.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 11:25:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 B6 nierówna praca silnika na wolnych obrotach
PostNapisane: 12.gru.2013 20:03:36 
Użytkownik

Witam serdecznie,

Przepraszam za nowo rozpoczęty temat, być może jest ponownie utworzony na tym forum za co z góry przepraszam. Ale nie daje mi spokoju mój problem w audi A4 b6, znajomy mechanik posprawdzał mi wszystko lecz mówi że nadal nie wie co jest do końca. Powiedział mi bym zgłosił się po nowym roku do niego bo ma teraz nawał pracy, a jak znajdzie wolną chwilę zajmie się dogłębnie moim przypadkiem. Że jestem dość niecierpliwym postanowiłem napisać tu i teraz, bo nie daje mi spokoju ten problem nie mogę sapać :D

Mianowicie wszystko w audi pięknie łanie chodzi dynamika genialna nowe koło dwumasowe plus sprzęgło w komplecie, założona turbina po regeneracji wyczyszczony kolektor ssący w miarę możliwości zawór EGR nowa poduszka pod skrzynią. Bo dawna była wybita i w czasie gdy ostrzej biegiem przyhamowałem uderzała skrzynia, więc wymieniłem też i poduszkę. Wszystko pięknie ładnie działa, ale mam jeden malutki mankament silnik delikatnie ale odczuwalnie nie równo pracuje, tak jak by raz na czas szarpnął delikatnie czuć to delikatnie w fotelach na niskich obrotach na ciepłym i chyba tez zimnym śliniku.

Nie wiem co mogło by być przyczyną, może uda się ta sprawę wyjaśnić jeszcze przed nowym rokiem. Proszę o pomoc w tej sprawie, będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam Kamil

Tytuł: Re: Audi A4 B6 nierówna praca silnika na wolnych obrotach
PostNapisane: 13.gru.2013 09:19:40 
Użytkownik

Auto: Renata
audkam napisał(a):
Witam serdecznie,

Przepraszam za nowo rozpoczęty temat, być może jest ponownie utworzony na tym forum za co z góry przepraszam. Ale nie daje mi spokoju mój problem w audi A4 b6, znajomy mechanik posprawdzał mi wszystko lecz mówi że nadal nie wie co jest do końca. Powiedział mi bym zgłosił się po nowym roku do niego bo ma teraz nawał pracy, a jak znajdzie wolną chwilę zajmie się dogłębnie moim przypadkiem. Że jestem dość niecierpliwym postanowiłem napisać tu i teraz, bo nie daje mi spokoju ten problem nie mogę sapać :D

Mianowicie wszystko w audi pięknie łanie chodzi dynamika genialna nowe koło dwumasowe plus sprzęgło w komplecie, założona turbina po regeneracji wyczyszczony kolektor ssący w miarę możliwości zawór EGR nowa poduszka pod skrzynią. Bo dawna była wybita i w czasie gdy ostrzej biegiem przyhamowałem uderzała skrzynia, więc wymieniłem też i poduszkę. Wszystko pięknie ładnie działa, ale mam jeden malutki mankament silnik delikatnie ale odczuwalnie nie równo pracuje, tak jak by raz na czas szarpnął delikatnie czuć to delikatnie w fotelach na niskich obrotach na ciepłym i chyba tez zimnym śliniku.

Nie wiem co mogło by być przyczyną, może uda się ta sprawę wyjaśnić jeszcze przed nowym rokiem. Proszę o pomoc w tej sprawie, będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam Kamil

to jeszcze laskawie napisz jaki to silnik ...

PostNapisane: 13.gru.2013 09:32:39 
Użytkownik

Sory za moją bezmyślność. Jest to silnik 1.9 130 AWX

PostNapisane: 13.gru.2013 11:33:52 
Moderator

Auto: Audi S4
Logi statyczne rozjaśnily by nieco sprawe.
Samochód ile ma realnie przebiegu wiesz ?

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 13.gru.2013 20:37:16 
Użytkownik

Myślę że logi były sprawdzane, powiedział mi znajomy że musi sprawdzić ciśnienie na cylindrach. Ma przejechane 228 tys ale na rocznik 2001 pewnie więcej

Strefa czasowa: UTC + 1