.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 12:18:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A3 - Ocena? inna oferta do oceny.
PostNapisane: 16.mar.2014 21:03:30 
Użytkownik

Witam
Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć coś o tym ogłoszeniu z tego co widać?, warte ceny z tym wyposażeniem?

http://otomoto.pl/audi-a3-zadbana-a3-sp ... 45551.html

EDIT:
Nową oferte wynalazłem:

http://tablica.pl/oferta/audi-a3-sportb ... 02e8869aae

Ostatnio edytowano 30.mar.2014 13:12:12 przez Igorch, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: A3 - Ocena?
PostNapisane: 16.mar.2014 23:08:24 
Użytkownik

Auto: A3 2.0FSI
Wiesz osobiście bym nie kupił. Najuboższa wersja nawet kiera gumowa.

PostNapisane: 17.mar.2014 11:42:31 
Użytkownik

Cena hmm mi tez wydaje sie jakby wysoka, zejdzie sie z ceny to i wyposarzenie będzie pasować:)

Jaka to bedzie wersja? Attraction?

Attraction – model podstawowy z czteroramienną kierownicą, materiałową tapicerką "Fabula", 15-calowe felgi aluminiowe w stylistyce 10 okrągłych otworów
Ambition – sportowa wersja z trójramienną skórzaną kierownicą, zawieszenie standardowo obniżone o 16 mm, skórzana gałka dźwigni zmiany biegów, sportowe fotele, pięcioramienne 16-calowe odlewane obręcze aluminiowe i inne elementy wyposażenia sportowego
Ambiente – komfortowa wersja z czteroramienną skórzaną kierownicą i gałką dźwigni zmiany biegów, welurowa tapicerka "Alcantara", pakiet oświetlenia wnętrza, podłokietnik z przodu, jedenestoramienne 15-calowe felgi aluminiowe

Kurcze szkoda, bo mi tez wydaje sie ze coś tam słabo w środku(a podgrzewane fotele są), ale widać nawet nie posprzątany/wyplakowany do zdjęc/sprzedaży także może akurat egzemplarz ok, tylko co z przebiegiem jesli jest prawdziwy to chyba nie zbyt dobrze bo tam sie juz bedzie konczył dwumas?

A mam rzut beretem po niego, ale i tak chyba w przyszłym tyg go zobacze - to bedzie pierwsze auto jakie bede ogladał

Jaka cena byłaby odpowiednia za ten "okaz"?

PostNapisane: 17.mar.2014 16:21:17 
Użytkownik

Tak ,Attraction ... a stołki często ludzie dokupują.
Chyba najlepszą wersją jest Ambition ze swoim zawieszeniem -15mm i twardszym,fele 17, i 3 ramienna kierą i lepszymi fotelami ala kubełki.+ dodatki typu Xenon czy Navi.
Wersje łatwo jak nie ma skóry po tapicerce rozpoznać - mają inny wzór. Ambition ma pełne białe małe wzorki a attraction takie jak na tej aukcji kwadraty puste w środku.

PostNapisane: 19.mar.2014 08:19:07 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
A ambiente ma alcantare i brzydkie fele, do tego podlokietnik, wiecej lampek itp.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 22.mar.2014 09:51:20 
Użytkownik

jmm napisał(a):
A ambiente ma alcantare i brzydkie fele, do tego podlokietnik, wiecej lampek itp.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Ambition też ma w standardzie podłokietnik i halogeny przeciwmgielne.
Co do tej sztuki ... nie kupuj ..potem będziesz sobie w gębe pluł że golasa kupiłeś. Do tego brak naklejki na pasie przednim , co może sugerować dzwona przodem . Od mycia ona nie zejdzie.

Tytuł: Re: A3 - Ocena? inna oferta do oceny.
PostNapisane: 30.mar.2014 13:16:33 
Użytkownik

Witam, ponownie coś wynalazłem, jak wam by się widziało? wyglada na jakąś lepszą wersje? zderzak przód chyba zmieniony prawda? nie lubie takich tuningów ale kolor ma ładny i byłbym skłonny sie przekonać, co byście powiedzieli?

PostNapisane: 31.mar.2014 14:40:43 
Użytkownik

Odpuść ... przypuszczam że poskładany jak pies ... do tego brak fotek środka ...silnika .... wiejski tunig i nic więcej . Wydech też jakaś parodia. Żaden S-line. Tylny zderzak tez nie ori ....
Szukaj jakiejś zdrowej serii najlepiej . Takie wiejskie tuningi są przeważnie roklekotane , dobite ,i naprawiane za pomocą druta.
Za tą kasę poszukaj zdrowej 2006 w Ambition. W tej cenie jest trochę ofert . Oczywiście nie nastawiaj się na bezwypadek ... bo takich nie ma :) ale trafiają się dobrze zrobione.
Unikaj umowy na Niemca ...

PostNapisane: 31.mar.2014 16:55:08 
Użytkownik

sam mam mieszane uczucia do takich tuningów, chociaż tu jeszcze tragedii nie ma, za to ma kolor który chciałbym najbardziej.

Zobacz tu:
https://www.google.pl/search?q=oettinge ... 80&bih=874

To jest po jakimś tuningu przez firme, fakt zderzak przód już jest zwykły i to jeszcze od wersji quattro, no i ten wydech z tyłu też uważam ze rodem ze wsi -trzeba by go wsunąć/schować do srodka wtedy by to jakoś wygladało.

PostNapisane: 31.mar.2014 18:20:57 
Użytkownik

Zgadza się .... ale możesz mi wierzyć. Nie chcąc się wpakować na minę a przynajmniej to ograniczyć to szukaj auta seryjnego , użytkowanego przez "normalnego" użytkownika . Tzn takiego , który nie wydziwia i katuje auto i ma kasę na bieżące naprawy czy eksploatacje. A3 najładniej wygląda w ori. Zawsze możesz sobie samemu coś dołożyć , jakieś wyposażenie itd. . Ale podstawa to znaleźć zdrową bazę.
Unikaj auta , które mogło być użytkowane przez "młodych gniewnych" . Tym bardziej że za 33k można już coś znaleźć. Potem okaże się że kat wycięty i brzęczy jak diabli przy 100km/h. Turbina wali olejem itd. , pozakładane najtańsze tarcze ale muszą być ponawiercane i takie tam inne . Doprowadzenie potem auta może kosztować naprawdę dużo $. Co do zderzaka to znaczek naklejojny i tyle.
Dobrze Ci radzę szukaj zwykłej seryjnej w Ambition z silnikiem jaki Ci pasuje. Zwróć uwagę na: Kiera 3- ramienna , fotele sportowe i wzór tapicerki , ori felgi 17 od Ambition.
Z reguły jak przy strzale dostają felgi , cwaniaki inne zakładają. Sprawdź czy ma wszystkie plastiki pod maską . Wyflakowane sztuki omijaj bo jak flak wyschnie ukażą się zniszczenia :).
Unikaj obniżanych sztuk. Chyba że coś firmowego siedzi i są na papiery. Na pewno zwróć uwagę na wydech. Jak połatany na byle czym i wycięty kat to odpuszczaj.
Zresztą praiw każdą można uzdatnić ale wpakować 5-10k w tego typu auto to żaden kłopot. No chyba ze masz samemu pojęcie , wiesz jak robić i dysponujesz interfejsem. Dla przykładu : dobre hamulce komplet tarcze + klocki na tył i przód zaczynają się od 1200pln ... i nie mówimy tu o ASO.

PostNapisane: 31.mar.2014 18:46:00 
Użytkownik

A tu masz dla przykładu jak lubisz troszeczkę usportowiony wygląd ze smakiem zrobiony , bo zewnętrzny pakiet s-line ori + dalej białe fele i czarne dodatki.
Do tego w Quattro . I cena podobna ... i zobacz jaka róznica ... to jest przykład oczywiście bo ze zdjęć dużo się nie dowiesz.
http://allegro.pl/audi-a3-8p-quattro-di ... 29113.html
albo bez Q z DSG w Spbc. Ambition.
http://otomoto.pl/audi-a3-2-0-tdi-140-k ... 73315.html

PostNapisane: 31.mar.2014 19:53:08 
Użytkownik

Nie no fakt, lepiej chyba sie nie pchać w takie tuningowane coś, zresztą juz dzisiaj zakupiłem euro i jakoś w maju sie zbieram do berlina, byłem raz przejazdem, ale to niedziela takze przez płot popatrzyłem bo stały 3szt 2009 ale nie wiem jakie ceny niestety, bo nie były napisane, a mój realny budzet to ok.7500e bo reszte opłaty zjedzą.

a widziałem dzisiaj taka 2.0tdi to jakoś strasznie głośno mi sie wydawało ze pracuje, ale stawiałbym na 1.9tdi bo to zawsze jednak mniej pali.

PostNapisane: 31.mar.2014 21:26:09 
Użytkownik

Za 7.5k e myslę że ładną 2005 a może nawet 2006 wyrwiesz. Na młodsze bym nie liczył z w miarę małym przebiegiem . 1.9 będzie tańsze w eksploatacji i fakt mniej Ci spali.

PostNapisane: 01.kwi.2014 08:26:39 
Użytkownik

mam zamiar wziąć z placu w berlinie, tylko na tyle mnie stać, bo nikt niemieckiego nie umie, znajomy wziął a4b8 1.8TFSI z tamtąd(3msc temu) i jest ok bez wiekszych problemów. Liczyłbym na model 2007...

inny znajomy z pracy kupił kiedyś mondeo 20.tdci2001 i też jezdził bez problemów, dał dwa razy mniej niż u nas musiałby dać, po dwóch latach padł układ paliwowy(pompa która pociągła jeszcze wtryski) a tak to bezawaryjnie, było widać ze wtryski były już robione wcześniej i dopatrzył się że tył był robiony, no ale cena wiadomo zawazyła i był zadowolony, remont ukłądu paliwowego wyszedł prawie 4k także to już nie miła suma.

PostNapisane: 01.kwi.2014 15:09:19 
Igorch napisał(a):
mam zamiar wziąć z placu w berlinie, tylko na tyle mnie stać, bo nikt niemieckiego nie umie, znajomy wziął a4b8 1.8TFSI z tamtąd(3msc temu) i jest ok bez wiekszych problemów. Liczyłbym na model 2007...

inny znajomy z pracy kupił kiedyś mondeo 20.tdci2001 i też jezdził bez problemów, dał dwa razy mniej niż u nas musiałby dać, po dwóch latach padł układ paliwowy(pompa która pociągła jeszcze wtryski) a tak to bezawaryjnie, było widać ze wtryski były już robione wcześniej i dopatrzył się że tył był robiony, no ale cena wiadomo zawazyła i był zadowolony, remont ukłądu paliwowego wyszedł prawie 4k także to już nie miła suma.

jak będziesz się wybierał daj znać,jak będę miał chwilę to pomogę w miarę możliwości...

PostNapisane: 13.kwi.2014 19:15:32 
Użytkownik

Auto: A3 8P
Igorch napisał(a):
Witam
Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć coś o tym ogłoszeniu z tego co widać?, warte ceny z tym wyposażeniem?

http://otomoto.pl/audi-a3-zadbana-a3-sp ... 45551.html

EDIT:
Nową oferte wynalazłem:

Pierwsze ogłoszenie: zdjęcia po "retuszu", lub robione pralką raczej mają na celu ukrycie wad. Brak naklejek na pasie przednim ( zdjęcie pod pokrywą silnika) no i przebieg do zweryfikowania.

Drugie: zdjęcia tylko z zewnątrz pojazdu , "tuningowane" progi , oraz wydech wystający poza dyfuzor tylnego zderzaka nie wyglądają zachęcająco.

Strefa czasowa: UTC + 1