.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 10:45:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 1.9 poszukiwana
PostNapisane: 12.gru.2013 00:40:49 
Użytkownik

Od dłuższego czasu szukam A4 1.9 diesel
w oczy rzuciła mi się ta oferta:
http://allegro.pl/audi-a4-b6-2004-166-t ... 88904.html
dzwoniłem i wypytałem o auto i wszystko wygląda dobrze. Z ASO wiem że wszystko się potwierdziło, widział może ktoś to auto bo mam do niego sporo kilometrów i nie chce na darmo jechać.

Tytuł: Re: A4 1.9 poszukiwana
PostNapisane: 12.gru.2013 07:23:08 
Użytkownik

Nie od handlarza? Jeszcze jakiś ściemniacz wszędzie VIN zakrywa, a może Ty jesteś właścicielem?

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 12.gru.2013 08:33:31 
hmm... już to auto tu było (na A6 forum też) nie mogę tylko już nic znaleźć dziwne. Dla kuzyna ktoś szukał czy jakoś tak. Pamiętam te okropne felgi.

PostNapisane: 12.gru.2013 09:31:26 
Użytkownik

adiaudi napisał(a):
Nie od handlarza? Jeszcze jakiś ściemniacz wszędzie VIN zakrywa, a może Ty jesteś właścicielem?

Ja tam nie wiem kim on jest i w sumie co mnie to obchodzi. Mnie interesuje auto nie to czym się zajmuje. A z Vinem to chyba wiadomo jak jest a skoro podał mi przez telefon to nie ma nic do ukrycia (chyba nie dla wszystkich). A o co chodzi Ci z ostatnim pytaniem ?

PostNapisane: 12.gru.2013 09:58:48 
Użytkownik

Auto: c3,c4,c5,c5
gość sprzedając samochód na pierwszym miejscu podaje że nie jest handlarzem więc niektórzy odnoszą się do tego stwierdzenia. W sumie oczekujesz oceny samochodu na forum , ale mamy tu do dyspozycji zdjęcia i opis i z tego próbujemy wyciągnać jakieś wnioski
Mi osobiście nie pasuje jak gość w wyposażeniu wymienia podłokietniki i koło zapasowe i automatycznie rzutuje to na wiarygodność pozostałych informacji Oprócz tego strona jest zrobiona w miare profesjonalnie i sprzedający przewidział wszystkie możliwe podpowiedzi zachęcające do kupienia a tak raczej nie sprzedaje się samochodu sprowadzonego okazjonalnie

PostNapisane: 12.gru.2013 10:17:20 
Użytkownik

adiaudi napisał(a):

Jestem właścicielem auta i zapewniam Cie że jest to jedyne auto jakie sprzedaje. Zakrywam bo po co wszyscy mają widzieć jego vin. Ludzie są różni ...

PostNapisane: 12.gru.2013 10:22:57 
Użytkownik

Averoes napisał(a):
gość sprzedając samochód na pierwszym miejscu podaje że nie jest handlarzem więc niektórzy odnoszą się do tego stwierdzenia. W sumie oczekujesz oceny samochodu na forum , ale mamy tu do dyspozycji zdjęcia i opis i z tego próbujemy wyciągnać jakieś wnioski
Mi osobiście nie pasuje jak gość w wyposażeniu wymienia podłokietniki i koło zapasowe i automatycznie rzutuje to na wiarygodność pozostałych informacji Oprócz tego strona jest zrobiona w miare profesjonalnie i sprzedający przewidział wszystkie możliwe podpowiedzi zachęcające do kupienia a tak raczej nie sprzedaje się samochodu sprowadzonego okazjonalnie

Jakbyś się choć trochę znał na A4 to byś wiedział że podłokietnik przedni nie jest standardowym wyposażeniem a nie wyobrażam sobie bez niego jeździć. A koło zapasowe - wierz że ludzie nie o takie rzeczy pytają :D
Zrobiona profesjonalnie bo jak teraz inaczej sprzedać samochód ? Jakbym wstawił białe ogłoszenie to nikt by nawet nie zajrzał mimo tego że narazie dostałem z 3 telefony i nikt nie oglądał auta.
Dobrze że kolega dał mi znać że jakieś zamieszanie odnośnie tego samochodu pojawiło się. Opis też wyczerpujący bo ja nie chcę żeby ktoś do mnie jechał 300 km i żeby okazało się że auto nie sprosta jego wymaganiom. Ma wszystko czarno na białym ja wydaje tylko kluczki podpisujemy umowę i sprawa załatwiona. Chyba że ktoś chce sprawdzać to nie ma problemu.

PostNapisane: 12.gru.2013 10:39:24 
Użytkownik

Auto: c3,c4,c5,c5
Dominik ja nie twierdze że jesteś handlarzem , napisałem jak to wszystko wyglada i jakie sprawia wrażenie, wiem że są różne interpretacje tak samo jak różne intencje To forum działa troche na zasadzie "advokat diaboli" , Ty jako sprzedający wypisałeś same plusy my szukamy minusów nawet jeżeli jest to szukanie dziury w całym Fakt dyskusja troche odbiegła od meritum sprawy czyli stanu technicznego samochodu ale tak czasami bywa :)
Druga sprawa dla kupującego,jeżeli chcesz wywalić ponad 20tysiaków w samochód to warto zainwestowac te 200-300 i przejechac się np w weekend i obejrzeć samochód bo jak się na razie okazuje nikt w realu nie oglądał tego samochodu

PostNapisane: 12.gru.2013 10:54:02 
Użytkownik

Chodziło mi trochę o postrzeganie stereotypu, bo jak ktoś pisze że nie jest to musi być handlarzem :) przez 99% nieuczciwych sprzedających samochody straciliśmy do nich zaufanie. Sam tak miałem ale trzeba też patrzeć obiektywnie i z pewną nutą zaufania do ludzi. Wiem że na forum raczej się nie wychwala a raczej szuka przyczyny dla której auto może być podejrzane. Bo ciężko wychwalać coś czego nigdy się nie widziało :)
Do navi2007 ja zapraszam na oględziny samochodu bo zdjęcia nie oddają faktycznego stanu auta. Auto wiadome nie jest nowe ale zapewniam że na tle innych A4 wypada bardzo bardzo dobrze.

PostNapisane: 12.gru.2013 11:59:50 
Moderator

Auto: Audi S4
Silnik BKE. Rzadko spotykany w B6. Mnie się podoba to auto... zrobić diagnostykę przed zakupem i ... heja...

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 12.gru.2013 12:17:48 
Użytkownik

przemik napisał(a):
Silnik BKE. Rzadko spotykany w B6. Mnie się podoba to auto... zrobić diagnostykę przed zakupem i ... heja...

Dzięki za opinię. Masz racje BKE był wkładany do B6 zaledwie w kilku ostatnich miesiącach produkcji później był on montowany w B7 jako jedyny silnik 1.9 w nowszym modelu. Kolega ma w takiej B6 też 2004 z BKE prawie 500 tys i auto śmiga bardzo dobrze. Dynamika też jest zadowalająca, moim zdaniem nie ma wielkiej różnicy między AWX 131 koni. Mam porównanie bo sam miałem AWX przez 5 lat.

PostNapisane: 12.gru.2013 12:19:28 
Użytkownik

Coraz bardziej przekonuje się do tego auta. Rozważam wyjazd aby je zobaczyć...

PostNapisane: 12.gru.2013 12:27:31 
Moderator

Auto: Audi S4
A4_Dominik_WAW napisał(a):
...później był on montowany w B7 jako jedyny silnik 1.9 w nowszym modelu...

W B7 oprócz BKE był tez BRB... jako 1.9 ;)

Do autora wątku... jest duża szansa, ze przebieg jest zapisany w sterowniku auta... wiec będzie go można skonfrontować z tym co jest w historii i na zegarach.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 12.gru.2013 13:04:22 
Użytkownik

Auto: Renata
jak ktoś chce poznać wady i zalety auta to jedzie i je ogląda, a nie pitu pitu na forum ... :):

PostNapisane: 12.gru.2013 13:41:32 
Użytkownik

Auto: b5fl AVB,c5 AKN
Dla mnie jedyną wadą widniejącą na zdjęciach jest to, że jest to super wersja - bieda edyszon, czyli golas :peace:

PostNapisane: 12.gru.2013 15:08:22 
Użytkownik

majkel1615 napisał(a):
Dla mnie jedyną wadą widniejącą na zdjęciach jest to, że jest to super wersja - bieda edyszon, czyli golas :peace:

Jako że ja sprzedaje to audi nie będę go wychwalał itp. auta jeszcze nikt nie oglądał na żywo. Sam swoje kupiłem z przebiegiem 146 tys i przejechałem nim 50 tys bez większych wymian mechanicznych - wiem co oznacza stosunkowo niewielki przebieg w tych samochodach. A kupiłem z mniejszym wyposażeniem natomiast sprzedałem w sumie auto tylko nie miało tylko skórzanych foteli. W tym aucie nie będę nic zmieniał żeby ktoś mi czegoś nie zarzucił chyba że na życzenie.
Dużo już było takiej dyskusji na A4 i nie będę tutaj znowu poruszał tego tematu. Jak ktoś potrzebuje full wypasu to jest kilka ofert w niemczech:
http://www.mobile.de/pl/marka/audi/mode ... 10917.html
tam dobry samochód z niskim przebiegiem który nie spotkał się z pociągiem jest o jakieś 35% droższy niż te rzekomo perełki polskiego allegro. A ja myślę że nie każdy lubi mieć ukryte 300 tys a na liczniku 190 tak samo nikt mi nie powie że auto które ma 300 tys będzie tak samo dobre jak ten co ma 100 mimo tego że był serwisowany itp. temat rzeka ...

PostNapisane: 12.gru.2013 17:08:35 
Użytkownik

Auto: A8 na cztery łapy
Obecnie ciężko jest sprzedać auto,w zasadzie wina wymagań kupujących za ułamek kwoty nowego szukają nowego(paradoks),ale do rzeczy latam za miedze od 95roku auta z niskimi przebiegami najczęściej sprzedają sie tam na miejscu ,może kolega nie dopowiedział wszystkiego bo nie musi,ale podejrzewam usterke mechaniczną podczas zakupu.

PostNapisane: 13.gru.2013 00:39:07 
Użytkownik

Nie będę się rozwijał na ten temat ale w rodzinie mam rodowitego Niemca i to on znalazł mi ten samochód więc jak jeździsz po auta od 95 roku wiesz że Niemiec-Niemca nie oszuka i inaczej się dogada.

PostNapisane: 13.gru.2013 10:40:38 
Użytkownik

Auto: A8 na cztery łapy
Na małysza jest duży popyt także powinieneś szybko sprzedać, problemem jest tu tylko brak zaufania w naszym kraju.

PostNapisane: 18.gru.2013 23:40:47 
Użytkownik

No właśnie się o tym przekonuje, że problemem jest brak zaufania. Auta jeszcze nikt nie oglądał nawet. Ale widzę że ludziom szukającym A4 w większości nie przeszkadza przebieg 300 tys. jak na liczniku mają 190 po prostu ma być A4 B6 do 20 tys PLN i tyle aby sąsiad widział a co się w niej zepsuje i ile trzeba będzie dołożyć tym już się nie chwali bo to tajemnica :) Każdy wychodzi z założenia że teraz jest wszystko kręcone itp. a nie zawsze tak jest - chociaż szkoda że ten rynek jest już tak zepsuty :/

Strefa czasowa: UTC + 1