A4_Dominik_WAW napisał(a):
ernieball napisał(a):
A4_Dominik_WAW napisał(a):
CR był dopiero od B8, w B7 miałeś PD.
Poszukaj sobie 1.9 B7 jak Ci będzie mało mocy to zmienisz turbo od AVF/AWX pojedziesz na program i lekko będziesz miał 140 koni.
C5 to już leciwe auto ...
Po pierwsze jak założy turbo od AWX/AVF po programie zrobi 155-160ps, 140ps to wypluje na seryjnej sprężarce.
Po drugie w B7 1.9TDI nie ma quattro.
Po trzecie, gdybym miał wybierać między C5 Allroad a A4B7 to wybór jest prosty B7 po prostu się chowa - tu nie ma co
porównywać, allroad jest o klasę wyżej.
Gdybyś szukał Allroad C5 to tak na prawdę do wyboru masz jeden silnik 2.7BIT, diesle pozostawię bez komentarza.
Jest też 4.2Pb ale bardzo ciężko takiego znaleźć, poza tym to już jest 4.2Pb na łańcuchu więc nie taki polecany
jak ten na pasku.
Po pierwsze - jeżeli chodzi o program na moc ostateczną składa się kilka składowych kondycja sprzęgła, wtrysków, egr, katalizator, IC a Ty zakładasz 160 ps no ale ok - wgrasz gotowca to będzie miał i 180 przez miesiąc. Ja podałem wartość zachowawczą.
Po drugie - nigdzie nie napisałem że w B7 1.9 BKE lub BRE z DPF-em jest napęd Quattro.
Po trzecie - każdy ma prawo wyboru ale nie wiem jak można porównywać 2.7BiT do 1.9TDI na PD 116 koni ?
jak porównać koszty utrzymania tych aut, ewentualnych napraw i ogólnego użytkowania - nie wiem
kowalski nie kupi 2.7 BiT lub 4.2Pb ...
matt84 napisał(a):
Szukam auta z manualną skrzynią biegów i silnikiem Diesel no i oczywiście quattro. W grę wchodzi i A4 i A6 dlatego na forum szukam rady co wybrać.
To może szukaj jak kolega pisał B6 2004 rok z Quattro w tej cenie kupisz już bardzo fajne auto. Środek masz taki sam jak w B7, zawieszenie również, tylko zderzak przód,tył i kierownica inne.
Czepiasz się i łapiesz za słówka....
Autor wątku wyraźnie napisał, że chce auto z quattro, a Ty mu polecasz B7 1.9TDI (podobno wiedząc, że go nie było z quattro)....to raz
Piszesz,że C5 to leciwe auto a B6 to niby w jakich latach wypuszczali - 10 lat później
Kolega pisał, że rozważa Olka C5, a niby jakie silniki ma w nim do wyboru
.....aaa no tak, przecież tam jeszcze jest 2.5TDI V6
zaryzykuję stwierdzenie, że 2.7T i 2.5TDI będą kosztowały podobnie w utrzymaniu.
Ty pierwszy wyskoczyłeś z 1.9TDI, a czepiasz się porównania...