km/h. Jeśli nawet stały za barierką, mogą nie mieć szczęścia.

I co Ty na to?

Wiem, głupie to, ale i takie zdarzenie trzeba wziąć pod uwagę.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 14:15:42 
Użytkownik

z tego powodu własnie chce aby zapinały się u mnie osoby z tyłu...

co z tego że ja będę zapięty jak ten z tyłu skosi mnie z fotelem?

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 14:51:29 
Użytkownik

qubi 2.2T napisał(a):
A z resztą nie zapinając pasów nie zwiększam zagrożenia dla INNYCH użytkowników dróg tylko dla SIEBIE a to jest moja sprawa.

Pozdr
Zagrozeniem jestes faktycznie tylko dla siebie, ale twoje obrazenia ktore wynikly z braku zapietych pasow a leczone rowniez z moich pieniedzy to juz nie tylko Twoja sprawa przyjacielu...

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:08:22 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
Buba napisał(a):
pic na wode fotomontarz
koles nie dachuje ale leci na tylnie fotele
...

Co do tego, to nie mogę się z Tobą zgodzić. Kilka lat temu "dostałem" od szybko nadjeżdzającego Kangoo w przedni lewy bok. Uderzone z dużą siłą Punto odwróciło się i tyłem raz jeszcze spotkało się z Kangoo (samochód uderzył go tyłem). Kangoo poszybował do rowu, ja zostałem na skrzyżowaniu. Samochód do kasacji.
Gdy się ocknąłem żona, która siedziała obok mnie na przednim siedzeniu znalazła się na tylnym siedzeniu (nie miała zapiętych pasów). Samochód nie dachował, a jednak "wystrzeliło" ja do tyłu.

Ostatnio edytowano 27.lip.2005 15:09:21 przez Rapido, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:09:06 
Klubowicz

Co do lotów o dużym zasięgu to jestem ciekaw z jakimi zatem predkościami koledzy jeżdżą po mieście, bo na ileśtam wypadków dziennie bardzo rzadko słychać żeby ktoś poszybował tak daleko... A rozejrzyjcie się dookoła, wydaje mi się że ok 20% kierowców jeździ bez pasów w mieście zatem co piąty wypadek powinien mieć taki finał, a jakoś nie ma...

A co do leczenia obrażeń to rzadko się kogoś leczy w polskich szpitalach gdzie nie ma pieniędzy (płacę prawie 800 PLN za m-c i ciekawe na co to idzie???) na leki i wolnych łóżek. Częściej słychać że kogoś nie przyjęli do szpitala niż żeby wypadł z auta przy wypadku.

A co do "moich" pieniędzy to słyszę że idą na wcześniejsze emerytury dla górników... w sumie spoko tylko dlaczego nie dla lekarzy, albo marynarzy, a może elektryków???? Tez nie mają lekkiej pracy...

Wiem, zbaczam trochę od tematu, wybaczcie

Pozdr

Ford Capri MK III 2,9 V6
Plymouth Voyager 3.0 V6
Kawasaki ZXR 750

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:10:57 
Klubowicz

qubi 2.2T napisał(a):

Pozdr

hipotetyczne zdarzenie (potrzebna wyobraźnia i dwie szare komórki)
ja jade 60 km/h ty jedziesz 60 km/h mamy czołowke ja przezyłem moja zona nie bo ty wyj... przez szybe i miałes bliskie spotkania V stopnia z moją lubą tzn swoim głupim cielskiem rozpiepszyłes jej kregi szyjne a moze nawet urwałes głowe i to cytuje "strasznie mnie wk....wia"
z moich obserwacji i tak wynika ze jest fifty-fifty połowa ma zapiete pasy a druga nie i nic na to sie nie poradzi bo ; wypadki to mają inni a nie ja ;)
niektórym życze wysokich lotów

Obrazek

Ostatnio edytowano 27.lip.2005 15:16:06 przez quark777, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:12:35 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
qubi 2.2T napisał(a):
A co do "moich" pieniędzy to słyszę że idą na wcześniejsze emerytury dla górników... w sumie spoko tylko dlaczego nie dla lekarzy, albo marynarzy, a może elektryków???? Tez nie mają lekkiej pracy...

Wierz politykom i medom, które chcą skłócić społeczeństwo, a daleko będziesz od prawdy :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:27:38 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
qubi 2.2T napisał(a):

Wiem, zbaczam trochę od tematu, wybaczcie

Pozdr

byłeś kiedys na kopalni? ale nie w biurze tylko 800 metrów pod ziemią?! upał jak w Iraku :/ nie am czym oddychać :/ wiec sie nie dziw ze walczą o swoje ! Nie bądx taki ironiczny w stosunku do górników :P bo zaczne byc taki do Twojego "metra" :P

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:35:56 
Użytkownik

qubi 2.2T napisał(a):
A co do leczenia obrażeń to rzadko się kogoś leczy w polskich szpitalach gdzie nie ma pieniędzy (płacę prawie 800 PLN za m-c i ciekawe na co to idzie???) na leki i wolnych łóżek. Częściej słychać że kogoś nie przyjęli do szpitala niż żeby wypadł z auta przy wypadku.

Kolego, co Ty bredzisz... :?: Kiedy ostatni raz byłes na ortopedii w szpitalu?
Tak sie składa ze mam styczność z tematem na codzien i prawda jest taka, ze 70% pacjentow to ofiary wypadkow drogowych. Nie wiem jaki % z nich lezy tam bo nie mieli zapeitych pasow i wymagaja teraz skomplikowanego leczenia, ale wiem jak dluga jest kolejka, w ktorej trzeba czekac zeby Cie przyjeto np na operacje kregoslupa dlatego, ze nie ma wolnych łóżek :!!: :>

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:38:56 
Klubowicz

Nie bylem w kopalni i raczej nie będę... A ty drogi kolego podłączałeś kiedyś kabel w czynnej rozdzielni średniego napięcia której nie można wyłączyć bo zasila inne budynki szpitala?? Wiesz ile ma się siwych włosów w kilka sekund?? Nie muszę ci chyba tłumaczyć o co chodzi??

Co do hipotetycznej czołówki przy 60km/h to oczywiście masz rację, tylko o ilu takich wypadkach słyszałeś?? A 50% kierowców bez pasów... Powinno być ich co najmniej kilka dziennie a jakoś o tym nie słychać...

Ford Capri MK III 2,9 V6
Plymouth Voyager 3.0 V6
Kawasaki ZXR 750

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 15:46:37 
Klubowicz

martab99 napisał(a):
qubi 2.2T napisał(a):

Kolego, co Ty bredzisz... :?: Kiedy ostatni raz byłes na ortopedii w szpitalu?
Tak sie składa ze mam styczność z tematem na codzien i prawda jest taka, ze 70% pacjentow to ofiary wypadkow drogowych. Nie wiem jaki % z nich lezy tam bo nie mieli zapeitych pasow i wymagaja teraz skomplikowanego leczenia, ale wiem jak dluga jest kolejka, w ktorej trzeba czekac zeby Cie przyjeto np na operacje kregoslupa dlatego, ze nie ma wolnych łóżek :!!: :>

Mój śp. teść przez 40 lat płacił składki, spędził w szpitalu 2 ostatnie dni życia, babcia podobnie, 5 dni w szpitalu i znam jeszcze wiele takich osób, wszyscy płacą lub płacili... i co z tymi pieniędzmi??

Ja też płacę... Ostatnio poszedłem do państwowego stomatologa z bolącym zębem, ale recepcjonistka powiedziała mi że muszę czekać kilka godzin, więc poszedlem wydać 200 PLN prywatnie od ręki... Po co mam płacić?? Ostatnio startowałem do przetargu na remont pomieszczeń biurowych pewnej państwowej placówki medycznej... klimatyzacja, kontrola dostępu, wysokiej jakości oświetlenie... W POMIESZCZENIACH BIUROWYCH!!! I na to idą nasze składki...

Ford Capri MK III 2,9 V6
Plymouth Voyager 3.0 V6
Kawasaki ZXR 750

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1