.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 14:39:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: AUDI A4 B7 1.9TDI POMOC W ZAKUPIE
PostNapisane: 02.lut.2014 23:53:58 
Użytkownik

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW! :)
OD PEWNEGO CZASU POSZUKUJE SAMOCHODU DLA SIEBIE I SWOJEJ RODZINY, OSTATECZNIE ZDECYDOWAŁEM SIĘ NA AUDI A4 B7 1.9TDI 115KM W WERSJI COMBI.
ZALEZY MI NA TYM ABY BYŁO TO AUTO PEWNE, CENA JEST TU NAJMNIEJ WAŻNA, ALE MUSZĘ MIEĆ PEWNOŚĆ, ŻE WSZYSTKO JEST OK I NIE STANIE W PÓŁ DROGI PODCZAS WYJAZDU NA WAKACJE :)
PROSIŁBYM WAS O OPINIE NA TEMAT KILKU AUT, KTÓRE PODAJE PONIŻEJ :

http://otomoto.pl/audi-a4-1-9tdi-116ps- ... 77641.html
http://otomoto.pl/audi-a4-sliczne-s-line-C32005728.html
http://otomoto.pl/audi-a4-1-9tdi-klimat ... 28058.html
http://otomoto.pl/audi-a4-tdi-navi-C31562249.html

Z GÓRY DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI

Tytuł: Re: AUDI A4 B7 1.9TDI POMOC W ZAKUPIE
PostNapisane: 03.lut.2014 00:53:17 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
1. Zdjęcia marnej jakości wiec trudno cos powiedziec, ale auto wygląda dobrze, przepalona żarówka wyświetla się na FISIE.
2 Auto z RADOMIA, zalecana ostrożność.
3. Ciekawa, ale mysle ze przebieg krecony.
4. Ta chyba najlepsza.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 15.lut.2014 18:58:50 
Użytkownik

Auto: Audi A4 kombi 2.0 Tdi 170km Brd
Kupiłem ostatnio Audi B7 właśnie 2.tdi z 2006 z września i mam cala książkę serwisowa sprawdzałem po numerach w Niemczech sprawdzałem lakier wypadkowość, ogółem wszystko . Bylem po niego w niemczech ogladalem i sprawdzalem go 6 godzin u goscia, i albo szukaj salonowki w polsce albo jedz do niemiec, na samochody ktore maja ponizej 150 tys km nawet nie patrz... w niemczech takie samochody z 2008 nawet maja po 300 tys takze jak widze . ja mam cala ksiazke wszystkie szyby orginalne pierwszy wlasciciel nie bity w s linie,170 km wszystko oprocz duzej nawi ksenonow 4x4 elektrycznych szyb z tylu , parktroniku z przodu. Dalem z tabilicami 10 tys euro ,w polsce taki samochod kosztuje pare tys mniej to daje do myslenia i ma mniejszy przebieg...Takze Uwazaj!
1 nie ma juz
2 nia ma juz
3 nawet fajna przebieg nie realny.. zadzwon zapytaj czy zrobi zdj nalepki z bagażnika i ksiazki serwisowej zobacz numery porownaj i bedziesz mial odp czy prawdziwa a zawsze mozna zadzwonic pod numery serwisow w de i zapytac czy bylo i kiedy .
4 dodaj jeszcze 200 tys przebiegu nawet bym nie jechal i nie dzwonil

PostNapisane: 15.lut.2014 19:02:20 
Użytkownik

Auto: b5fl AVB,c5 AKN
szuger122 napisał(a):
Kupiłem ostatnio Audi B7 właśnie 2.tdi z 2006 z września i mam cala książkę serwisowa sprawdzałem po numerach w Niemczech sprawdzałem lakier wypadkowość, ogółem wszystko . Bylem po niego w niemczech ogladalem i sprawdzalem go 6 godzin u goscia, i albo szukaj salonowki w polsce albo jedz do niemiec, na samochody ktore maja ponizej 150 tys km nawet nie patrz... w niemczech takie samochody z 2008 nawet maja po 300 tys takze jak widze . ja mam cala ksiazke wszystkie szyby orginalne pierwszy wlasciciel nie bity w s linie,170 km wszystko oprocz duzej nawi ksenonow 4x4 elektrycznych szyb z tylu , parktroniku z przodu. Dalem z tabilicami 10 tys euro ,w polsce taki samochod kosztuje pare tys mniej to daje do myslenia i ma mniejszy przebieg...Takze Uwazaj!
1 nie ma juz
2 nia ma juz
3 nawet fajna przebieg nie realny.. zadzwon zapytaj czy zrobi zdj nalepki z bagażnika i ksiazki serwisowej zobacz numery porownaj i bedziesz mial odp czy prawdziwa a zawsze mozna zadzwonic pod numery serwisow w de i zapytac czy bylo i kiedy .
4 dodaj jeszcze 200 tys przebiegu nawet bym nie jechal i nie dzwonil

Wybierak pompy oleju i gniazdo było wymieniane?

PostNapisane: 15.lut.2014 19:15:07 
Użytkownik

Auto: Audi A4 kombi 2.0 Tdi 170km Brd
Tak od razu po sprowadzeniu w serwisie Seata , bo nie ma u mnie audi.

PostNapisane: 17.lut.2014 00:27:17 
Użytkownik

Sam miałem podobny problem więc szukałem auta blisko 6 miesięcy. Zresztą prosiłem tu na forum o komentarze do kilku. Sprawa z zakupem to ciężka sprawa. Określ sobie co ma mieć twoja nowa bryka a później próbuj dopasować sobie do tego oferty. Rozrzut cenowy jest dość spory i nie zawsze to co droższe znaczy lepsze. Swoją drogą za cenę 30-35tyś znajdziesz auta bardzo dobrze wyposażone i jak i wersje standard jak to nazywam :)
Co strasznie drażni to bajerowanie sprzedających i bardzo często poprawiane zdjęcia przed wstawianiem na otomoto lub allegro. Jak się później ogląda na żywo to czasami wygląda jak by się widziało zupełnie inne auto. Dodatkowo jak się zacznie człowiek dopytywać o szczegóły i ewentualnie dodatkowe zdjęcia zaczynają wychodzić na jaw kolejne ewentualne problemy które trzeba będzie usunąć aby auto było w 100% ok. Szczególnie info o wycieczce do ASO przypomina sprzedawcom że coś trzeba jednak powiedzieć czego nie widać.

Mi się udało kupić przypadkiem auto po które jechałem ponad 200 km a co gorsze w drodze po auto obiłem sobie moją jeszcze obecną A4 B5 (chyba się broniła przed zmianą :P )
Kupiłem sobie A4 B7 1.9tdi z 2006r z przebiegiem na 99% oryginalnym 228tyś Auto sprawdzałem w serwisie Bosh łącznie z całą ścieżką diagnostyczną, kontrolą komputerową parametrów oraz kontrolą miernikiem lakieru. Dodatkowo auto dokładnie kontrolował mój ojciec mechanik samochodowy. Wynik był rewelacyjny i sam jestem do dziś w podziwie dla poprzedniego właściciela.
Auto było drugim w rodzinie i jeździł nim spokojny facet. Dbał o nie w stopniu do którego będę miał problem dorównać hehehe. Wszytko robione na czas w serwisach a dodatkowo mam do auta wszystkie rachunki z serwisów i gwarancje (remont turbiny, hak, opony)
Czarna strzała z chromowanymi relingami, czarna skóra z alkantarą, duża kolorowa navi, pełny kolorowy FIS z informacjami z navi. Sporo ciekawych dodatków i brak koła zapasowego (oryginalny zestaw naprawczy kompresor plus jakiś do niego pojemnik z płynem nigdy nie używany) Cena według mnie bardzo dobra 30tyś 500zł
Sam przeglądałem auta za ceny 35-38tyś a nawet nie dorastały do tego co kupiłem.
Polecam się nie śpieszyć tylko cierpliwie szukać

Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1