Witam, Z góry dodam że przeszukałem już forum i odpowiedzi jako tako nie uzyskałem. Ostatni mój temat został usunięty ale swój błąd w tytule już poprawiłem. Otóż mój pacjent to A4 B5 1999 1.9TDI AFN AVANT (bez QUATTRO). Gdy jadę prosto lub skręcam w prawo jest OK. Problem pojawia się gdy podczas jazdy skręcę kierownicę, chociażby minimalnie o 1stopień w lewo. Pojawia się wtedy takie buczenie, ewidentnie z przodu, wg mnie z lewej strony. Pojawiają się wtedy też minimalne drgania na podłodze (bynajmniej ja kierowca je czuje). Jeżdzę z tym już jakiś czas i wciąż nie mogę zlokalizować tego buczenia, w międzyczasie wymieniłem: *Hamulce komplet przód + tył (oprócz tarcz przednich ponieważ były w dobrej kondycji) *Przegub lewy zewnętrzny bo poszła guma i zaczął strzelać *Płyn do wspomagania (zielony korek wiadomo) *Dolałem nawet dla pewności oleju do skrzyni (odpowiedniego wg specyfikacji producenta) *Opony nowe + felgi i wciąż ten sam problem. Niby wydaje się że to prawe łożysko ale zarówno ono, jak i lewe nie mają najmniejszego luzu i nie hałasują gdy zakręci się kołem na lewarku. Po za tym przy skręcaniu w lewo powinno odzywać się prawe łożysko a dzwięk dochodzi bardziej z lewej strony. Zawieszenie, wahacze sztywne, nic po za tym nie stuka, nie puka.. Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam i życzę wesołych świąt! Kamil
|