Sam miałem podobny problem więc szukałem auta blisko 6 miesięcy. Zresztą prosiłem tu na forum o komentarze do kilku. Sprawa z zakupem to ciężka sprawa. Określ sobie co ma mieć twoja nowa bryka a później próbuj dopasować sobie do tego oferty. Rozrzut cenowy jest dość spory i nie zawsze to co droższe znaczy lepsze. Swoją drogą za cenę 30-35tyś znajdziesz auta bardzo dobrze wyposażone i jak i wersje standard jak to nazywam
Co strasznie drażni to bajerowanie sprzedających i bardzo często poprawiane zdjęcia przed wstawianiem na otomoto lub allegro. Jak się później ogląda na żywo to czasami wygląda jak by się widziało zupełnie inne auto. Dodatkowo jak się zacznie człowiek dopytywać o szczegóły i ewentualnie dodatkowe zdjęcia zaczynają wychodzić na jaw kolejne ewentualne problemy które trzeba będzie usunąć aby auto było w 100% ok. Szczególnie info o wycieczce do ASO przypomina sprzedawcom że coś trzeba jednak powiedzieć czego nie widać.
Mi się udało kupić przypadkiem auto po które jechałem ponad 200 km a co gorsze w drodze po auto obiłem sobie moją jeszcze obecną A4 B5 (chyba się broniła przed zmianą
)
Kupiłem sobie A4 B7 1.9tdi z 2006r z przebiegiem na 99% oryginalnym 228tyś Auto sprawdzałem w serwisie Bosh łącznie z całą ścieżką diagnostyczną, kontrolą komputerową parametrów oraz kontrolą miernikiem lakieru. Dodatkowo auto dokładnie kontrolował mój ojciec mechanik samochodowy. Wynik był rewelacyjny i sam jestem do dziś w podziwie dla poprzedniego właściciela.
Auto było drugim w rodzinie i jeździł nim spokojny facet. Dbał o nie w stopniu do którego będę miał problem dorównać hehehe. Wszytko robione na czas w serwisach a dodatkowo mam do auta wszystkie rachunki z serwisów i gwarancje (remont turbiny, hak, opony)
Czarna strzała z chromowanymi relingami, czarna skóra z alkantarą, duża kolorowa navi, pełny kolorowy FIS z informacjami z navi. Sporo ciekawych dodatków i brak koła zapasowego (oryginalny zestaw naprawczy kompresor plus jakiś do niego pojemnik z płynem nigdy nie używany) Cena według mnie bardzo dobra 30tyś 500zł
Sam przeglądałem auta za ceny 35-38tyś a nawet nie dorastały do tego co kupiłem.
Polecam się nie śpieszyć tylko cierpliwie szukać