Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Zaistniał w mojej głowie dość nie dawno pomysł aby nabyć audi A4. Jako że nigdy wcześniej nie posiadałem auta tej marki chciałem zasięgnąć opini klubowiczów aby nie zrobić jakiejś głupoty.. Chodzi mi o wersje silnika które są awaryjne które nie, które wato kupić i dlaczego a których lepiej unikać?
Interesuje mnie audi a4 najlepiej avant rocznik kolo 2002 (to chyba już ta nowsza buda) z silnikiem benzynowym który będzie dobrze współpracował z instalacją gazową.
Który silnik wybrać aby był stosunkowo bezawaryjny, chodził dobrze na gazie był względnie ekonimiczny przy dość dynamicznym stylu jazdy po prostu bez spania na drodze:)
Najczęśćiej widuje silniki 1.8T 2.0 oraz 2.4 jeśli chodzi o spalanie z tego co udało mi się gdzieś tam wyczytać wszystkie spalają podobnie jak to jest na prawdę pamiętając o dość żwawej jeździe po mieście bo wiem że mniejszy silnik nie zawsze znaczy ekonimiczniejszy stąd między innymi moje pytanie
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Jeszcze jedno automat czy manula pomijając gusta? Jeśli trafi się automat nie przejmować się czy mogą być z tego tytułu jakieś problemy np: awaryjność?