Po noszeniu się z tą myślą od jakiegoś czasu - podumałem, pomyślałem, policzyłem i stwierdziłem, że chcę kupić Cabrio
Poczytałem trochę, ale w sumie nie dowiedziałem się wystarczająco dużo z już istniejących wątków poniżej.
Dla zainteresowanych:
viewtopic.php?f=32&t=47605viewtopic.php?f=32&t=50895viewtopic.php?f=32&t=58181oraz
http://www.audiklub.org/dane/cabrio/b4.html Ciekawe kompendium wiedzy o Cabrio jest niestety po niemiecku, a to akurat jest mój język naprawdę obcy
Rozumiem, że najważniejsze żeby auto było proste i ze sprawnym dachem. Tylko jak to osiągnąć?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie? Jak dobrze sprawdzić dach?
W kwestii silnikowej: nie chcę 1Z, bo nie chcę słuchać traktorka z tak bliska. Jeżeli już V6 to 2.8 lepsze, ale kurcze niestety nie widać zbyt wielu, za to 2.6 pojawia się dość często. Jak będzie dobry to rozumiem brać?
1.8 oraz 2.0 to wiem, że są słabe, ale czy naprawdę aż tak bardzo braknie mocy? Ja i tak jeżdżę wolno, a Cabrio to i tak jako drugi wóz.
2.3 to najczęściej spotkać można w starszych rocznikach, a chciałbym coś kupić młodszego niż 20lat (czyli rocznik > 1994). Silnika się nie boję, zrobiłem na nim 100kkm i było ok.
I pytanie najważniejsze, bo nie widziałem na aukcjach ani w wątkach: jeżeli zechcę sobie wygodnie jeździć także w zimie
ile kosztuje hardtop? Chyba, że naprawdę jest kompletnie zbędny?
Liczę na porady, szczególnie od posiadaczy, chociaż od fantastów też